خبرایران: دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: دومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، یکی از نمایشگاه های بزرگ و موثر این حوزه محسوب میشود. در این نمایشگاه 330 شرکت و 88 مرکز دولتی و 30 فن بازار در کنار نشست های آموزشی و کارگاه های تخصصی برپا خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرایران، نشست خبری دومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی فرآورده های طبیعی و طب سنتی ایران با حضور« دکتر سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و اصحاب رسانه در معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری برگزارودراین نشست خبری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهارداشت: درابتدا جا دارد که مجددا از ابلاغ سیاست های کلی علم و فناوری از سوی مقام معظم رهبری تشکر می کنم البته این سیاست ها مدت ها بود که توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال پیگری بود و در زمان بسیار مناسبی ابلاغ شد و ضمن اینکه مهمترین رکن این ابلاغیه بحث کمی سازی و اجرایی سازی سیاست ها بود که در معاونت به صورت جدی پیگیری می شود.
دکتر ستاری با اشاره به اینکه اشتباه گذشته در حوزه علم و فناوری یکی دانستن پژوهش های بنیادی و پژوهش های قابل تجاری سازی بود، بیان کرد: این اشتباه باعث شده بود که سرمایه های اندکی هم که در حوزه پژوهش استفاده می شد عملکرد خوبی نداشته و به نتایج قابل قبولی نرسیم و بخشی از این وظایف تعیین شده در سیاست های کلی علم و فناوری مربوط به وزارت علوم است و بخشی نیز جزء وظایف معاونت است که با تشکیل کارگروه در حال پیگیری و اجرایی شدن آنها هستیم.
وی با اشاره به تفاوت های این دو نوع پژوهش، افزود: پژوهش های بنیادی باعث اقتدار کشور می شود و پژوهش های قابل تجاری سازی برای کشور درآمدزایی کرده و اقتصاد کشور را توسعه میدهد و دومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی فرآورده های طبیعی و طب سنتی ایران برگزار می شود.چرا که ایران از نظر گیاهان دارویی پتانسیل بالایی دارد و اگر از این فرآورده ها به خوبی استفاده کنیم توسعه اقتصادی کشور را خواهیم داشت.
دکتر ستاری تصریح کرد: تنوع اقلیمی در ایران بسیار بالا است اما از این توانایی در کشور به خوبی استفاده نمی شود به نحوی که در حال حاضر بین 500 تا 600 میلیون دلار صادرات این محصولات را داریم در حالیکه این عدد می تواند بسیار بیشتر و چشمگیرتر باشد.
وی با اشاره به اینکه گیاهان دارویی یکی از اولویت های اصلی در حوزه آب است، گفت: با توجه به تغییر اقلیم آب و هوایی کشور می توان از گیاهان دارویی برای تغییر کشت اقلام گیاهان استفاده کرد و گیاهان دارویی کشت کرد که با آب کمتر رشد کنند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری توسعه گیاهان دارویی در کشور را ضروری دانست و بیان کرد: گیاهان دارویی را می توان به صورت خام، به عنوان مواد اولیه داروها، به عنوان مکمل دارویی و نیز صنایع دارویی و در نهایت به عنوان دارو مورد استفاده قرار داد و نمایشگاه مذکور یکی از نمایشگاه های بزرگ و موثر این حوزه محسوب می شود. در این نمایشگاه 330 شرکت و 88 مرکز دولتی و 30 فن بازار در کنار نشست های آموزشی و کارگاه های تخصصی برپا خواهد شد.
رئیس هیئت عامل صندوق حمایت از پژوهشگران وفناوران کشور، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه معاونت علمی برای شناخت بزرگان و مفاخر ایران زمین چه اقداماتی انجام داده است، گفت: متاسفانه در این حوزه ضعف بزرگی وجود دارد، بنابراین بر آنیم که در راستای مبحث فرهنگ سازی و ترویج علم و فناوری و معرفی مفاخر و بزرگان کشور در این حوزه از مستند سازان حوزه فیلم و سریال مرتبط با مفاخر ایران زمین حمایت معنوی و مادی صورت گیرد و به همین منظور اخیرا جلسه ای با اهالی سینما برگزار شد تا نقاط ضعف این حوزه شناخته شده و معاونت با سرمایه گذاری در این بحث ورود پیدا کند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، با اشاره به ورود فناوری های جدی به عرصه تولید فیلم و سینمای کشور اذعان داشت: علاقه مندان توسعه فناوری های تولید فییلم و سینمایی که مایل به ساخت استودیوهای جدید مجهز به فناوری روز باشند و نیز مستندسازان این حوزه از سوی معاونت علمی مورد حمایت قرار می گیرند.
بنابراین گزارش، دومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب سنتی ایران از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و به همت ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی از 7 تا 10 مهرماه در مصلی تهران برگزار می شود.