خبرایران : نشست خبری همایش تجاری ایران و امارات صبح امروز یکشنبه 21 بهمن ماه 1403 با حضور «دکتر مهدی صادقی» رئیس همایش و رئیس اندیشکده اقتصاد ایران، «مهدی مقدسی فرد» دبیر علمی همایش و اصحاب رسانه در سالن آیت الله مهدوی کنی دانشگاه امام صادق(ع) برگزار گردید.
به گزارش خبرایران، نشست خبری همایش تجاری ایران و امارات صبح امروز یکشنبه 21 بهمن ماه 1403 با حضور «دکتر مهدی صادقی» رئیس همایش و رئیس اندیشکده اقتصاد ایران، «مهدی مقدسی فرد» دبیر علمی همایش و اصحاب رسانه در سالن آیت الله مهدوی کنی دانشگاه امام صادق(ع) برگزار و دراین نشست خبری «دکتر مهدی صادقی» رئیس همایش و رئیس اندیشکده اقتصاد ایران اظهارداشت: سن متوسط ناوگان تجاری ایران امروز حدودا ۱۵ سال است و بسیاری از شناورهای ایرانی بدلیل سن بالا امکان تردد به بنادر جهان را ندارند در صورتیکه با نوسازی و کاهش سن، این امکان برای آنها فراهم خواهد شد.
وی تصریح کرد: بر اساس سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی، راهبرد برون گرایی مورد تاکید قرار گرفته و پاشنه آشیل نظام ارزی کشور همین راهبرد است که اگر پیاده شود، میتواند مشکلات ما را برطرف کند و قادر است نظام تولیدی ما را با حداکثر ظرفیت فعال سازد تا کارخانجات و واحدهای تولیدی، دیگر ظرفیت خالی نداشته باشند و با حداکثر ظرفیت تولید کنند و در حال حاضر چون تقاضای پایدار وجود ندارد، فقط بخشی از ظرفیت واحدهای تولیدی به کار گرفته میشود.
رئیس همایش فرصتهای ترانزیتی و تجاری ایران و امارات متحده عربی عنوان داشت: امارات متحده عربی میتواند نقطه کانونی پیاده سازی راهبرد برون گرایی اقتصاد ایران باشد و یکی از راههای صادرات تولیدات ایران استفاده از همین ظرفیت در امارات متحده عربی است و بسیاری از تولیدات ایرانی میتواند در این کشور، تغییر برند و بسته بندی شده و به کشورهای ثالث صادرات مجدد شود.
وی افزود: با توجه به تحریمهای اخیر، باید اقتصاد بدون نفت را تجربه کنیم که موضوع صادرات میتواند جایگزین این مسئله شود و اگر راهبرد برون گرایی پیاده سازی شود، بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد، و یکی از مسیرهایی که کشورها برای شرایط پایدار غیر تورمی طی کردهاند همین راهبرد برون گرایی است.
رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق همچنین ابرازداشت: در همایش دو روزه شناخت فرصتهای تجاری ایران و امارات متحده عربی که در روزهای هشتم و نهم اسفند در مرکز همایشهای بین المللی شهید ضرغام در هتل المپیک تهران و با حضور اندیشمندان و فعالان و مسئولان اقتصادی بخشهای دولتی و خصوصی برگزار خواهد شد، تلاش خواهیم کرد راههای توسعه روابط اقتصادی ایران و امارات را بررسی و تجربیات موفق فیمابین را برای دیگر حاضران ترسیم کنیم.
مهران فرزین دبیر اجرایی رویداد شناخت فرصت های تجاری ایران و امارات نیز در ادامه این نشست خبری اظهار داشت: در این همایش تلاش شده است که مسائل مربوط به تجارت ایران با امارات پیگیری برای آن راهکارهایی به مسئولان ارائه شود.
فرزین خاطرنشان کرد: 2 هزار نفر بازار در اطراف ایران واردات و بازار وجود داردجمعیت و بازار قابل توجهی در منطقه وجود دارد که میتوان بخشی از آن را از طریق امارات به دست آورد.
