امروز: پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/21]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 52968 تاریخ انتشار: شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱:۸:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

محمدحسین شهامت‌پورمطرح کرد؛

زاویه نگرش جشنواره چاپ از بحث فنی به محتوایی تغییر می‌کند

خبرایران : دبیر بخش مسابقات چاپِ بسته‌بندی گفت: در این دوره از جشنواره زاویه نگرش جشنواره چاپ از بحث فنی به محتوایی تغییر کند و در همین راستا بخش «پاسداشت زبان فارسی» به این جشنواره اضافه شده است.
زاویه نگرش جشنواره چاپ از بحث فنی به محتوایی تغییر می‌کند
به گزارش خبرایران، محمدحسین شهامت‌پور، داور دوره‌های پیشین جشنواره ملی چاپ و دبیر علمی بخش مسابقات چاپِ بسته‌بندی این دوره از جشنواره گفت: بر اساس برنامه‎ریزی‎های صورت گرفته زاویه نگرش جشنواره از فنی به محتوایی تغییر کند. با توجه به جابجایی بخش صنعت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارت صمت قرار بر این شد تغییراتی در شرایط برگزاری مسابقات اعمال شود و آن هم تغییر نگرش از بخش فنی به محتوایی است. در همین راستا بخش «پاسداشت زبان فارسی» به این جشنواره اضافه شد.
 
وی افزود: زبان بخش بزرگی از فرهنگ هر جامعه‌ای را تشکیل می‌دهد و قطعا همه ما می‌دانیم که زبان فارسی چقدر در عناصر بصری نقش دارد. از آنجا که این موضوع همواره یکی از دغدغه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است. مقرر شد این حرکت توسط جشنواره ملی چاپ شروع شود و تلاش خواهد شد روی بحث محتوایی تمرکز بیشتری داشته باشیم.
 
دبیر بخش مسابقات چاپِ بسته‌بندی بیستمین جشنواره چاپ ادامه داد: چون محوریت جشنواره مرتبط با بسته‌بندیِ چاپ است، داوری‎ها باید ملموس باشد. در شرایط کرونایی سعی می‌کنیم با حفظ پروتکل‌های بهداشتی به داروی آثار ارسال شده بپردازیم.
محمدحسین شهامت‌پور با تأکید بر تاثیر این جشنواره بر ارتقای کیفی محصولات بسته‌بندی یادآور شد: خوشبختانه موضوع برگزاری جشنواره ملی چاپ و بحث محتوایی آن به مسائل خارجی و امکانات خاصی وابستگی ندارد و فکر می‌کنم می‌تواند در ارتقای کیفی عناصر بصری که در بسته‌بندی استفاده می‌شود و ما هر روز با آن درگیر هستیم، موثر باشد. متاسفانه به طور غیرمنصفانه‌ای عناصر فرهنگی، خط و زبان فارسی در حال از بین رفتن است. پیش از این، نگاه به مقوله زبان فارسی در طراحی محصولات چاپی تحمیلی بود و اگر کسی این مناسبات را در نظر نمی‌گرفت احتمال داشت با مشکلاتی در جواز و پخش آن محصول در بازار مواجه شود.
 
وی اضافه کرد: سعی می‌کنیم نگاهی تشویقی به این موضوع داشته باشیم و با کمک اساتید طراح که مهارت زیادی در استفاده از خط و زبان فارسی دارند روی این موضوع تمرکز بیشتری داشته باشیم. البته باید تجربه دیگر کشورها را هم در نظر داشت. در برخی کشورها خط نستعلیق که ریشه آن کاملا ایرانی است، پاسداشت می‌شود و در طرح‌های تبلیغاتی خود از آن استفاده می‌کنند. بنظرم این موضوع نیز در کشور ما باید مورد توجه قرار بگیرد و در کنار کیفیت خوب، موارد استاندارد هم رعایت شود. امیدوارم به لطف همکاران عزیز جشنواره‌ی پرشور ارزشمند و اثرگذاری داشته باشیم و یادگاری برای حوزه چاپ و مردم بگذاریم
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب