امروز: جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ [2024/12/27]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 66061 تاریخ انتشار: پنج شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۴:۵۲:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

انجام موفقیت‌آمیز عملیات حفاری چاه افقی دوشاخه به طول 1500 متر در لایه مخزنی با ضخامت 10 متر در چاه جفیر 9

خبرایران: پژواک انرژی با حفاری دو حفره افقی در یک عمق یکسان (TVD) در چاه جفیر9 در لایه ایلام دستاورد دیگری را در اجرای پروزه‌های حفاری کشور به ثبت رساند.
انجام موفقیت‌آمیز عملیات حفاری چاه افقی دوشاخه به طول 1500 متر  در لایه مخزنی با ضخامت 10 متر در چاه جفیر 9

حسین جعفری، رییس مهندسی پروژه سپهر- جفیر در شرکت پژواک انرژی با اعلام پایان عملیات حفاری چاه افقی جفیر 9، گفت: این چاه به‌صورت عمودی تا عمق 2400 متری حفاری گردید و پس از آن انحراف چاه از عمق مذکور آغاز شد و در سازند ایلام زاویه چاه به بیش از 70 درجه در عمق 3073 متری رسید و رانش آستری 7 تا عمق مذکور صورت پذیرفت. سپس حفره اصلی 8/1 6 اینچ به طول 1000 متر به صورت افقی تا عمق نهایی 4074 متر در سازند ایلام و حفره دوم با سایز 8/7 5 اینچ از عمق 3225 متری به صورت افقی به طول 500 متر با موفقیت حفاری گردید که حفاری این چاه با دو حفره افقی در یک TVD یکسان در لایه مخزنی با ضخامت 10 متر موفقیت قابل توجهی است.
مهندس جعفری افزود: با توجه به تراوایی کم سنگ مخزن ایلام با استفاده از روش ژئواسترینگ (GEOSTIRNG) سعی در کنترل مسیر چاه در بهترین نقاط لایه مخزنی مذکور گردید. روش ژئواسترینگ مبتنی بر نمودارگیری حین حفاری و اندازه‌گیری حین حفاری است که با  تحلیل دیتای به‌دست‌آمده برای کنترل مسیر چاه در بهترین نقاط مخزن استفاده می‌شود.
وی با بیان اینکه اطلاعات به‌دست‎آمده نشان می‌دهد این چاه در لایه مخزنی با بهترین خواص تخلل و تراوایی حفر گردیده است، گفت: با توجه به عدم دسترسی به ابزارآلات پیشرفته حفاری جهت‌دار مانند RSS و نمودارگیری، تیم پروژه در یک ابتکار عمل به‌صورت درون‌سازمانی با استفاده از نرم‌افزارهای رایج، روش ژئواسترینگ را برای دستیابی به اهداف این پروژه به کار گرفت.
مهندس جعفری تصریح کرد: عملیات حفاری به‌صورت چندشاخه‌ای از پیچیده‌ترین روش‌های حفاری است که جز در موارد معدود، در صنعت حفاری کشور انجام نشده است. این در حالی است که با توجه به ارزیابی‌های حین حفاری از چاه و تجربیات به‌دست‌آمده، می‌توان از این روش در حفاری چاه‌های مشابه در لایه مخزنی ایلام استفاده نمود و بهره‌وری حفاری را افزایش داد.
رییس مهندسی پروژه سپهر- جفیر در شرکت پژواک انرژی اعلام نمود: با توجه به افزایش سطح تماس چاه با سنگ مخزن، انتظار می‌رود تولید مورد انتظار از چاه مذکور به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
مهندس جعفری در پایان از همه تیم‌های مهندسی و عملیاتی مشارکت‌کننده در اجرای این عملیات، از شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد به عنوان کارفرمای پروژه، شرکت پتروسرو، پیمانکار حفاری جهت‌دار و شرکت ملی حفاری، راهبر دستگاه حفاری فعال در پروژه تقدیر و تشکر کرد.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب