خبرایران : دومین نشست خبری اولین نمایشگاه بین المللی و تخصصی زنجیره ارزش پوشاک، طراحی، مد، لباس، چرم و صنایع وابسته (تهران مدکس) با حضور «رئوف قادری» مدیر عامل نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب، «ابوالقاسم شیرازی» رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک، «مجید اکبری» مجری برگزاری نمایشگاه، فعالان عرصه طراحی و تولید پوشاک و جمعی از اصحاب رسانه، در سالن جلسات محل اتحادیه پوشاک کشور برگرار شد.
به گزارش خبرایران، دومین نشست خبری «اولین نمایشگاه بین المللی و تخصصی زنجیره ارزش پوشاک، طراحی، مد، لباس، چرم و صنایع وابسته (تهران مدکس)» پیش از ظهر امروز شنبه 17 مهر ماه 1400، با حضور «رئوف قادری» مدیر عامل نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب، «ابوالقاسم شیرازی» رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک، «مجید اکبری» مجری برگزاری نمایشگاه، فعالان عرصه طراحی و تولید پوشاک و جمعی از اصحاب رسانه، در سالن جلسات محل اتحادیه پوشاک کشور برگرار و دراین نشست خبری ابوالقاسم شیرازی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک، در این نشست خبری اظهارداشت : در سال های اخیر با ممنوعیت واردات پوشاک و مبارزه قاطع با قاچاق این محصول، تولیدکنندگان این صنعت حضور مناسبی در بازار داشتند.
وی افزود: تولید پوشاک در مرحله ای قرار گرفته که نیاز به معرفی محصولات و حمایت مسئولان برای رسیدن به مرحله صادرات دارد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک، با بیان اینکه در نمایشگاه بین المللی پوشاک ۱۰۰ واحد تولیدی شرکت کرده اند، خاطرنشان کرد: با برگزاری این نمایشگاه ظرفیت ها و توان صادراتی واحدهای متوسط در حمایت از تولیدات ایرانی معرفی می شود
شیرازی، با بیان اینکه برخلاف تمام محدودیت ها و مشکلات مالی، پوشاک ایرانی از کیفیت بالایی برخوردار است، تاکید کرد: تولیدات این صنعت با قیمت مناسب در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد، به همین دلیل برای معرفی کالاها نیاز حمایت دولت وجود دارد.
وی با بیان اینکه زنجیره کاملی از ارزش پوشاک شامل طراحی، تولید، مواد اولیه انواع محصولات در این نمایشگاه حضور دارند، گفت: این نمایشگاه می تواند فضایی برای معرفی طراحان و تولیدکنندگان به یکدیگر باشد تا پوشاک دارای هویت ایرانی همراه با حفظ جنبه های صیانت از عفاف و حجاب به مرحله تولید برسد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک، با تاکید بر اینکه می توانیم در آینده نزدیک صادرات پوشاک را ساماندهی کنیم، تصریح کرد: عرضه این محصولات ایرانی به بازار جهانی به صورت پراکنده انجام می شود که می توانیم به سرعت آن را افزایش دهیم.
شیرازی، با اشاره به صادرات برخی تولیدات پوشاک به کشورهای اروپایی از جمله آلمان، اظهار داشت: عراق، ترکیه، افغانستان و ارمنستان به عنوان کشورهای همسایه از دیگر خریداران پوشاک ایرانی هستند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک، در پایان سخنان خود، با بیان اینکه همراه با صادرات این محصولات، فرهنگی ایرانی نیز به جهان معرفی می شود، خاطرنشان کرد: هیچ کمبودی برای تامین بازار داخل در کنار صادرات نداریم و واحدهای تولیدی با ظرفیت نهایی به کار خود ادامه خواهند داد.
قادری : با انحصار بخش دولتی نمیتوانیم خلاقیتهای خود را بروز بدهیم
رئوف قادری مدیر عامل نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب نیز درادامه این نشست خبری اظهارداشت : نخستین نمایشگاه صنعت پوشاک کشور از روز سهشنبه 20 مهرماه تا جمعه 23 مهر برگزار خواهد شد؛ البته در این نمایشگاه فقط تولیدکنندگان هستند و اجناسی فروخته نمیشود.
مدیر عامل نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب، با اشاره به اینکه صنعت پوشاک یکی از بازارهای بزرگ دنیا محسوب میشود، گفت: متاسفانه سالی 2 میلیارد دلار واردات پوشاک داشتهایم و این در حالی است که ظرفیت خوبی در حوزه پوشاک در کشور وجود دارد و یکی از بزرگ ترین مشکلات پوشاک موضوع برندینگ می باشد. متاسفانه در این حوزه کار نشده و نتوانستیم در حوزه برندینگ کاری کنیم؛ اما کشورهای همسایه در این بخش بسیار فعال هستند.
قادری، بیان داشت: تا زمانی که فعالیت اقتصادی ما در انحصار بخش دولتی باشد نمیتوانیم خلاقیتهای خود را بروز بدهیم و در این سالها ما شاهد رقابت بخش دولتی و غیردولتی بودهایم.
وی با اشاره به فراهم نمودن نمایشگاه شهر آفتاب برای برگزاری نمایشگاه صنعت پوشاک گفت: شهرداری تهران به دنبال درآمد در این بخش نبوده و به همین دلیل فرصتی را فراهم کرده است تا تولیدکنندگان صنعت پوشاک بتوانند در این چند روز حضور داشته باشند. همچنین حدود یک سال و نیم است که هیچ نمایشگاهی به دلیل کرونا در محل نمایشگاه شهر آفتاب برگزار نشده است.
مدیر عامل نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب، با اشاره به مصوبه شورای شهر تهران برای ورود به بخش بازار سرمایه گفت: بر اساس این مصوبه برخی از سازمانها و دستگاهها ملزم به ورود به بازار سرمایه و فراهم کردن زیرساختهای لازم هستند که در این بخش فعلا شهروند ورود پیدا کرده است و به تدریج سایر دستگاهها و سازمانهای شهرداری ورود پیدا خواهند کرد.
قادری، با اشاره به اینکه بر اساس قانون و مصوبات کمیسیون زیربنایی دولت و مصوبات شورا موظف هستیم نمایشگاههای مختلف را در خارج از شهر هدایت کنیم، تصریح کرد: این کار با هدف کاهش آلودگی زیست محیطی، ایجاد درآمد پایدار شهری و همچنین فراهم کردن شرایط لازم برای برگزاری نمایشگاههای خارجی انجام میشود و شهرداری از برگزاری چنین نمایشگاههایی درآمد حاصل نمیکند حتی یارانه هم میدهد.
مدیرعامل نمایشگاه شهر آفتاب گفت: علیرغم ممنوعیت واردات پوشاک سالانه ۲ میلیارد دلار پوشاک به صورت رسمی و غیررسمی وارد کشور میشود. این در حالی است که با توجه به کیفیت تولیدات داخلی اصلا نیازمند واردات پوشاک نیستم و کیفیت پوشاک ایرانی اگر بهتر از پوشاک خارجی نباشد هم سطح است؛ اما برای توسعه این صنعت نیازمند برندینگ هستیم. یکی از مشکلات بخش نمایشگاهی کشور انحصار دولت است و به همین دلیل حوصله از بخش خصوصی برای رقابت گرفته شده است. با انحصار دولت در بخشهای مختلف صنعت قدرت خلاقیت از بخشهای مختلف گرفته میشود.
مدیرعامل نمایشگاه شهر آفتاب، در پایان سخنان خود گفت: ایران در سال ۱۲۸۵ اولین کشور از خاورمیانه بود که در نمایشگاه بینالمللی بریتانیا شرکت کرد و کشورهای همسایه ما در آن دوران حتی با واژه صنعت نمایشگاهی آشنا نبودند اما امروز همسایگان ما اکسپوهای جهانی برگزار میکنند و ما حتی نامزد برگزاری اکسپو نشدهایم. این در حالی است که در هر دوره برگزاری کشور برگزار کننده میتواند ۶۰ میلیارد دلار درآمد کسب کند.گفتنی است، اولین نمایشگاه بین المللی و تخصصی زنجیره ارزش پوشاک، طراحی، مد، لباس، چرم و صنایع وابسته ( تهران مدکس )، از 20 تا 23 مهر ماه سالجاری، در مجموعه نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب برگزار خواهد می شود.