خبرایران : رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، خاک، منابع طبیعی و محیط زیست در مجلس شورای اسلامی گفت: برگزاری نمایشگاههای تخصصی کشاورزی در سطح بینالملل و حضور افراد و جامعه هدف مرتبط با این موضوع که جمعیت زیادی را شامل میشوند باعث برنامهریزی و توسعه کشاورزی ایران خواهد شد.
به گزارش خبرایران، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، خاک، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی و هیات همراه با مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان فارس در فرآیند برگزاری شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی گلخانه، باغبانی، گیاهان دارویی و صنایع و تجهیزات وابسته و همچنین بیست و چهارمین نمایشگاه تخصصی مواد غذایی، ماشین آلات و صنایع وابسته در رابطه با موضوعات و مسائل صنعت کشاورزی، دیدار و گفتوگو کردند.
در ابتدای این نشست مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان فارس با تاکید بر اهمیت جایگاه نمایشگاهها در سطح جهان، مطرح کرد: نمایشگاهها در جهان پیشران اقتصاد هستند و ارزیابی ما از کشورهای توسعه یافته و کشورهایی نظیر ایتالیا، رومانی و چین نشان از عملکرد موفق آنها در بازارهای جهانی دارد.
علی فرهادی با اشاره به اینکه مسئولان به شرکت نمایشگاهها با دیدگاهی شبیه بنگاههای تجاری برخورد میکنند، گفت: کشورهای توسعه یافته سالیانه میلیارد دلار کمک نقدی یا حمایتی نظیر معافیتهای مالیاتی در زمینه انرژی و عوارض به صنعت نمایشگاهی خود دارند اما در ایران از اینگونه حمایتها محروم هستیم که نیازمند قانونگذاری مجلس در این زمینه است.
علی فرهادی با بیان اینکه در هر دوره از برگزاری نمایشگاههای تخصصی امکان برگزاری نشستها و برنامههای علمی با حضور کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی وجود دارد، تصریح کرد: در زمینه صنعت کشاورزی نمایشگاههای مختلف و متنوعی در زمینه خرما، گل و گیاه، صنایع غذایی، صنایع تبدیلی، باغبانی و گلخانهای برگزار میشود که بهترین فرصت مطرح کردن مسائل مربوط به حوزه کشاورزی با حضور نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی در راستای حمایت از کشاورزان و مشاغل مرتبط با این حوزه است.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، خاک، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در ادامه این جلسه با بیان اینکه ظرفیتها و قابلیتهای بخش کشاورزی در استان فارس منحصربفرد است، مطرح کرد: برگزاری نمایشگاههای تخصصی کشاورزی در سطح بینالملل و حضور افراد و جامعه هدف مرتبط با این موضوع که جمعیت زیادی را شامل میشوند باعث برنامهریزی و توسعه کشاورزی ایران خواهد شد.
محمدجواد عسکری با اشاره به اینکه استان فارس در حوزه کشاورزی بایستی به صورت پایلوت در خاورمیانه نقشآفرینی کند، افزود: همانطوری که اخیرا در بیانات نماینده مقام معظم رهبری در استان فارس نسبت به نبود نقشه راه کشاورزی گلایه و به ضرورت برنامهریزی جدی مدیران در این زمینه تاکید شد، بر این باوریم که فضای استان فارس باید حرکت کند و بتوانیم با اراده جدی و تفکر انقلابی در حوزه کشاورزی حداقل در سطح خاورمیانه به عنوان یک الگو و کشور موفق معرفی شویم که استان فارس این فرصت فراهم است.
عسکری با تاکید بر اینکه در صنعت گردشگری عملکرد ضعیفی را شاهد داشتیم، بیان کرد: مدیران استان پیگیر باشند که بتوانند پروازهای مستقیم حمل و نقل هوایی ایران با سایر کشورهای همسایه به ویژه عراق و حاشیه خلیج فارس را راهاندازی کنند تا بتوانیم با جذب گردشگران سلامت به معرفی دیگر قابلیتهای استان به ویژه در بخش کشاورزی و گیاهان دارویی بپردازیم که این نیازمند تدبیر و اقدام جدی دولت است.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در حوزه کشاورزی نیازمند بازاریابی و بازارسازی محصولات تولیدی هستیم افزود: نمایشگاههای دائمی محصولات کشاورزی در استان فارس در یک مکان ثابت در مرکز استان یا ۳۶ شهرستان این استان پهناور میتواند مقدمهای برای معرفی بهتر و عرضه مناسب تولیدات کشاورزان باشد که مجلس شورای اسلامی از اینگونه اقدامات حمایت و موارد قانونی را برای مجریان قانون تسهیل خواهد کرد.
عسکری خاطرنشان کرد: ارزشافزوده محصولات کشاورزی نیازمند بکارگیری سیاستها و برنامههای مرتبط با زنجیره تولید است که صنایع تبدیلی بایستی اولویت دستگاههای اجرایی در جذب سرمایه و راهاندازی کسب و کارهای مرتبط با این حوزه جهت توانمندسازی کشاورزان و افراد شاغل این صنعت باشد.