خبرایران : سرپرست اداره کل فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی وزارت آموزش و پرورش پیرامون جزئیات فعالیتهای تابستانی دانشآموزان توضیحاتی ارائه کرد.
عباس مهاجر در اولین کمیسیون فعالیت های تابستانی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در تربیت و یادگیری تعطیلی نداریم و در اسلام بر تنوع و تکثر یادگیری و تربیت تاکید شده است اظهار کرد: تاکید رئیس جمهور وزیر آموزش و پرورش بر حضور دانش آموزان در فضاهای تربیتی است که این امر مسئولیت ما را در مقابل برنامه ریزی برای اوقات فراغت دانش آموزان سنگین تر می کند.
وی ضمن تبریک هفته بزرگداشت مقام معلم و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دانش آموز و معلم افزود: مصوبه شورای عالی و تاکید سند تحول بنیادین بر جدی گرفتن فعالیت های تابستانه است با رویکرد اینکه پایگاه های تابستانی تکرار مدرسه نباشد.
راهاندازی ۳۰ هزار پایگاه تابستانه و جذب ۴.۵ میلیون دانشآمور
مهاجر اشاره کرد: اقدامات مهمی با ارسال و ابلاغ بخشنامه و تشکیل دبیرخانه فعالیتهای تابستانی صورت خواهد گرفت؛ پیش بینی امسال ما راه اندازی ۳۰ هزار پایگاه تابستانه و جذب ۴.۵ میلیون دانشآموز است.
سرپرست اداره کل فرهنگی هنری، اردوها و فضای پرورشی با اعلام اینکه آیین افتتاحیه پایگاههای تابستانی ۵ تیرماه خواهد بود ادامه داد: ۸ تا ۱۰ هفته فعالیت پایگاهها خواهد بود و زمان فعالیت پایگاه ها در مدارس ۶ ساعت و در مراکز دارالقرآنها و کانونهای فرهنگی تربیتی از صبح تا عصر خواهد بود.
وی با تاکید براینکه باید تمام مراحل تشکیل پایگاهها و ثبت نام در پایگاه ها مشخص باشد به تقویم اجرایی فعالیتهای تابستانی اشاره کرد و گفت: پیش بینی کردیم ۲۰ خرداد زمان ثبتنام در پایگاههای تابستانی باشد و تا ۴ تیرماه ادامه داشته باشد و پایگاه ها از ۴ تیرماه به مدت ۸ هفته تا مردادماه فعال میشوند.
مهاجر ۵ محور برنامههای اوقات فراغت را شرح داد و با اشاره به آمار دانشآموزان جذب شده از سال ۹۵ تا ۱۴۰۰ اضافه کرد: پیشبینی ما در تابستان امسال پوشش یک سوم دانشآموزان است.
در جلسه امروز نمایندگان مختلف سازمانها و ادارات آموزش و پرورش همچنین نمایندگان تشکلهای دانشآموزی به بیان برنامهها و فعالیتهای خود در ایام تابستان ۱۴۰۱ پرداختند.
حسین تاریخی دبیرکل اتحادیه انجمن اسلامی دانشآموزان نیز در این جلسه ضمن گرامیداشت هفته مقام معلم گفت: در کنار فعالیتهای تشکلهای دانشآموزی بعد از ۲ سال تابستان امسال شرایط کرونا اجازه برگزاری برنامههای حضوری را فراهم می کند.
متناسب سازی فعالیتهای تابستانه
وی افزود: بسترها و زیرساختهای این امر باید مهیا باشد و این امر در اختیار آموزش و پرورش قرار دارد. متناسب سازی فعالیتها، نحوه و ارائه آنان نیز اهمیت دارد که باید به آنان توجه شود.
وحید عظیمی معاون فرهنگی اتحادیه نیز برگزاری مسابقه کتابخوانی، فعالیت هیاتهای انصارالمهدی، فعالیتهای قرآنی، راه اندازی یک پویش ویژه عید غدیر، اردوهای تخصصی طلایه داران و اردوی به سمت قلهها را از جمله برنامههای اتحادیه در تابستان اعلام کرد.
نماینده معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش نیز در این جلسه اهم فعالیتهای این معاونت را شرح داد و آنان را در قالب برگزاری مسابقات ورزشی، راه اندازی کانونهای ورزشی، استفاده اولیا و دانشآموزان از ۷۵۰ مجموعه ورزشی و برگزاری مسابقات فرهنگیان برشمرد.
نماینده اداره کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی نیز در این جلسه گفت: برنامه توانمندسازی دانشآموزی در سامانه همگام طراحی شده است که دانشآموز میتواند با ورود به سامانه همگام از محتواهای موجود در این سامانه استفاده کند.
نماینده سازمان آموزش و پرورش استثنایی نیز از فعالیتهای این سازمان برای دانشآموزان استثنایی گفت که در حال انجام است.
مجتبی باستان رئیس سازمان بسیج دانشآموزی نیز بیان کرد: فصل جدیدی برای فعالیتهای پرورشی با حضور دکتر باقرزاده و همکارانشان رقم خواهد خورد؛ این حضور نوید این موضوع را میدهد که فعالیتهای پرورشی و مهارتی در کنار فعالیتهای آموزشی باشد.
ارتقای فعالیتهای مهارتی
وی افزود: تمرکز بر حوزه آموزش، کیفی سازی حوزه پرورشی و ارتقای فعالیتهای مهارتی، تعلیم و تربیت تمدن نوین اسلامی را رقم خواهد زد.
باستان اشاره کرد: در بحث شعار سال، کارهایی طراحی شده است؛ فرهنگ سازی برای تولید کالای داخلی در قالب برپایی نمایشگاه «ما میتوانیم» ویژه هفته بسیج دانشآموزی، برگزاری پویش همکلاسی مهربان برای تامین لوازمالتحریر دانشآموزان و مهارت افزایی از جمله این فعالیتهاست.
برگزاری اردوهای راهیان نور در تابستان
وی برنامههای تابستانی سازمان بسیج را عنوان و اظهار کرد: برگزاری یاوران ولایت، اردوهای جهادی سازندگی، لیگ علمی پایا، اردوی راهیان نور، برگزاری مسابقات فوتسال از جمله فعالیتهای تابستانی سازمان بسیج دانشآموزی است.
نماینده مدارس خارج از کشور نیز آموزش زبان فارسی، هنر و نشاط سازی محیط مدرسه را از جمله فعالیتها و برنامههای اینگونه مدارس عنوان کرد.
نماینده معاونت ابتدایی آموزش و پرورش نیز بیان کرد: هدف ما تربیت دانشآموز و انسانی در تراز سند تحول است. بهترین ایام تابستان است که باید برای دانشآموزان متناسب با تناسب سنی برنامهریزی خوبی صورت گیرد.
تثبیت و تعمیق یادگیری دانشآموزان
وی افزود: برنامه تثبیت یادگیری ویژه دوران کرونا فعالیتی است که یادگیری دانشآموزان را تقویت می کند و تعمیق میبخشد. این برنامه از سوی معاونت ابتدایی انجام میشود.
نماینده سازمان جوانان هلال احمر نیز در ادامه جلسه با ارائه چند پیشنهاد بر مهارت آموزی و کارورزی دانشآموزان تاکید کرد.
نماینده سازمان دانش آموزی نیز در ادامه جلسه گفت: فعالیتهای تشکلهای دانشآموزی باید همسو باهم باشد ما نیاز به دانشآموز انقلابی و در تراز ولایت داریم.
وی ادامه داد: سازمان دانشآموزی بسته تحولی هر دانشآموز یک نقش اجتماعی را درحال اجرا دارد باید به دانشآموزان نقش دهیم.
نماینده معاونت متوسطه نیز تاکید کرد: طرح ایران مهارت در معاونت متوسطه برگزار میشود؛ باید به بحث مهارت آموزی و مهارت شغلی توجه ویژهای شود. این طرح ۴۷۴ استاندارد دارد که حالت برون سپاری دارد.