خبرایران : رئیس سازمان بهزیستی کشور در آئین تفاهمنامه ارائه خدمات غربالگری تنبلی چشم و انجام مداخلات درمانی کودکان محروم ۳ تا ۶ سال، گفت: طرح غربالگری بینایی، سالانه حدود ۲.۸ میلیون نفر را پوشش میدهد.
به گزارش خبرایران از روابط عمومی و امور بینالملل، تفاهمنامه ارائه خدمات غربالگری تنبلی چشم و انجام مداخلات درمانی کودکان محروم ۳ تا ۶ سال و اهداء کمک هزینه عینک تا سقف اعتبار مورد توافق برای ۱۴ هزار کودک نیازمند و آگاهسازی عمومی درخصوص ایجاد حس مسئولیت افراد در راستای پیگیری در مراجعه به پایگاههای سنجش بینایی در سال ۱۴۰۱_۱۴۰۲ با حضور «علیمحمد قادری» رئیس سازمان بهزیستی کشور، «حمیدرضا علیانزادگان» مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد و «محمد جعفریان» مدیرکل اجتماعی ستاد اجرایی فرمام امام خمینی(ره) امضاء شد.
«علیمحمد قادری» رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به تفاهم مشترک سال گذشته بهزیستی و بنیاد ۱۵ خرداد در راستای تامین چندهزار ویلچر برای افراد دارای معلولیت در مناطق کمبرخوردار، عنوان کرد: امید است با امضاء این تفاهمنامه غربالگری تنبلی چشم کودکان مناطق محروم ۳ تا ۶ سال که مشکوک به تنبلی چشم، عیوب انکساری و ... هستند را با پوشش صد درصدی فراهم کنیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه سازمان بهزیستی کشور از سال ۱۳۷۰ کار خود را در زمینه غربالگری تنبلی چشم آغاز کرده است، گفت: سالانه حدود ۲.۸ میلیون نفر را پوشش میدهد و خروجی این طرح با کارهای حداقلی مثل تهیه عینک و ارجاع به متخصصان امر موجب میشود که فرزندان این مرز و بوم مشکل بیناییشان حل شود. انشاءالله ترویج خیر جمعی در دیگر نهادها داشته باشیم.
جعفریان: سلامت کودک ۳ تا ۱۵ سال در دستور کار بنیاد ۱۵ خرداد
«محمد جعفریان» مدیرکل اجتماعی ستاد اجرایی فرمام امام خمینی(ره) در ادامه این نشست با بیان اینکه هزینه پیشگیری از این معلولیتها در بیشترین مقدار قریب به ۰/۰۱ هزینههای مورد نیاز برای رسیدگی به نیازهای یک معلول است، گفت: در چنین رویکردی باید توان بیشتری برای پیشگیری صرف کرد؛ بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمام امام در رویکرد نوین سلامت کودک ۳ تا ۱۵ سال در دستور کار خود قرار داده است.
مدیرکل اجتماعی ستاد اجرایی فرمام امام خمینی(ره) با اشاره به تفاهم مشترک دیگر با سازمان بهزیستی کشور در موضوع غربالگری اسکلتی _ عضلانی، ادامه داد: اکنون در فرآیند اجرای بهتر غربالگری تنبلی چشم(آمبلیوپی) فراتر از سازمان بهزیستی کشور، وزارت رفاه و ستاد اجرایی فرمان امام به حضور جدی دیگر دستگاههای کشور نیازمندیم؛ چراکه این غربالگری بسیار مهم و حیاتی برای کودکان محسوب میشود و حتی اگر یک کودک از این موضوع بیبهره باشد و عارضه نابینایی را متحمل شود هزینه هنگفتی در طول حیات خواهد داشت.
وی درخصوص تفاهمنامه غربالگری اسکلتی _ عضلانی، عنوان کرد: بسیاری از عارضههای اسکلتی _ عضلانی در دوران کودکی قابل پیشگیری است؛ لذا در مناطقی که تغذیه مناسبتر است تا ۴ درصد و در مناطقی که تغذیه نامناسب است تا ۳۸ درصد کودکان یک عارضه اسکلتی همچون شانه نامتقارن، پای پرانتزی و ... دارند که بعضاً منجر به معلولیت نمیشود اما فرد را دچار بازنشستگی پیش از موعد میکند.
علیانزادگان: تاکید بر پیشگیری برای داشتن کودکان شاد و سالم و موثر در پیشرفت کشور
در ادامه «حمیدرضا علیانزادگان» مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمام امام با تاکید بر پیشگیری برای داشتن کودکان شاد و سالم و موثر در پیشرفت کشور، گفت: امید است براساس این تفاهمنامه بتوانیم از مشکلاتی که در آینده قرار است اتفاق بیفتد پیشگیری کنیم.
صفاریفرد: سالانه بین ۹ هزار تا ۱۰ هزار مورد به تجویز عینک نیاز داریم
«افروز صفاریفرد» معاون پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور نیز در حاشیه مراسم امضاء تفاهمنامه ارائه خدمات غربالگری تنبلی چشم و انجام مداخلات درمانی کودکان محروم، گفت: طرح غربالگری اختلالات چشم از سال ۱۳۷۵ در سازمان بهزیستی کشور اجرا شد و جزو برنامههای موفق است. تنبلی چشم عارضهای است که اگر در زمان طلایی شناسایی و درمان نشود میتواند منجر به معلولیت بینایی کودک شود. به همین دلیل لازم است کودکان ۳ تا ۶ ساله، سه بار در طول سنوات عمر خود از نظر تنبلی چشم غربال شوند و در صورتیکه موارد مشکوک شناسایی شدند به بیناییسنج یا اپتومتریست ارجاع شوند و مداخلات بهنگام را دریافت کنند. این مداخلات میتواند تجویز عینک باشد یا اینکه در مواقعی نیاز به جراحی داشته باشند که به چشم پزشک مراجعه می کنند.
وی، یادآور شد: طی تفاهمنامهای امضا شده با بنیاد ۱۵ خرداد قرار بر این شد که کمک هزینه عینک را بنیاد ۱۵ خرداد تقبل کند و در ۳ استان کهگیلویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان و آذربایجان غربی نیروهای جهادی را معرفی کنند که آموزشهای لازم را بگیرند و به عنوان غربالگر در مناطق حاشیهای روستاها و مناطق صعبالعبور این استانها، خدمات را اجرا کنند تا پوشش غربالگری در این مناطق بالاتر برود. کمک هزینه عینک که تا سال گذشته، سازمان بهزیستی کشور پرداخت کرد، ۱۵۰ هزار تومان بود که مبلغ کمی به شمار میرفت و با توجه به افزایش قیمت عینک، پاسخگوی نیازها نبود اما از سال جاری مبلغ به ۵۵۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده و ما در سال حدودا بین ۹ هزار تا ۱۰ هزار مورد به تجویز عینک نیاز داریم.