خبرایران : رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه کیفیسازی قیر در دستور کار قرار دارد، گفت: اکنون برای افزایش طول عمر قیر و آسفالت در آزادراهها با بخش خصوصی توافقاتی انجام شده ، تا عمر این محصول به ۱۵ تا ۲۰ سال برسد؛ این در حالی است که اکنون طول عمر قیر مصرف شده در آزادراهها حدود پنج تا ۶ سال است.
به گزارش خبرایران، نشست خبری شانزدهمین همایش ملی و نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشینآلات امروز سه شنبه 23 مهرماه 1403 با حضور «محمد مهدی حیدری» رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، «فریدون مقدسنژاد» دبیر علمی همایش، «سعید احمدی» رییس بخش قیر و آسفالت مرکز تحقیقات و خبرنگاران در سالن مهندس حامی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار و دراین نشست خبری «محمدمهدی حیدری» رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ا ظهارداشت: اهمیت کیفیت قیر و آسفالت برای وزارت راه و شهرسازی به عنوان بزرگترین مصرفکننده بسیار مهم است چراکه ۴٩ درصد قیر تولید شده در کشور در پروژههای مجموعههای وزارت راه و شهرسازی مصرف میشود .
وی تصریح کرد: اهمیت کیفیت قیر و آسفالت بسیار مهم و استراتژیک است، بنابراین توجه به آن باید در اولویت قرار گیرد. بر همین اساس نیز برای اجرای آن برنامههای بسیاری را در دستور کار خود قرار دادهایم و برای کیفیسازی صنعت قیر اقداماتی انجام شده که بارزترین آن دو جداره کردن تانکر حمل قیر و ایجاد و استقرار ۵٠ آزمایشگاه قیر است.
حیدری با بیان اینکه صنعت قیر جز صنایع ارزآور کشور است، تاکید کرد: میزان ارزآوری صادرات قیر برای کشور ١ تا ٢ میلیارد دلار است و در حال حاضر در کشور ۵.۵ تن قیر در کشور تولید میشود که ۲ و نیم میلیون تن آن در داخل کشور مصرف و مابقی صادر میشود و معمولا صادرات قیر کشور به کشورهای آفریقا، حاشیه خلیج فارس، هند و چین است. وی تصریح کرد: تلاش داریم با کاهش مصرف قیر در محصول آسفالت، میزان صادرات را افزایش دهیم.
به گفته وی، یکی از مشکلات صادرات قیر در حال حاضر، مشکلات مربوط به تعهد ارزی است که امیدواریم راهکاری را وزارت اقتصاد و بانک مرکزی در نظر گرفته شود.
حیدری با بیان اینکه توسعه شبکههای راهی کشور جزو اولویتهای ما است، گفت: با توجه به آنکه ۳۰۰ هزار کیلومتر راه داریم، بنابراین راههای نگهداری از آن بسیار مهم و چالشی است در نتیجه بحث بهینه سازی هزینهها، نگهداری و احداث با استفاده از فناوریهای نوین در بخش قیر و آسفالت حائز اهمیت است و راه اندازی آزمایشگاه تسریع شده روسازی در کشور از جمله اقدامات مهمی است که در حال پیگیری است و در اینباره تامین اعتبار مناسبی از سوی سازمان برنامه و بودجه انجام شده است.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه کیفیسازی قیر در دستور کار قرار دارد، گفت: اکنون برای افزایش طول عمر قیر و آسفالت در آزادراهها با بخش خصوصی توافقاتی انجام شده است تا عمر این محصول به ۱۵ تا ۲۰ سال برسد؛ این در حالی است که اکنون طول عمر قیر مصرف شده در آزادراهها حدود پنج تا ۶ سال است.
وی خاطرنشان کرد: این همایش با همکاری وزارت راه و شهرسازی، سازمان برنامه و بودجه، امور نظام فنی و اجرایی کشور، سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور و شورای عالی مناطق آزاد و اقتصادی کشور و برخی دیگر از دستگاهها برگزار میشود.
فریدون مقدسنژاد رئیس کمیته علمی همایش نیز در ادامه این نشست تصریح کرد: سیاست کمیته علمی همایش توجه به جنبههای علمی و مورد توجه دستگاههای اجرایی و پیمانکاران است و جایگاه کارگاههای آموزشی و میزگردها بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
فریدون مقدسنژاد گفت: ۷ هزار همت ارزش راههای کشور است و هر ساله ۲۸۰ همت برای نگهداری راهها هزینه کرد و میطلبد که پیش از خرابی با استفاده از قیر حفاظتی و راهکارهای دیگر عمر قیر و آسفالت را افزایش داده و هزینهها را کاهش داد.
رئیس کمیته علمی همایش بیان کرد: با توجه به حضور کارشناسان و پیمانکاران در این همایش و میزگرد حاشیهای آن می توان چالشهای پیشرو در استفاده از فناوریهای جدید را مورد بررسی قرار داد.
بنابراین گزارش، شانزدهمین همایش ملی و نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشینآلات از ۸ تا ۱۰ آبانماه سالجاری در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار میگردد و از جمله محورهای این همایش قیر و فرآوردههای قیری، مخلوطهای آسفالتی، تحلیل و طراحی روسازی، مدیریت روسازی و روشهای نگهداری و بازسازی، توسعه پایدار در صنعت قیر و آسفالت، فناوریهای نوین، ماشینآلات و روشهای اجرایی و ایمنی در ساخت، نگهداری و بهرهبرداری از روسازی میباشد.