امروز: پنج شنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ [2025/04/03]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 67603 تاریخ انتشار: شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۵۲:۱۰ قبل از ظهر نسخه چاپی

شهردار منطقه ۱۲ تاکید کرد:

نوسازی محله هرندی و احیای بافت‌های تاریخی اولویت مدیریت شهری منطقه ۱۲

خبرایران: نشست هم‌اندیشی احیاگران بافت‌های تاریخی در منطقه ۱۲ با حضور شهردار این منطقه، معاونان اجتماعی و فرهنگی و شهرسازی و معماری منطقه و جمعی از مدیران و احیاگران بافت‌های تاریخی برگزار شد.
نوسازی محله هرندی و احیای بافت‌های تاریخی اولویت مدیریت شهری منطقه ۱۲

به گزارش خبرایران از روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۲، محمد آئینی با اشاره به تعریف دو کارویژه اساسی در منطقه که شامل بهبود وضعیت کالبدی و اجتماعی محله هرندی و همچنین مرمت و احیای بافت های تاریخی منطقه است؛ گفت: تا حدودی مشکلات اجتماعی محله هرندی کمتر شده که امیدواریم با برنامه‌ریزی مدون بتوان در حوزه نوسازی نیز اقدامات موثری انجام شود.

شهردار منطقه ۱۲ در ادامه با اشاره به  اینکه در حوزه مرمت و احیای بافت های تاریخی یکی از مهم‌ترین چالش‌هاکه نیازمند زمان و حوصله‌ بالا و همچنین توجه جدی مالکان است؛ مشکلات امنیتی و ایمنی در ساختمان‌های تخریب‌شده یا دارای ساخت و ساز غیرمجاز است و همچنین تخریب و عدم توجه به ارزش تاریخی و فرهنگی مکان‌ها نیز موضوعی نگران‌کننده است.

محمد آئینی افزود: در راستای حمایت از ساکنان و تسهیل مرمت و مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی، تسهیلات بانکی ویژه ای با همکاری بانک مرکزی در نظر گرفته شده است که این تسهیلات  با مصوبه سال ۹۸و مصوبه‌ مرداد امسال شورای معماری ایران و از محل اعتبارات ملی مسکن، به میزان ۸۰% هزینه برای هر متر واحدهای مسکونی در تهران و مراکز استان ها ارائه می شود.


وی افزود: ماده ۵۲ قانون برنامه هفتم توسعه، ابزاری کلیدی برای فراهم کردن حمایت‌های ویژه در مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته است. این ماده قانونی، شامل تسهیلاتی همچون معافیت‌های مالیاتی و ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت برای واحدهای احداثی جدید، از جمله پروژه‌های گردشگری، ورزشی، آموزشی و فرهنگی است.

شهردار منطقه ۱۲ تاکید کرد: بر اساس این قانون، تأسیس و مرمت پروژه‌های فرهنگی مانند تئاتر و نمایش نیز مشمول این حمایت‌ها قرار می‌گیرد. معافیت‌های مالیاتی تا سقف ۵۰ درصد برای کارکنان این مناطق و کاهش هزینه‌های مالیاتی برای سرمایه‌گذاران، از دیگر مشوق‌های پیش‌بینی‌شده در این ماده است.

محمد آئینی گفت: علاوه بر این،  حمایت از بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده مصوب سال ۱۳۸۹، امکان محاسبه هزینه‌های مرتبط با این اقدامات به‌عنوان هزینه‌های قابل قبول مالیاتی را فراهم کرده است. این قوانین، ابزاری مهم برای تقویت زیرساخت‌های اقتصادی و فرهنگی در مناطق مذکور به شمار می‌روند.

در پایان این نشست  پیشنهاد شد که با گفت‌وگوی مستقیم با ذی‌نفعان و نهادهای مربوطه، راهکارهای عملیاتی برای استفاده از این ظرفیت‌ها شناسایی و اجرایی شود.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب