خبرایران : سرمایه گذاران داخلی و خارجی با هدف تامین مالی طرح های صنعت پتروشیمی ایران مورد حمایت وزارت نفت قرار خواهند گرفت.
به گزارش خبرایران از شانا، با هدف توسعه صنعت پتروشیمی و تامین طرح های در حال احداث، سرمایه گذاران علاقه مند به حضور در صنعت پتروشیمی ایران از مشوق ها و حمایت های وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی بهره مند می شوند.
مدیران عالی در شرکت ملی صنایع پتروشیمی با دعوت از سرمایه گذاران ایرانی و خارجی که قصد سرمایه گذاری در بخش های مختلف صنعت پتروشیمی ایران را داشته باشند بر این نکته تاکید دارند که از سرمایه گذاران حمایت می کنند و آماده هرگونه همکاری و مساعدت با هدف توسعه و تکمیل زنجیره ارزش در این صنعت ارزش آفرین هستند.
در این میان باید این نکته را درنظر گرفت که با برنامه ریزی های انجام شده در صورت تامین مالی پروژه ها و کمک بانک ها تا پایان برنامه پنجم توسعه هدف گذاری برای رسیدن به تولید ١٠٠ میلیون تن محقق خواهد شد.
به غیر از هاب های جدید چابهار، لاوان و سرخس ٢٠ طرح جدید پتروشیمی برنامه ریزی شده و در دست اقدام هستند که با مشارکت و سرمایه گذاری های جدید عملیاتی می شوند.
افزون بر بخش بالادستی صنعت پتروشیمی، در بخش میان دستی و نیز صنایع تکمیلی پروژه های زیادی در کشور وجود دارند که با تامین مالی و حضور فعال بخش خصوصی می توانند زمینه را برای جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده بالا مهیا کنند.
مدیران در وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی معتقدند که این صنعت به همکاری و مساعدت سیستم بانکی کشور برای رسیدن به اهداف و برنامه های خود نیازمند است و بانک های ایرانی می توانند مشارکت بیشتری در تامین مالی طرح های پتروشیمی داشته باشند.
امروز صنعت پتروشیمی ایران نقش غیر قابل انکاری در اقتصاد کشور دارد و همزمان با تامین نیاز داخل در زمینه صادرات نیز عملکرد قابل قبولی را در چند سال گذشته داشته و در صورتی که بخش های میان دستی و تکمیلی نیز توسعه متوازنی داشته باشند ایران به عنوان یک قطب بزرگ پتروشیمی در سطح منطقه می تواند در عرصه بین المللی نیز حضوری پررنگ تر داشته باشد.
کارشناسان انرژی اعتقاد دارند که باید از اقتصاد تک محصولی فاصله گرفت و به عنوان یک راهبرد ملی، تمام متولیان با همکاری بیشتر، زمینه را برای رسیدن به این هدف آسان کنند و در صنعت پتروشیمی با تنوع تولید در سبد محصولات به دنیال ایجاد ارزش افزوده بیشتر بود.
به هر حال از نفت به عنوان یک ثروت خدادادی، باید به بهترین نحو ممکن استفاده شود و با تبدیل این ماده ارزشمند به صنایع تکمیلی، ضمن افزایش تولید و ایجاد ارزش افزوده بالاتر، در اشتغال زایی نیز سهیم شد تا مسیر توسعه اقتصادی کشور و رسیدن به اهداف پیش بینی شده در افق ١٤٠٤ نیز محقق شود.