امروز: سه شنبه ۱ خرداد ۱۴۰۳ [2024/05/21]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 64078 تاریخ انتشار: سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۲:۴۴:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

حیدر ارشدی در نشست خبری اعلام کرد؛

جایزه البرز باسابقه‌ترین جایزه علمی کشور است / پرونده ثبت جایزه البرز در یونسکو به عنوان جایزه ای جهانی در دست انجام است/ ممانعتی برای حضور ایرانیان خارج از کشور در جایزه البرز وجود ندارد/ در شصت‌ودومین جایزه ملی البرز به 62 نفر جایزه اعطا می شود

خبرایران : مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز با ارائه آمار از آنچه در طول بیش از 60 دوره اعطای جایزه البرز رخ داده ، گفت: از سال 1342 شمسی بیش از 3 هزار دانشجو وام تحصیل و اشتغال و 4650 نفر جایزه البرز را دریافت کرده اند.
جایزه البرز باسابقه‌ترین جایزه علمی کشور است / پرونده ثبت جایزه البرز در یونسکو به عنوان جایزه ای جهانی در دست انجام است/ ممانعتی برای حضور ایرانیان خارج از کشور در جایزه البرز وجود ندارد/  در شصت‌ودومین جایزه ملی البرز به 62 نفر جایزه اعطا می شود

به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری «شصت و دومین جایزه البرز» صبح امروز  سه شنبه  11 اردیبهشت ماه 1403 با حضور «حیدر ارشدی» مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز ،«پروفسور امیرعلی حمیدیه» برنده ادوار پیشین جایزه البرز و اصحاب رسانه‌ در محل بنیاد فرهنگی البرز برگزار و دراین نشست خبری «حیدر ارشدی» مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز با اشاره به ماموریت این بنیاد و اهداف موقوفه بزرگ البرز، اظهارداشت: جایزه البرز به عنوان قدیمی‌ترین جایزه علمی کشور، بیش از 60 سال پیش پایه گذاری شد و در طول شش دهه بیش از 6 هزار نخبه را شناسایی و از آنها حمایت کرده و نقش امیدآفرین برای جامعه علمی داشته است.


ارشدی تصریح کرد: براساس مستنداتِ سوابق بنیاد، این جایزه همسو با نیت مرحوم البرز به عنوان واقف بنیاد، توانسته سه هدف کاهش آلام بشری، ارتقای زندگی انسانی و اعتلای نام ایران را محقق کند و جایزه البرز باسابقه‌ترین جایزه علمی کشور است و به عنوان نوبل ایرانی شناخته می‌شود و ویژگی مهم دیگر این جایزه اتکای آن به سنت حسنه وقف است و همه هزینه های آن از محل بنیاد و عواید آن تأمین می شود و بنابر نیت واقف هیچ دستگاه و نهادی امکان مشارکت در جوایز را ندارد و این جایزه به صورت کاملا مردمی و مستقل برگزار می شود.


وی عنوان داشت: علاوه بر این، برای شرکت و ثبت نام در این جایزه هیچ هزینه ای نمی گیرد و کاملا رایگان انجام می شود؛ بر اساس چشم انداز واقف این جایزه قابلیت مطرح شدن به عنوان نوبل ایرانی در تراز جهانی را دارد و پرونده ثبت جایزه البرز در یونسکو به عنوان جایزه ای جهانی نیز در دست انجام است و خوشبختانه تعدادی از برندگان این جایزه نیز در انجام این مهم با بنیاد همکاری دارند.


ارشدی با ارائه آمار از آنچه در طول بیش از 60 دوره اعطای جایزه البرز رخ داده است، گفت: از سال 1342 شمسی بیش از 3 هزار دانشجو وام تحصیل و اشتغال و 4650 نفر جایزه البرز را دریافت کرده اند. از اوایل دهه 90 شمسی هم آیین اعطای سالانه جایزه هم در قالب دو مراسم نخبگانی (در اردیبهشت ماه) و دانش آموزی (در آبان ماه) برگزار می شود.


وی در پاسخ به این سوال که آیا در شصت و دومین دوره شرایط حضور ایرانیان خارج از کشور هم در جایزه فراهم شده است یا خیر؟، ابرازداشت: با توجه به نیت واقف که جایزه را برای ایرانیان در نظر گرفته، ممانعتی برای حضور ایرانیان خارج از کشور در جایزه وجود ندارد از این رو، سال گذشته فراخوان جایزه را در همه سفارتخانه های جمهوری اسلامی در سراسر دنیا منتشر کردیم.


ارشدی بیان داشت: در نتیجه فراخوان، از استرالیا گرفته تا آمریکا و کانادا تعدادی از دانشجویان و اعضای هیأت علمی در فراخوان شرکت کردند اما نه در بخش دانشجویی و نه در بخش فناوران و مخترعان ایرانی برنده ای نداشتیم؛ تلاش بر آن است برای دوره آتی با تبلیغات و بسترسازی مناسب تر امکان حضور چهره های علمی شاخص تر از ایرانیان خارج از کشور در فراخوان فراهم شود.


