سهراب صلاحی رئیس سازمان بسیج اساتید با بیان اینکه علم پایه اقتدار هر کشوری است؛ بر همین اساس دشمنان تلاش میکنند دانشگاههای ما را سرگرم مسائل حاشیهای کنند، گفت: دانشگاهها که باید به دنبال تولید علم باشند از شتاب علمی افتادهاند.
به گزارش خبرایران؛ سهراب صلاحی رئیس سازمان بسیج اساتید کشور با حضور در نشست خبری پیرامون برنامههای این سازمان در پانزدهمین اجلاس سراسری بسیج اساتید به سخنرانی پرداخت.
وی در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث بعد از انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس موضوع الگوی پیشرفت جمهوری اسلامی است، گفت: ما شاهد بودیم که اولین مرحله تحقق یک نظام مردمسالاری دینی در کشور ما با پیروزی انقلاب اسلامی محقق شد. پیروزی انقلاب ما علیه استبداد و استعمار بود، استبدادی که بعد از کودتای 28 مرداد به تاخت و تاز میراث فرهنگی و تاریخی ما اقدام کرد که البته با هدایت آمریکا و انگلیس بود.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ما در تاریخ کشور ایران شاهد شکستها و پیروزیها بودیم، گفت:کودتای 28 مرداد یک شکست و واقعه تلخی برای ملت ما بود و حال چرایی وقوع آن کودتا میتواند برای سیاستمداران ما یک تجربه تاریخی باشد.
رئیس سازمان بسیج اساتید در ادامه تصریح کرد: مصدق که یکی از رهبران ملی شدن صنعت نفت بود در تلاش بود تا از طریق آمریکا انگلیس را شکست دهد و وقتی انگلیسیها از ایران خارج شدند آمریکاییها توانستند از سادگی و عدم تحلیل صحیح سیاستمداران آن زمان ایران استفاده کرده و سلطهگرییشان را در ایران شروع کنند.
صلاحی تأکید کرد: سلطهگری امروز آمریکا نه تنها نسبت به آن سالها کم نشده بلکه افزایش نیز یافته است. سند استراتژیک امنیت آمریکا در سالهای 2002 و 2006 نشان میدهد که آمریکا در پی سلطهگری در جهان است و کلید آن را خلیج فارس و قلب جهان اسلام میداند که اشغال عراق نیز در همین راستا بود.
وی با اشاره به اهداف کلان آمریکا بعد از جنگ سرد گفت: رسیدن به سلطه جهانی و رساندن رژیم صهیونیستی به قدرت اول منطقه از جمله این اهداف آمریکاست که در این راستا به دنبال سلطه بر منابع حیاتی جهان از جمله نفت خاورمیانه هستند که انقلاب اسلامی در مقابل این اهداف قد علم کرده است و ما مشاهده کردیم که آمریکاییها در عراق بزرگترین شکست سیاست خارجی خودشان را متحمل شدند که عامل اصلی این شکست نیز بنا به گفته کارشناسان آمریکایی جمهوری اسلامی بوده است.
رئیس سازمان بسیج اساتید، در ادامه با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی نظام جمهوری اسلامی با اقتدار تثبیت شده است، گفت: ما مشاهده میکنیم که تا به امروز نیروهای انقلاب اسلامی در منطقه از جمله جنگ 33روزه و 22 روزه، 8روزه و جنگ اخیر غزه، جنگ سوریه نمونههایی از آن است. به گفته رایس جمهوری اسلامی توانسته در جنگهای نیابتی آمریکا را شکست دهد.
سهراب صلاحی در ادامه با بیان اینکه حال ما باید به دنبال تشکیل یک دولت سرافراز انقلاب اسلامی باشیم، گفت: البته این بدین معنی نیست که دولتهای گذشته در مسیر انقلاب حرکت نکردند بلکه هر کدام به فراخور ظرفیت تلاش کردند.
وی افزود: در این مرحله این بحث وجود دارد که الگوی پیشرفت جمهوری اسلامی چیست، تا الآن برنامههایی که برای توسعه کشور تدوین شده را کسی نمیتواند بگوید صد در صد مبتنی بر آموزههای اسلامی بوده است چرا که بعضی از موارد آن تعدیل شده برنامه بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول است. در مدیران سیاسی ما باید اراده تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت شکل گیرد که پایه مهم شکلگیری این اراده بحث گفتمانسازی است. بدینمعنی که به مطالبه عمومی و نخبگان در آید. ما سابقه تمدنسازی داریم و امروز نیز مؤلفههای آن دیده میشود. بر همین اساس ما باید به سمت تمدنسازی و به سمت تبدیل شدن به یک قدرت بینالمللی حرکت کنیم.در این راه باید از نظر علمی به مرجعیت جهانی برسیم. تا قبل از سال 92 جمهوری اسلامی برای پنج سال متوالی رتبه اول را در رشد علمی در سطح جهان داشته است.
وی افزود: علم پایه اقتدار هر کشوری است بر همین اساس هم است که دشمنان ما تلاش میکنند مراکز اقتدار ما را که همین دانشگاهها هستند سرگرم مسائل حاشیهای کنند تا جمهوری اسلامی در رسیدن به قلههای علم باز بماند. مراکز علمی جهانی اعلام کردهاند که اگر همین روند پیشرفت علمی جمهوری اسلامی در چهار سال آینده ادامه پیدا کند ایران رتبه پنجم علمی جهان را کسب میکند.همه ما میدانیم که کارکرد دانشگاهها تولید علم و تحولات علمی است اما متأسفانه به خاطر بعضی مسائل دانشگاهها از شتاب علمی افتادهاند.
رئیس سازمان بسیج اساتید با اشاره به وظایف نخبگان دانشگاهی در رسیدن به قلههای علم گفت: وظیفه نخبگان گفتمانسازی این موضوع است و رسیدن به پیشرفت علمی و دستیابی به مکاتب گوناگون علمی دیگر وظایف آنان است.
سهراب صلاحی تصریح کرد: ما امروز در دفاع و امنیت مکتب خاص خود را داریم و با همین مکتب جهان مشاهده کرد که چگونه آمریکا را در عراق زمینگیر کردیم. جمهوری اسلامی اجازه نداد آمریکا در عراق خیمه بزند، البته ما مشاهده کردیم که مسئولان وقت در آن زمان در برابر آمریکا عقبنشینی کردند و حتی نامه تسلیم نیز به آمریکا نوشتند که سند آن نامه سال 2003 رئیسجمهورمان به بوش بوده است.
وی تأکید کرد: ما آمریکا را کدخدای دنیا نمیدانیم، دولتی سلطهگر میدانیم که مقابله و ایستادگی با آن را وظیفه خود میدانیم چرا که هر زمان در برابر آمریکا عقبنشینی کردهایم آنان بیشتر ما را تحقیر کردهاند و هر وقت با آنان همکاری کردهایم آنان به ما ضربه زدند، وقتی رئیسجمهور ما اوباما را انسانی مؤدب و خوشفهم قلمداد کرد آنان فردای آن روز اعلام کردند که در دیانای ایرانیان فریبکاری است.
رئیس سازمان بسیج اساتید در ادامه سخنان خود با اشاره به نسبت بین فرهنگ و اقتصاد گفت: ما اگر بتوانیم الگوی پیشرفتمان را شکل دهیم میتوانیم به سمت تمدن نوین اسلامی پیش برویم که در این بین موضوع نسبت بین فرهنگ و اقتصاد مطرح است که آیا این نسبت متقابل است یا مانند آنچه که غربیها میگویند فرهنگ برآمده از اقتصاد است.
وی افزود: پایههای پیشرفت، علم، اقتصاد و فرهنگ است بر همین اساس سازمان بسیج اصناف نیز موضوع اجلاس سراسری خود را که از سوم تا پنجم در مشهد مقدس برگزار میشود «نسبت اقتصاد و فرهنگ در تمدن نوین اسلامی گذاشته است».
این استاد دانشگاه در ادامه تصریح کرد:اگر ما معتقدیم فرهنگ مانند هوایی است که در آن استشمام میکنیم و اگر معتقدیم هر فعالیتی در بستر فرهنگ شکل میگیرد و اگر ثابت شده است که هر اقدامی تأثیر فرهنگی دارد پس لاجرم ثابت خواهد شد که این فرهنگ است که در اولویت است و باید بستر دیگر اقدامات باشد.
صلاحی در ادامه توضیح داد: سازمان بسیج اساتید در همین رابطه فعالیتهای خود را در دانشگاههای کشور ساماندهی کرد که تشکیل حلقههای علمی در همین راستا قرار میگیرد. همچنین در خصوص بحث تحول علوم انسانی نیز ما نظریههای مبانی غرب را نقض کردهایم و در گروههای علمی آنان را مطرح میکنیم.
وی ادامه داد: در خصوص فرهنگ و پیوستنگاری فرهنگی نیز کارگروه مربوطهای تشکیل دادهایم چرا که هر پروژهای در کشور باید یک پیوست فرهنگی همراه با ناظر فرهنگی داشته باشد و از آنجا که در حوزه ناظران فرهنگی کمبود وجود دارد، سازمان بسیج اساتید بحث تربیت این افراد را در دستور کار قرار داده است.
وی همچنین از ایجاد شبکه 5هزار نفری فرماندهان جنگ نرم خبر داد و افزود: این فرماندهان که اساتید دانشگاه هستند تهدیدات دشمن علیه کشور را رصد و برای مقابله با آن اقدام میکنند.
وی همچنین از ایجاد کارگروه اقتصاد مقاومتی برای تحقق در گفتمانسازی آن، ایجاد کارگاههای رصد چشمانداز، تدوین سند امنیت قضایی کشور، تدوین سند تبدیل نفت خام به فرآوردههای مرتبط و جلوگیری از فروش نفت خام خبر داد.
سهراب صلاحی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: از آنجا که علم پایه قدرت هر کشوری است در تلاشیم تا بتوانیم به دانشگاهها کمک کنیم تا آنان رسالتشان را که رسیدن به مرزهای دانش و تولید نخبگان و تربیت مدیران برای نظام است را دنبال کنند.