خبرایران : مراسم افتتاحیه «سی ویکمین نمایشگاه فرش دستباف» صبح امروز چهارشنبه 23 آبان ماه 1403 با حضور«صدیف بیک زاده»سرپرست نمایشگاه بین المللی تهران،«فتحالله توسلی» عضوکمیسیون اقتصادی مجلس ،«قدرتالله دوستمحمدی» مدیر اجرایی نمایشگاه سیویکمین نمایشگاه بینالمللی فرش دستباف ایران و خبرنگاران درمحل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگارخبرایران، مراسم افتتاحیه «سی ویکمین نمایشگاه فرش دستباف» صبح امروز چهارشنبه 23 آبان ماه 1403 با حضور«صدیف بیک زاده» سرپرست نمایشگاه بین المللی تهران، «فتحالله توسلی» عضوکمیسیون اقتصادی مجلس ،«قدرتالله دوستمحمدی» مدیر اجرایی نمایشگاه سیویکمین نمایشگاه بینالمللی فرش دستباف ایران و خبرنگاران درمحل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزارودراین مراسم « صدیف بیک زاده» سرپرست نمایشگاه بین المللی تهران اظهارداشت: نیازمند توسعه صنعت فرش هستیم و سیاستهای گمرکی و ارزی از ابزارهای بسیار مهم در حوزه فرش است که باید مورد توجه قرار گیرد.
بیک زاده تصریح کرد: موضوع بازاریابی فرش دستباف ایرانی از دیگر مسائل حوزه صنعت فرش دستباف در کشور است که باید از ظرفیت نمایشگاه های داخلی و خارجی برای معرفی فرش دستباف استفاده کرد. حمایتهای تعرفهای و کاهش هزینهها را برای حضور واحدهای تولید در نمایشگاه ها دنبال می کنیم.
وی عنوان داشت: بافندگان فرش باید به سمت تولید فرش هایی با سلیقه های متقاضیان و طراحی های جدید حرکت کنند تا از این طریق صنعت فرش به شکوفایی برسد.
توسلی : موضوع فرش تنها بحث اقتصادی نیست و فرش هویت و فرهنگ ماست
فتحالله توسلی عضوکمیسیون اقتصادی مجلس نیز دراین مراسم اظهارداشت: تصمیماتی که در حوزه فرش گرفته می شود باید ازسوی کسانی باشد که نسبت به فرش و مسائل آن شناخت کاملی داشته باشند تا از این طریق سیاست گذاری ها دقیق صورت بگیرد.
وی ابرازداشت: بین اینکه صنعت فرش زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت یا وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار بگیرد اختلاف نظر وجود دارد ،قرار شده است تا هفته آینده با حضور وزاری صمت و میراث جلسه ای برگزار کنیم تا صنعت فرش یک متولی ثابت داشته باشد و از این طریق بتواند نقش آفرینی کند و مشکلات این صنعت رفع شود.
توسلی خاطرنشان کرد: موضوع فرش تنها بحث اقتصادی نیست و فرش بحث هویت و فرهنگ ماست اکنون ما ایرانیها به صنعت فرش افتخار میکنیم این صنعت به حدود هفت هزار سال قبل بر می گردد از این رو باید فرهنگ و هویت کشورمان را به سایر کشورها صادر کنیم.
وی افزود: متاسفانه در چند سال گذشته به صنعت فرش ما ظلم شد ظلم بزرگی شد در همین راستا مرکز ملی فرش و شرکت سهامی فرش ایران منحل شد، اینها مسائلی بود که صورت گرفت اکنون داریم تلاش میکنیم که این موضوعات رو احیا کنیم.
عضوکمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: فراکسیون فرش را تشکیل می دهیم و باید ساختار فرش در کشور درست شود و موانع داخلی و خارجی در حوزه فرش رفع شود ما در کمیسیون اقتصادی آمادهایم تا هر کمکی که می توانیم برای احیای صنعت فرش انجام دهیم تا فرش به جایگاه اصلی و واقعی خود بازگردد.
توسلی تاکید کرد: حدود 5/2 میلیون بافنده فرش در کشور داریم که بیمه تعدادی از این افراد سال ها پرداخت نشده و باید سهمیه این افراد را از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دنبال کنیم.اگر نیاز به اصلاح قوانین یا تدوین قوانین در حوزه فرش است.
وی درپایان سخنان خود با اشاره به اینکه متاسفانه عده ای از مردم در کشورهای همسایه فرش دستباف را به نام فرش ایرانی به سایر کشورها صادر می کنند، گفت: آمادگی داریم تا از صنعت فرش حمایت کنیم و این کار را انجام دهیم چرا که ما مدیون صنعت فرش به عنوان ارزش ملی کشورمان هستیم .
بنابراین گزارش ، سی و یکمین نمایشگاه فرش دستباف ایران از 23 الی 27 آبان ماه با حضور بیش از 230 شرکت داخلی با ارائه آخرین توانمندی ها، محصولات و خدمات خود در حوزه فرشهای دستباف با طرحها و نقشه های سنتی و مدرن، گلیم های بافته شده با الیاف طبیعی، گبه های زیبا با رنگ های زنده و تابلوفرش های نفیس با موضوعات مختلف از استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، قم، فارس، همدان و... در فضایی بالغ بر 17 هزار فضای غیرمفید و 10 هزار و 500 متر فضای مفید نمایشگاهی درمحل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران از 9 صبح تا 18 عصر برگزار می شود.