دبیر اجرایی رویداد شناخت فرصت های تجاری ایران و امارات ادامه داد: امارات یکی از بزرگترین واردکنندگان منطقه است و نیاز گستردهای به محصولات ایرانی دارد. این کشور به دلیل مشوقهای سرمایهگذاری، نرخ پایین مالیات و دسترسی آسان به بازارهای جهانی، مقصدی جذاب برای صادرکنندگان ایرانی محسوب میشود.
وی بیان داشت : حملونقل یکی از فاکتورهای کلیدی در تجارت بینالمللی است و مسیرهای متعدد حملونقل، گزینههای هوایی، دریایی و زمینی برای حمل و نقل به این کشور وجود دارد تا بتوان محصولات خود را سریع و با کمترین هزینه به امارات رساند و از رموز موفقیت در بازار بینالمللی استانداردهای بستهبندی است و برای ورود موفق به بازار امارات، باید استانداردهای خاص این کشور را در بستهبندی و برچسبگذاری رعایت شود.
فرزین تاکید کرد: تحریمهای ظالمانه به طور قطع بر روی صادرات تاثیر بسزایی دارد اما باید توجه داشت که تاثیر مسائل موانع داخلی بیشتر از تحریم های خارجی است و قوانین متعدد و بعضا ضد و نقیض ، عدم هماهنگی دستگاهها ، نبود زبان مشترک ، عدم فرهنگ تولید و از همه مهمتر نگاه نادرست به فعالان اقتصادی کارآفرینان کشور را آزار می دهد که در صورتی رفع این موانع می توان صادرات پویایی نیز داشت.
وی اضافه کرد: برای توسعه صادرات باید از فعالیتهای جزیرهای خودداری شود و برای توسعه صادرات کشور باید دستگاه های مختلف کنار یکدیگر قرار بگیرند تا به نتیجه برسیم.
فرزین بر لزوم استفاده از تجربیات بازرگانان و تجار که در عرصه تجارت هستند، تاکید و نصریح کرد: می توان از تجارت این افراد برای تصمیم گیریها در بخشهای مختلف اقتصادی استفاده کرد؛ متولیان اقتصادی هنوز اقتصاد را به مثابه علم در نظر نمیگیرند و اقتصاد کشور را با آزمون و خطا اداره میکنند و نرخ از باید سالها قبل که دسترسی به منابع ارزی بهتر بود تک نرخی شده بود، در تمام دنیا رسالت بانک مرکزی حفظ ارزش پول ملی آن کشور است و لازم است گام های جدی تری در این زمینه برداشته شود.
مهدی مقدسی فر دبیر عملی این همایش نیز در این رویداد در پاسخ به مسائل تحریم که پیش روی تجارت با امارات وجود دارد، اظهارداشت: در هر کار از جمله تجارت موانع و دست اندازهای وجود دارد که در تجارت با امارات نیز این موانع قابل رفع است در حال حاضر نیز تجار زیادی هستند که سال های سال تجارت موفقی با امارات دارند.
وی افزود: این افراد قدم به قدم مسائل پیش رو را طی کرده اند و اکنون می توان از تجربیات آنها و اساتید حوزه اقتصاد استفاده کرد.
بنا براین گزارش ؛ همایش دو روزه شناخت فرصتهای تجاری ایران و امارات متحده عربی در روزهای هشتم و نهم اسفند با حضور اندیشمندان و فعالان و مسئولان اقتصادی بخشهای دولتی و خصوصی در مرکز همایشهای بین المللی شهید ضرغام در هتل المپیک تهران برگزار خواهد شد.
بنابراین گزارش، علاقه مندان میتوانند برای ثبت نام شرکت در این همایش دو روزه که به صورت حضوری و برخط برگزار خواهد شد، به نشانی www.iranuaehub.com مراجعه کنند.