خبرایران: حجتالاسلام محمدرضا حشمتی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از قول شهردار تهران برای بنای ۱۰ هزار مترمربع فضای قرآنی ثابت برای پایتخت با عنوان «تهران سرای قرآن» خبر داد و درباره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم نیز خواستار بازنگری جدی شد
به گزارش خبرنگار خبرایران، نشست خبری معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی صبح امروزبا حضورحجتالاسلام «محمدرضا حشمتی» معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی ، حجتالاسلام «علی پروانه» مدیرکل آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و اصحاب رسانه برگزارو دراین نشست خبری معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی در خصوص برگزاری دوازدهمین دوره آزمون قرآن و عترت ارشاد اظهار داشت: این آزمون به صورت سراسری در تمامی استانهای کشور و در چهار رشته، 4 مهرماه 1393 برگزار میشود و در آزمون قرآن و عترت ارشاد حدود 63 هزار نفر ثبتنام کردهاند و با توجه به اینکه افراد تنها در یک رشته اجازه ثبتنام داشتهاند، آمار متقاضیان شرکت در این آزمون رقم قابلتوجهی است.
وی تصریح کرد: ما به دنبال تشکیل ستاد راهبردی آزمون قرآن و عترت ارشاد هستیم و به همین دلیل تمامی مراحل این آزمون به صورت اینترنتی صورت گرفته و امسال برای نخستینبار برگزاری آزمون قرآن و عترت ارشاد به مؤسسات قرآنی واگذار شده است.
حجتالاسلام حشمتی عنوان داشت: بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از سوم تیرماه سال جاری در باغ موزه دفاع مقدس آغاز به کار کرد و قرار بود تا نیمه ماه مبارک رمضان به کار خود پایان دهد، اما با توجه به استقبال مردم و درخواست مسئولان، نمایشگاه قرآن در ابتدا سه روز و پس از آن یک هفته تمدید شد و در ابتدا با برگزاری نمایشگاه در باغ موزه دفاع مقدس دچار تردید بودیم اما پس از آن تناسب نمایشگاه قرآن و دفاع مقدس باعث شد که نسبت به برگزاری آن در چنین فضایی اهتمام ورزیم.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از بهرهبرداری «تهران سرای قرآن» تا سه سال آینده خبر داد و افزود: شهردار تهران قول دادند مجموعهای با 10 هزار متر مربع با عنوان تهران سرای قرآن را تا سه سال آینده به بهرهبرداری برسانند تا بتوانیم فضای ثابت قرآنی در پایتخت داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه طبق گزارشها بیش از یک میلیون و 600 هزار تا دو میلیون نفر از نمایشگاه قرآن بازدید کردند، افزود: در مدت 20 روز پیشبینی شده برای برگزاری نمایشگاه قرآن 5 میلیارد تومان جهت امور مختلف همچون پشتیبانی و اجرایی، تولید آثار در قالب کمیتههای 10گانه هزینه شد که با تمدید نمایشگاه با افزوده شدن حدود یک میلیارد تومان هزینه دیگر روبرو بودیم به طوری که در مجموع بودجه بیستودومین نمایشگاه قرآن کریم در مدت یکماه برگزاری نزدیک به 6 میلیارد تومان شد.
حجتالاسلام حشمتی تصریح کرد: بخش بینالملل نمایشگاه قرآن از میلاد امامحسن مجتبی(ع) آغاز شد که البته این بخش مورد رضایت ما نبود به همین جهت سعی داریم در سال آینده این بخش را به طور گسترده فعال یا در غیر این صورت آن را حذف کنیم یعنی در هر صورت بخش بینالملل نیاز به بازنگری جدی دارد و بخش بینالملل حدود 200 میلیون تومان برای ما هزینه داشت بر همین اساس باید طوری برنامهریزی کنیم که این بودجه به درستی استفاده شود.
وی با اشاره به شعار نمایشگاه قرآن، گفت: توسعه فرهنگ قرآنی با عزم ملی و مدیریت جهادی از مهمترین رویکردهای ما بود به طوری که در طول برگزار نمایشگاه قرآن همواره جهت تحقق آن فعالیتهای مختلفی را داشتیم و یکی از مهمترین رویکردهای ما در سال آینده فراهم ساختن محیطی مناسب جهت ارائه هنرهای مختلف قرآنی است. ما سعی داریم آثار هنری را حمایت کنیم و در نمایشگاه مورد بازدید عموم قرار دهیم تا از این طریق انگیزه افراد جهت حرکت در فعالیتهای هنری و قرآنی را ارتقا بخشیم.
حجتالاسلام حشمتی با بیان اینکه ما هر سال به برگزاری تخصصی نمایشگاه قرآن کریم باید پیش رویم، خاطر نشان کرد: در نمایشگاه بیستوسوم بخش اهلبیت(ع) را گستردهتر کرده و از بخشهایی که هماهنگی با قرآن ندارند میکاهیم و حذف بخشهای غیرمرتبط با قرآن را نیز داشته ایم و بخشهایی همچون فروش قالیچهها هماهنگی چندانی با قرآن ندارند. نمایشگاه قرآن باید محلی برای ارائه دستاوردهای یکساله قرآن کریم باشد بنابراین سال آینده این بخشها را محدود یا حذف خواهیم کرد.
وی درباره رضایتمندی خود از برگزاری نمایشگاه قرآن، افزود: نمایشگاه قرآن امسال آن نمایشگاهی نبود که ما مد نظر داشتیم به طوری که تنها 80 درصد مطالبات ما در این نمایشگاه محقق شد و بیستوسومین نمایشگاه قرآن در باغ موزه دفاع مقدس برگزار میشود البته مدیریت باغ موزه به ما قول مساعدت داده به طوری که قرار است حدود 5 هزار مترمربع فضای مسقف برای برپایی نمایشگاه قرآن در اختیار ما قرار دهد که امیدواریم این امر محقق شود تا بتوانیم در فضای بهتری نمایشگاه قرآن را برگزار کنیم.
حجتالاسلام حشمتی با اشاره به برپایی نمایشگاه قرآن در 12 استان کشور، خاطر نشان کرد: همزمان با برگزاری بیستودومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، در 12 استان کشور نمایشگاه قرآن برگزار کردیم که هزینه برگزاری آنهات نیز حدود 300 میلیون تومان شد و امیدواریم بتوانیم این نمایشگاهها را در تمامی استانها برگزار کنیم.
در ادامه این نشست خبری حجتالاسلام «علی پروانه» مدیرکل آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد هم با بیان اینکه آزمون قرآنی ارشاد در 310 حوزه شهرستانی برگزار خواهد شد، اظهارداشت: در شهرستانهایی که بیش از 500 متقاضی شرکت در آزمون قرآن و عترت دارند یک نفر از مرکز به عنوان ناظر به شهرستان اعزام میشود تا با نظم بیشتری این آزمون را برگزار کنیم.
وی با اشاره به اینکه امسال برای نخستینبار برگههای آزمون قرآن و عترت ارشاد به صورت کامپیوتری تصحیح میشود، گفت: پس از برگزاری آزمون، پاسخنامهها پلمپ شده و به مرکز ارسال و حدود دو هفته پس از آن، نتایج اعلام خواهد شد و افرادی که 60 درصد از سؤالات را به درستی پاسخ دهند گواهینامه مربوطه را اخذ خواهند کرد. همچنین به 150 نفر از برترینهای این آزمون کمکهزینه سفر زیارتی عمره مفرده، عتبات و مشهد اعطا میشود.
حجتالاسلام پروانه با اشاره به جنسیت شرکتکنندگان در دوازدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت ارشاد خاطرنشان کرد: در مجموع حدود 63 هزار نفر در این آزمون ثبتنام کردند که از این تعداد 51 هزار و 691 نفر را بانوان یعنی 82 درصد و 11 هزار و 224 نفر را آقایان یعنی 18 درصد تشکیل میدهند و این آزمون در مقطع سنی زیر 12 سال فقط به صورت شفاهی برگزار خواهد شد و در صبح روز جمعه متقاضیان در رشتههای مختلف به رقابت خواهند پرداخت و پس از آن آزمون افراد زیر 12 سال اخذ میشود.