خبرایران : کارشناس کشتی گفت : فرقی ندارد که افراد از کدام حوزه وارد عرصه می شوند چه بسا افرادی هستند که دارای شاخصه ورزشی و یا هر هنر دیگه باشند اما در کنارش سواد و دانش کار را نیز داشته باشند ما روی تخصص و توانایی افراد باید بررسی داشته باشیم نه اینکه از کدام حوزه آمدند.
سید داود مرتضوی دکترای تربیت بدنی و مقام دار رشته کشتی و عضو کمیته اقتصادی فیلا در مورد انتخابات شورای شهر اظهارداشت : انتخابات فرصتی است که مردم، نمایندگان خود را انتخاب تا از طرف انان برای مورات شهر که در واقع سرنوشت شهر و محیط زندگی شان است تصمیم بگیرند و امری بسیار مهم است.
وی درخصوص عملکرد شوراها در گذشته و آسیب هایی که به این نهاد وارد شده، موضوعاتی مانند دستگیری ها و اتفاقات ناخوشایند دوره قبل و اعتماد مردم به این نهاد هم تاکید کرد: بخشی از این اتفاقات در عدم شناخت از کاندیداها و لحظه ای دیدن زمان انتخاب که در واقع عدم دقت در انتخاب افراد شایسته بر می گردد و بخشی دیگر به نوع قوانین که شفافیت و صراحت لازم را ندارد جا را برای سوء استفاده فراهم می نماید بطور مثال در کمیسیون ماده صد این فرصت برای اعضا فراهم است که از نیم برابر تا سه برابر برای یک بنا رای صادر شود حال شما این عدد را در متراژ یک بنا در نظر بگیرد ببینید می تواند تا چه میزان مابه التفاوت ان رانت و محل سوء استفاده ایجاد نماید این یک مثال بود و بی شمار از این نوع قوانین در شورا و شهرداری وجود دارد.
مرتضوی درمورد اینکه افرادی زیادی از حوزه های غیر تخصصی بخصوص ورزشکاران و یا سلیبرتی ها از سوی مردم دارای اقبال برای ورود به این نهاد هستندو ارزیابی خود از این فرایند هم افزود : فرقی ندارند افراد از کدام حوزه وارد عرصه می شوند چه بسا افرادی هستند که دارای شاخصه ورزشی و یا هر هنر دیگه باشند اما در کنارش سواد و دانش کار را نیز داشته باشند ما روی تخصص و توانایی افراد باید بررسی داشته باشیم نه اینکه از کدام حوزه امدند.
وی با اشاره به دیده شدن افرادی غیر ورزشی با ورود به هیات های ورزشی بعنوان رئیس یا هیات رئیسه و سعی در بهره برداری از این فضا به نفع خود هم ابرازداشت : این یکی از موضوعات اسیب پذیر در گذشته برای بدنه ورزش بود و تبعات چنین تفکرات و اقداماتی همچنان ادامه دارد، البته در موضوع روئسا هیات های ورزشی به نظر بنده باید مانند سایر منصوبین موضوع ماده ۳۳ قانون شورا قبل از ثبت نام استعفاء نمایند
مرتضوی دلایل خود در این خصوص و اینکه، آیا این دیدگاه دارای جایگاه قانونی است ؟ عنوان داشت : با مطالعه بند ۲ ماده ۳۲ قانون شوراها می بینیم در قسمت انتهایی این قانون به صراحت عنوان می شود 《.. روسا، سرپرستان و معاونین سازمان ها و شرکت های دولتی و یا وابسته به دولت که از بودجه عمومی به هر مقدار استفاده می نمایند و سایر روسا، مدیران و سرپرستان استان، شهرستان و بخش به ترتیب جهت عضویت در شوراهای اسلامی واقع در محدوده استان، شهرستان و بخش محرومند، مگر انکه قبل ثبت نام از سمت خود استعفا نموده و به هیچ وجهه در ان پست شاغل نباشند》 حال سوال من از شما این است، رئیس هیات به پیشنهاد چه کسی انتخاب می شود؟ رئیس اداره ورزش و جوانان، سوال بعدی ایا هیات های ورزشی از منابع و امکانات دولتی استفاده می می کند؟ بله هم سالن های ورزشی دولتی را در اختیار دارد و هم از منابع مالی اداره ورزش شهرستان و بعضا ادارات کل استان استفاده می نماید، پس می بینیم بلحاظ شکلی هیات های ورزشی در دسته نهادهای وابسته به دولت قرار می گیرند و جزء دستگاه های مرتبط با وزارت ورزش می باشند.
وی با اشاره به اینکه بررسی هیات های اجرایی و نظارت این امر دیده نشده و بعضا روئسای هیات های ورزشی بدون استعفاء در انتخابات شورا ثبت نام و فعالیت می نمایند، هم خاطرنشان کرد : اطلاع دقیقی از انچه در مورد عملکرد هیات های اجرایی و نظارت گفتید ندارم، اما قانون در دو جای دیگر صراحت این موضوع را عیان تر نمود، یکی در دادنامه آرای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری در مردادماه ۱۳۹۹ طرف شکایت وزارت ورزش مبنی بر منع بکارگیری بازنشستگان که بصراحت اعلام میدارد هیات های ورزشی جزء دستگاهایی هستند که از بودجه عمومی استفاده می نمایند و از نظر اداری، مالی، معاملاتی و ... با هماهنگی ادارات کل و وزارت ورزش عمل می نمایند، و در ایین نامه هیات های ورزشی در بخش درامدها نیز از کمک های مالی دولت نامبرده می شود و حتی خزانه دار هیات های ورزشی نیز از سوی اداره ورزش شهرستان تعیین و تایید می شود که خود نشان از وابستگی هیات های ورزشی به سیستم دولت دارد.
وی در پاسخ به پیچیده شدن موضوع هم افزود : شاید از نگاه شما و برخی چنین به نظر برسد، اما از نظربنده بسیار شفاف است، شما نگاه کنید از نظر ماهیتی وقتی رئیس یک هیات در انتخابات ورود می کند حال اگر رئیس شهرستان باشد تمامی هنرجویان، خانواده هایشان، کادر هیات، مربیان، داوران و ... تحت امر رئیس و در واقع دستشان زیر ساطور است چرا؟ مثلا فلان مربی همراهی نکرد به راحتی کارت مربیگریش باطل می کند یا کلاس شو از دستش می گیرد یا همین وضعیت هنرجو نیز دارد و خانواده ها نیز خواهان پیشرفت و حمایت از فرزندانشان هستند می بینید در یک فرایند غیر عادلانه رئیس هیات دارای چه امتیازی است تازه می توانند از این ابزار برای ورزشکاران روستا نشین نیز بهره ببرد و انان را به حوزه انتخابیه خود بکشاند!!! دلیل اینکه قانون گذار می گوید باید قبل از ثبت نام باید استعفاء دهد چیست؟!! نه اینکه از موقعیت خود سوء استفاده یا بهره برداری انتخاباتی نکند؟ پس می بینیم رئیس هیات های ورزشی نیز باید از موقعیت خود استعفاء دهد و اگر در جایی این اتفاق نیفتاد و از دید نظارت خارج ماند در واقع در فرایند رسیدگی مغفول ماند.
مرتضوی در مورد اینکه شورا شغل محسوب نمی گردد؟ هم تصریح کرد : شورا جایگاهی افتخاری است و شغل نیست اما سمت است، بطور مثال اگر عضو شورا بخواهد برای انتخابات مجلس ثبت نام کند باید از سمت خود استعفا دهد یا مثال دیگر حضور همزمان یکی از قهرمانان ملی در شورای شهر تهران و فدراسیون که با نامه بازرسی مجبور به انتخاب یکی گردید و موارد مشابهه بسیار است
وی در مورد مشکلات مسئولیت و عضویت همزمان در هیات و شورا هم تاکیدکرد: در ظاهر بغیر از بهره برداری انتخاباتی خیلی به چشم نمی اید اما شما حساب کن فلان رئیس هیات که عضو شوراست برای تامین منابع مالی زیر مجموعه اش می تواند از حقوق شهرداری که متعلق به کل مردم شهر است به نفع محیط خود چشم پوشی کند، نمی خواهم کسی را متهم کنم اما ندیدن این فضا می تواند ایجاد فساد و رانت کند و به منابع شهر اسیب بزند و پوششی شود برای برخی اتفاقات، چرا در حالی که می توانیم با اعمال دقیق قانون جلوی اسیب را از همین ابتدا بگیریم با تعجیل و مماشات شاهد اتفاق بدتری در اینده باشیم.
مرتضوی در پایان سخنان خود گفت : به نظر بنده این موضوع اگر همین الان حل نشود پایانی ندارد چون با انتخاب فردی که رعایت قانون نشده نفر علی البدل پرونده به دست در جهت احقاق حقوق خود پرونده ای جدید باز و بر مشکلات شورایی خواهد افزود و رعایت قانون و عدالت در جهت برگزاری یک انتخابات منصفانه و صحیح می باشد