وی از رشد 50 درصدی جایزه البرز در شصت و دومین دوره برگزاری خبر داد و تأکید کرد: در این دوره قریب به 9 میلیارد تومان جایزه در بخش های مختلف به برندگان اعطا می شود؛ در دانشجویی و طلاب هر نفر 100 میلیون تومان همراه با گواهی و تندیس فناوران، در بخش مخترعان و شرکت های دانش‌بنیان هر یک 150 میلیون تومان همراه با گواهی و تندیس جایزه به برگزیدگان اعطا می شود.


ارشدی ادامه داد: با توجه به افزوده شدن بخش دانشمند جوان به جایزه ویژه اعضای هیأت علمی دانشگاه ها با شرط سنی زیر 40 سال، به دانشمند جوان جایزه 300 میلیون تومانی همراه با نشان و تندیس جایزه البرز، و به چهار دانشمند هم هر کدام 500 میلیون تومان همراه با نشان و تندیس جایزه اعطا خواهد شد.


وی درخصوص میزان استقبال از فراخوان جایزه در دوره شصت و دوم، گفت: طی مدت یک ماهه فراخوان، دو هزار و 348 نفر  شرکت کردند که از این تعداد ۵۴ درصد به بخش دانشجویی غیرپزشکی، 15 درصد حوزویان، 11 درصد دانشجویان پزشکی، 12 درصد دانشمندان جوان، 8 درصد هم به دانش بنیان ها، مخترعان و فناوران مربوط می شود که با شروطی همچون معدل بالا، رزومه قوی علمی و پژوهشی و نقش آفرینی های اجتماعی مجوز ورود در جایزه را یافتند.


ارشدی خاطرنشان کرد: اگرچه بنابر اساسنامه هر سال به تناسب افزایش سن جایزه بر میزان برندگان نیز افزوده می شود و برای مثال در شصت و دومین دوره، جایزه به 62 نفر تعلق می گیرد اما تأکیدی بر تکمیل همه این ظرفیت نیست و باید افراد شرکت کننده واجد دریافت جایزه باشند، چنان که در بخش دانش آموزی در دوره شصت و یکم علی رغم ظرفیت 61 نفری، تنها 42 نفر موفق به دریافت جایزه البرز شدند.

پروفسورحمیدیه : کاهش آلام بشری فرامرزی و فرامذهبی و فرانژادی ویژگی جایزه البرزاست  
پروفسورامیرعلی حمیدیه، برنده ادوار پیشین جایزه البرز نیز در ادامه این نشست خبری اظهارداشت: علت اینکه جایزه البرز روز به روز شناخته شده‌تر و اثرگذارتر می شود، اهداف و نیات این جایزه به ویژه تأکید مرحوم واقف بر رفع آلام بشری است.
وی تصریح کرد: اینکه لازم است در تعریف نخبه و نخبگی بازنگری داشته باشیم و زمانی نخبگی به میزان بهره هوشی وابسته بود و بعدها بهره‌ی هوش هیجانی هم به آن افزوده شد، اما مرحوم حسینعلی البرز با تأکید بر رفع آلام بشری به عنوان شرط اعطای جایزه، ضریب شرافت را بر نخبگی بار کرد، اتفاقی که بسیار مبارک است.


پروفسورحمیدیه ابرازداشت: ما تعریف نخبگی را تقلیل داده ایم، نخبه صرفا استاد دانشگاه و دانشمند نیست، صرف پول و علم هم ما را نخبه نمی کند این شرافت است که به هر دوی اینها ارزش و جهت می دهد چنان که جایزه البرز باعث شد تیم همکار من در پروژه علمی سلول های بنیادین(موثر در درمان سرطان) که به دلیل مشکلات و موانع از ادامه راه ناامید بودند، با این جایزه امید دوباره گرفته و راه را ادامه دهند.


وی درپایان سخنان خود گفت: ویژگی دیگر جایزه البرز آن است که با توجه به کاهش آلام بشری فرامرزی و فرامذهبی و فرانژادی عمل کرده است؛ شخصا جوایز بسیاری از مجامع علمی دنیا گرفته ام اما هیچ کدام مثل جایزه البرز به من نچسبید و در مسیر علمی ام تاثیرگذار نبوده است.


بنابراین گزارش، در پایان این نشست خبری از پوستر بخش دانش آموزی شصت و دومین دوره جایزه البرز رونمایی شد. همایش اعطای جوایز شصت و دومین دوره جایزه البرز دوشنبه، 17 اردیبهشت ماه با حضور وزرای علوم و بهداشت، رئیس بنیاد ملی نخبگان، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و جمعی از شخصیت های علمی فرهنگی در سالن همایش های بین المللی سازمان صدا و سیما برگزار می شود.

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب