امروز: چهارشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ [2025/04/09]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 59220 تاریخ انتشار: شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۱:۲۴:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

در نشست خبری جامعه مدیران و متخصصین صنعت کفش ایران اعلام شد/ بخش 1

طالقانی: صنعت کفش در17 سال گذشته به شدت با حضورکفش‌های چینی آسیب دیده/ لشکری: قرارگرفتن بازار داخلی دراختیاربرند خارجی جفا به تولیدکنندگان ، صادرکنندگان وکارآفرینان صنعت کفش ایران است/ هادوی نیا :متاسفانه مافیای واردات دست از سر صنعت کفش برنمی‌دارد

خبرایران : نشست خبری بررسی طرح ساماندهی واردات کیف وکفش ایران صبح امروزشنبه21 اسفندماه 1400 با حضور رئیس هیات مدیره واعضای هیات مدیره جامعه مدیران و متخصصین صنعت کفش ایران ، تولیدکنندگان فعال کیف وکفش و اصحاب رسانه برگزارشد.
طالقانی: صنعت کفش در17 سال گذشته به شدت با حضورکفش‌های چینی آسیب دیده/ لشکری: قرارگرفتن بازار داخلی دراختیاربرند خارجی جفا به تولیدکنندگان ، صادرکنندگان وکارآفرینان صنعت کفش ایران است/ هادوی نیا :متاسفانه مافیای واردات دست از سر صنعت کفش برنمی‌دارد

به گزارش خبرنگارخبرایران ، نشست خبری«جامعه مدیران و متخصصین صنعت کفش ایران» با هدف بررسی طرح ساماندهی واردات کیف وکفش صبح امروزشنبه21 اسفندماه 1400 با حضور«مصطفی طالقانی» رئیس هیات جامعه مدیران ومتخصصین صنعت کفش ایران، «روح الله هادوی‌نیا» عضو هیات مدیره جامعه مدیران و متخصصین صنعت کفش ایران و تولیدکننده فعال کیف وکفش، «علی لشکری» عضو هیئت رئیسه جامعه صنعت کفش ایران و تولید کننده کفش ، «محمدعرب» عضو هیات مدیره جامعه مدیران و متخصصین صنعت کفش ایران ومدیرعامل کفش شیما و تولیدکننده «رسول شجری» عضو هیات مدیره جامعه مدیران و متخصصین صنعت کفش ایران و رئیس اتحادیه کفش دست‌دوزتهران ،«محمدرضا داورپناه» عضو هیات مدیره جامعه مدیران و متخصصین صنعت کفش ایران و تولیدکننده کفش و اصحاب رسانه برگزار ودراین نشست خبری «مصطفی طالقانی» رئیس  هیات جامعه مدیران و متخصصین صنعت کفش اظهارداشت : متاسفانه صنعت کفش در 17 سال گذشته به شدت در حضور کفش‌های چینی آسیب دیده است.

 

 

طالقانی : صنعت کفش در17 سال گذشته به شدت با حضورکفش‌های چینی آسیب دیده است

رئیس  هیات جامعه مدیران و متخصصین صنعت کفش عنوان داشت : کفش‌های خوبی امروز خوشبختانه درداخل کشورمان تولید می‌شود و برندهای خوبی در حوزه کفش در داخل معرفی شده‌اند و نیاز بازار را به خوبی تامین می‌کنند اما ما نگرانیم که طرح ساماندهی واردات کیف و کفش که توسط وزارت صمت قرار است اجرا شود، باعث تضعیف تولید داخل شود و ما با آن مخالف هستیم.

وی تاکید کرد : بنای تاسیس«جامعه مدیران و متخصصین صنعت کفش ایران»  در سال ۱۳۷۲ گذاشته شد و این تشکل از دوره نهم هیئت مدیره کمیسیون محور شد که شامل کمیسیون های ارتباطات، آموزش، آمار، بازرگانی، توسعه صادرات، تولید، بانک و بیمه و مالیات می شود و از طرفی صنعت کفش در سالیان گذشته با فراز و نشیب های بسیاری مواجه بوده است.

طالقانی ادامه داد : در آن زمان صنعت کفش ایران به شدت مورد آسیب قرار گرفت اما به کمک اصحاب رسانه توانست با فرهنگ سازی، مردم عزیز را متوجه این کند در پشت این کفش های با ظاهر زیبا و قیمت ارزان، چه مواد اولیه و ضایعاتی قرار دارد که می تواند سلامت مردم را به خطر بی اندازد. بعد از این تولیدکنندگان ایرانی با غیرت و پشتکار نسبت به تولید محصول خوب و با قیمت مناسب و با حجم بالا اقدام کردند و به بازار داخل و خارج محصولات خود را عرضه کردند.

وی ابرازداشت : همچنین تولید کنندگان ایرانی به سمت فناوری های جدید روی آوردند و کفش های مرغوب و فاخر در تبریز، تهران، غم، اصفهان، مشهد و غیره تولید شد. در این هنگام برند و نشان های خارجی وارد ایران شدند و کفش هایی را عرضه کردند که بیشتر ذائقه مردم را به سمت خرید کفش با نشان خارجی تحریک کردند و باز تولیدکنندگانی که با زحمت فناوری جدید را به کارخانه های خود آورده بودند و می توانستند همانند همان برندها و نشان ها تولید و ذائقه مردم را تامین کنند با خطر عرضه مواجه شدند.

طالقانی اضافه کرد : تمام این مسائل ادامه یافت تا سال ۱۳۹۰ که با دستور هوشمندانه واردات انواع کفش و کیف ممنوع شد و عرضه کنندگانی که اغلب کالای استوک خود را در فروشگاه ها عرضه می کردند از ایران رفتند. با این حال به رغم تمام تلاش هایی در سال های اخیر در راستای تقویت تولیدکنندگان داخلی شد هم اکنون با طرحی به نام طرح ساماندهی واردات کیف و کفش که این دستور عمل منجر به باز شدن پای تمامی نشان ها اعم از مرغوب و نا مرغوب به صورت قانونی و رسمی را به ایران می شود موجب نگرانی تولیدکنندگان شده اند.

وی با اشاره به اینکه با واردات بی رویه با عنوان طرح ساماندهی واردات کیف و کفش مخالف است، تاکید کرد: در این راستا طی چند درخواست خواستار مذاکره در این مورد با مسئولان شدیم اما متاسفانه جوابی دریافت نکردیم. حال با توجه به اینکه در اختیار قرار دادن بازارهای داخل به برند های خارجی موجب تضعیف تولید و اشتغال زایی می شود از شما اصحاب رسانه درخواست داریم تا اهمیت این موضوع به صمع و نظر مسئولان برسانید.

 

لشکری : امروز صنعت کفش ایران در دنیا رتبه 10 را در اختیار دارد

علی لشکری، عضو هیئت رئیسه جامعه صنعت کفش ایران و تولیدکننده کفش نیز در ادامه این نشست خبری اظهاردشت:  وزارت صنایع طرحی را به عنوان طرح ساماندهی واردات پوشاک، کیف و کفش و نحوه فعالیت نمایندگان شعب شرکت های خارجی در ایران مطرح و به ما ابلاغ کرده اند. در این راستا بعد از اینکه برجام تمام شود باید بتوانیم یک سامان دهی بر موضوع واردات کفش داشته باشیم، بحث این است که آیا تجربه قبل از دهه ۹۰ و ۸۰ که به آن اشاره شد و منجر به عقب نشینی تولیدات داخلی به نفع قاچاق و واردات بوده است کم نیست که دوباره این طرح را مطرح کرده اند؟

وی افزود: در نیمه اول دهه ۹۰ شاهد واردات ۵۷۳ میلیون دلار کفش به ایران بودیم که سهم مصرف از واردات حدود ۲۵ درصد بود. از سال ۹۷ با توجه به اینکه سران سه قوه نسبت به واردات هزار و ۵۰۰ قلم کالا از جمله کفش اقدام عاجل به عمل آورده بودند در این چند سال اخیر با وجود تحریم و افزایش قیمت ها و همه مشکلات شاهد این هستیم که تولید کنندگان داخلی توانستند نیازهای داخلی را برآورد کنند. در این راستا سهم مصرف را از تولید اگر در گذشته ۷۵ درصد بود امروز به بالای ۹۵ درصد رسیده است.

لشکری ادامه داد: یعنی ۹۵ درصد مصرف کفش های ایرانی از محل تولیدات داخلی است و افتخاری برای کشور است. اگر قرار باشد طرح ساماندهی واردات پوشاک، کفش و کیف منجر به این شود که بازار داخلی را در اختیار برندهای خارجی قرار دهیم بدون تغییری که در شرایط بازی در ایران به وجود بیاید یک جفا به تولیدکنندگان و صادرکنندگان و کارآفرینان این صنعت است.

 

وی خاطرنشان کرد: جامعه صنعت کفش ایران طی دو تا سه هفته گذشته طی نامه های متعدد به مراجع مختلف نظارتی و اجرایی و مقننه کشور به صورت رسمی مخالفت خودش را اعلام کرده که به هیچ وجه تا زمانی که شرایط یکسانی برای تولیدکنندگان داخلی همسو با تولید کنندگان خارجی به وجود نیاید با احیای طرح ساماندهی مخالفت می کند.

لشکری اضافه کرد: صنعت کفش ایران در سال های گذشته رتبه 12 بود و به دلیل اینکه در تولید جهانی شاهد کاهش تولید ۱۵ درصدی تولید هستیم ایران به رتبه دهم رسید و این اتفاق بزرگی برای کشور و ایران است. امیدواریم این اتفاق را مسئولان هم قدر بدانند و این صنعت اشتغال زایی که حدود ۵۰۰ هزار نفر شاغل دارد و نقش پیشران را دارد و قادر است با حرکت این صنعت، خیلی از صنایع دیگر هم حرکت کنند هم دچار آسیب نکنند. 

وی درپایان سخنان خود گفت : در 4 سال اخیر با وجود تحریم و مشکلات اقتصادی، تولیدکنندگان کفش نیاز داخلی را به خوبی برآورده کردند و امروز 95 درصد نیاز بازار را کفش‌های ایرانی تولید داخل تامین می‌کند و اگر قرار باشد طرح وزارت صمت، بازار داخلی را در اختیار کالاهای خارجی قرار دهد ما با آن مخالف هستیم.

 

هادوی‌نیا : متاسفانه مافیای واردات دست از سر صنعت کفش برنمی‌دارد

روح الله هادوی‌نیا عضو هیات مدیره جامعه مدیران و متخصصین صنعت کفش ایران و تولیدکننده فعال کیف وکفش  نیز درادامه این نشست خبری اظهارداشت: امروز نقش پررنگ صنعت کفش در اشتغالزایی و تولید غیر قابل انکار است و اگر یک‌دهم بودجه‌ای که به خودروسازی اختصاص داده شده بود به کفش اختصاص داده می‌شد ما شاهد رشد بسیار زیاد این صنعت بودیم.

هادوی‌نیا تصریح کرد : امروز درآمد دو جفت کفش تقریبا برابر با یک بشکه نفت است و با 100 میلیون تومان می‌توان یک اشتغالزایی پایدار در صنعت کفش ایجاد کرد و 70 محصول از قِبل آن تولید می‌شود و پایه چهارم تولید در کشور است و امروز دیگر مواد اولیه و ماشین‌آلات از خارج از کشور وارد نمی‌شود و صنعت کفش ما، شناسنامه مملت و مزیت ملی است و دولت باید با اختصاص ردیف‌هایی زنجیره توزیع و فروش را عین تولید حمایت کرده و از قاچاق جلوکیری کند.

وی عنوان داشت : متاسفانه مافیای واردات دست از سر این صنعت برنمی‌دارد و امروز حتی بعضی از آنها در وزارت صمت نیز نفوذ کرده‌اند و می‌خواهند کفش‌های بی‌کیفیت و ارزان خارجی را وارد کنند.

عضو هیات مدیره جامعه مدیران و متخصصین صنعت کفش ایران با انتقاد از کسانی که می‌خواهند بین کارگران و کارفرماها به دلیل دستمزد، اختلاف ایجاد کنند، تاکیدکرد: دولت اگر می‌خواهد مشکل کارگران را حل کند می‌تواند به آنها در بحث مسکن و  ارزاق کمک کند و نه آنکه فقط در ظاهر دستمزدها را افزایش بدهد. ومشکلاتی به وجود بیاید.

 

 
 
 
 

 

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب