امروز: جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳ [2025/02/21]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 66966 تاریخ انتشار: یکشنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۲:۵۹:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

شهردار تبریز در نشست خبری اعلام کرد؛

رویداد بزرگ ملی هفته فرهنگی تبریز در تهران، همزمان با راهپیمایی یوم‌الله ۲۲ بهمن آغازمی شود/ شهرداری ها در حال توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی هستند/ نقش رسانه‌ها در تحقق مدیریت واحد شهری حیاتی است

خبرایران: یعقوب هوشیار شهردار تبریز گفت: رویداد بزرگ ملی هفته فرهنگی تبریز در تهران، همزمان با راهپیمایی یوم‌الله ۲۲ بهمن آغاز و پس از دیدار با مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی)، در روز ۲۹ بهمن سالجاری، سالروز قیام مردم تبریز در سال ۱۳۵۶ به پایان می‌رسد.
رویداد بزرگ ملی هفته فرهنگی تبریز در تهران، همزمان با راهپیمایی یوم‌الله ۲۲ بهمن آغازمی شود/ شهرداری ها در حال توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی هستند/ نقش رسانه‌ها در تحقق مدیریت واحد شهری حیاتی است

به گزارش خبرایران، نشست خبری «رویداد ملی هفته فرهنگی تبریز در تهران»  صبح امروز شنبه 20 بهمن ماه 1403 ، با حضور «یعقوب هوشیار»  شهردار تبریز و اصحاب‌ رسانه، در سالن جلسات سازمان پیشگیری و مديريت بحران شهر تهران برگزار و دراین نشست خبری «یعقوب هوشیار»  اظهارداشت: وقتی هر نهاد، مستقل از دیگری تصمیم‌گیری می‌کند، نتیجه‌ای جز موازی کاری، هدررفت منابع و کاهش کیفیت زندگی شهروندان نخواهد داشت. مدیریت شهری باید متولی واحد داشته باشد تا سیاست‌گذاری‌ها به‌صورت هماهنگ و هدفمند پیش برود.

هوشیار با انتقاد از ناهماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی در کشورمان تصریح کرد : وقتی هر سازمان، بدون در نظر گرفتن سایر بخش‌ها اقدام می‌کند، شهر به مجموعه‌ای از طرح‌های پراکنده تبدیل می‌شود که نه تنها کارآمد نیست، بلکه توسعه را نیز مختل می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه در طول تاریخ مدیریت جزیره‌ای، اتلاف منابع را تشدید کرده، تصریح کرد: زمانی که دستگاه‌های مختلف بدون هماهنگی، طرح‌های موازی اجرا می‌کنند، هزینه‌ اداره شهرها چند برابر می‌شود، درحالی‌که با مدیریت واحد، این منابع می‌توانست در مسیر توسعه واقعی شهرها به‌کار گرفته شود.

شهردار تبریز با اشاره به بحران حمل‌ونقل در کلان‌شهرها گفت: شهرداری ها در حال توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی هستند، اما تا زمانی که سیاست‌های ترافیکی یکپارچه نباشد، گره‌های ترافیکی باز نخواهند شد و آلودگی هوا همچنان شهرها را محاصره می‌کند.

وی با انتقاد از عدم هماهنگی دستگاه‌های مسئول در حوزه محیط زیست گفت: مازوت‌سوزی در کارخانه‌ها و نیروگاه‌ها، که خارج از حیطه اختیارات شهرداری است، هوای شهرها را آلوده کرده و تلاش‌های مدیریت شهری برای توسعه فضای سبز را بی‌اثر کرده است.

شهردار تبریز با تأکید بر اینکه شهرها دارای هویت یکپارچه هستند، خاطرنشان کرد: مدیریت واحد شهری، اجزای مختلف شهر را در یک مسیر هماهنگ قرار می‌دهد و باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود. درحال‌حاضر، نبود هماهنگی میان نهادهای اجرایی، هزینه‌های مدیریت شهری را به‌شدت افزایش داده، درحالی‌که اگر همه این اقدامات تحت یک مدیریت متمرکز انجام شود، هم بهره‌وری افزایش می‌یابد و هم هزینه‌ها کاهش پیدا می‌کند.

هوشیار با مقایسه ساختار مدیریت شهری ایران و برخی کشورها گفت: در بسیاری از کشورها، شهرداری و شورای شهر متولی اصلی اداره شهر است و وظایفشان شامل برنامه‌ریزی شهری، حمل‌ونقل، خدمات عمومی، توسعه زیرساخت‌ها، نظارت بر ساخت‌وساز و مدیریت بحران است. شورای شهر و شهردار به‌عنوان بالاترین مقام اجرایی شهر، دارای اختیارات گسترده‌ای است و تمامی نهادهای شهری با هماهنگی مدیریت این نهاد عمل می‌کنند.

وی افزود: اما در ایران، سازمان‌های متعدد با قوانین، بودجه و وظایف مستقل در حوزه عمران شهری فعالیت می‌کنند که نتیجه‌ای جز آشفتگی مدیریتی و ناهماهنگی در اجرای پروژه‌ها ندارد. ما نیازمند یک مدیریت واحد شهری هستیم که تحت نظارت شهرداری باشد تا بتواند به‌صورت پاسخگو و منسجم، نیازهای شهروندان را برطرف کند.

شهردار تبریز ، نقش رسانه‌ها را در تحقق مدیریت واحد شهری حیاتی دانست و تأکید کرد: رسانه‌ها باید این مطالبه را به‌صورت جدی مطرح و از مسئولان بخواهند برای اصلاح قوانین و اجرای این مدل مدیریتی، اقدام عملی انجام دهند.

هوشیار در پایان سخنان خود گفت : اگر به دنبال شهری مدرن، منسجم و کارآمد هستیم، باید ساختار مدیریت شهری را اصلاح کنیم چراکه اگر متولی مشخصی برای اداره شهر نباشد مشکلات همچنان پابرجا خواهد ماند.
 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب