امروز: جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/22]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 6792 تاریخ انتشار: چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱:۵۷:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

ولی‌الله سیف مطرح کرد؛

اهتمام جدی بانک مرکزی به پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه /با پیروزی انقلاب اسلامی تحول شگرفی در نحوه نگرش و جایگاه زن در جامعه اتفاق افتاد

خبرایران: سیف اظهار کرد: بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور علیرغم تمام مشکلات موجود از قبیل کمبود منابع قرض‌الحسنه، اهتمام ویژه خود را در جهت تأمین و تسریع در پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به کلیه‌ متقاضیان در صف انتظار به کار بسته است.
اهتمام جدی بانک مرکزی به پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه /با پیروزی انقلاب اسلامی تحول شگرفی در نحوه نگرش و جایگاه زن در جامعه اتفاق افتاد

به گزارش  خبرایران به نقل از روابط‌عمومی بانک مرکزی، همایش و جشنواره مهربانو به مناسبت سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا (س) با عنوان «ازدواج پایدار، خانواده سالم» با حضور رئیس کل بانک مرکزی در سالن همایش‌های وزارت کشور برگزار شد.

ولی‌الله سیف، با تعریف جایگاه زن از دیدگاه اسلام گفت:زن در شریعت مترقی اسلام موجودی خلاق، بخش اصلی و اساسی اجتماع، توانمند، تاثیرگذار و شایسته نیل به همه کمالات انسانی و اجتماعی است. بلندای استقرار زن جایگاهی است جهت دهنده، تعیین‌کننده و سازنده هویت اجتماعی. منزلتی بی بدیل و غیرقابل جایگزین. شناخت کرامت انسانی و تکریم زن در جامعه ارزش گذاشتن به کمالات و خدمات بی‌پایان اوو به نوعی قدردانی از تمام اقشار ارزشمند جامعه ایرانی در نظام مقدس اسلامی است.
رئیس‌کل بانک مرکزی با اشاره به تحول در نگرش زن پس از پیروزی انقلاب اسلامی عنوان کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی تحول شگرفی در نحوه نگرش و جایگاه زن در جامعه اتفاق افتاد. نگرش ابزارگونه‌ی ساخته و پرداخته غرب، جای خود را به نگاه معنوی و الهی به زن و در نظر گرفتن ارزش‌های والای این گوهر گران‌سنگ بخشید. انگاره‌ای که بی‌تردید راه را بر بهره‌جویی مادی زن، تحت لوای الفاظ فریبنده آزادی، می‌بست و راه را برای پیشرفت و تعالی حقیقی ایشان هموار می‌کرد. در این تفکر؛ زن به عنوان موجودی که همزمان سه نقش ارزشمند همسری ، مادری و تقبل مسئولیت‌های اجتماعی را به اتفاق ایفا می‌نماید، مورد نظر است و در سایه همین نگاه است که نهضتی همچون انقلاب اسلامی توانست بدون امکانات مادی بر رژیم قدرتمند طاغوت غلبه کند.
رییس شورای پول و اعتبار افزود: این نکته تا آن جا مهم است که امام راحل ( ره )، زن را به مثابه موجودی انسان ساز، با قرآن کریم که برای ساختن ابنای بشر نازل شده است مقایسه می‌کند. وظیفه زن‌ها انسان‌سازی است. اگر زن‌های انسان‌ساز از ملتها گرفته شوند، محکوم به شکست و انحطاط خواهند بود .در یک پیوند سالم زناشویی، قبل از همه مرد می‏تواند از فروغ عاطفی زن برخوردار شود و در تقویت عاطفی و تلطیف روحی خود از آن سود جوید. اما اوج تبلور جایگاه رفیع این خالق مهر، زمانی است که به عنوان «مادر» در کانون خانواده به ایفای نقش می‏پردازد.
دکتر سیف در ادامه وظایف زن را چنین تشریح کرد: گویی زن، این وظیفه خطیر را در دستگاه آفرینش برعهده دارد که از طریق خانواده که کانون پذیرش و پذیرایی از نسل آینده است. ارزش‏های انسانی و عاطفی را در ضمیر مستعد کودکان پاک و بی‏آلایش، پرورش دهد و در عمل، درس عشق و محبت و فداکاری و دیگرخواهی را که از ابعاد اساسی انسانیت و معنویت به حساب می‏آیند، به آنها بیاموزد. عاطفه مادری، نهایت اوج عاطفه انسانی است و نظیری برای آن نمی‏توان یافت. جایگاه متعالی و ارزشمند زنان و نقش بی‌بدیل و تعیین‌کننده آنان در تربیت و رشد انسانی جامعه،  خود را در کانون خانواده به عالی‌ترین وجه ممکن به منصه ظهور می‌گذارد. در واقع، وجود و حضور این مهربانو در کانون خانواده در حکم چراغ فروزانی است که نور عاطفه را در فضای خانه می‏پراکند و محیط خانواده را، از نظر ارزش‏های انسانی، غنای بیشتری می‌بخشد‏. زن محور خانواده است و خانواده محور جامعه و جامعه سرنوشت بشریت را در یک برهه از تاریخ و جغرافیای مشخص معلوم می‏کند. خانواده واحد بنیادی جامعه است و زن واحد بنیادی خانواده.
رئیس‌ کل بانک مرکزی بهترین و بالاترین نعمت‏ها براى هر زن و مرد از نظر اسلام را تشکیل خانواده دانست و تصریح کرد: خانواده یک پیوند متعالی است و پرداختن به خانواده همانا پرداختن به ارکان جامعه محسوب و ورود به خانواده با پیوندی آسمانی به نام ازدواج میسر می‌شود. شرع مقدس اسلام به ازدواج عنایت و تأکید فوق العاده‌ای دارد. به طوری که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله وسلم) می فرمایند:
«ما بُنی بِناءً فی الإسلام أحبّ إلی الله عزّوجلّ من التّزویج»
هیچ چیزی نزد خداوند محبوبتر از ازدواج نیست
ناگفته پیداست که تعابیرى مثل: «النکاح سنتى فمن رغبتى عن سنتى فلیس منى»
ازدواج سنت و آیین من است و هر که به سنت من پشت کند از من نیست
به طور کلى در جهت تشویق و ترغیب به این امر الهى و سنت نبوى(ص) است و هدف از آن ایجاد انگیزه و یادآورى اهمیت و آثار و برکات عمیق آن است. ازدواج نخستین سنگ بناى تشکیل‏خانواده و بالطبع، جامعه و اجتماع به شمار می رود و میزان اندیشه و تدبر در آن در میزان پیشرفت ‏یا انحطاط، صعود یا سقوط جامعه تاثیر دارد. گمان نمى‏کنم، در بین مکاتب و مذاهب، هیچ مذهبى به اندازه اسلام به امر ازدواج پرداخته باشد. ازدواج از نظر اسلام امرى مورد تاکید و از سنن انبیا علیهم السلام معرفى شده است. ازدواج اولین گام انسان از خود دوستی به دگر دوستی است و کمالی در این امر مقدس وجود دارد که با هیچ عبادت دیگری میسر نمی‌شود.
وی همچنین افزود: هر ازدواجى داراى اهداف خاص خود است، ولى در این میان، برخى از اهداف کم ارج و کم اهمیت و در نتیجه، ناپایدارند و نمى‏توانند براى همیشه و یا حتى در بلندمدت خوشبختى زوجین را تضمین‏کنند. برخى نیز ارجمند، مهم و در نتیجه پایدارند. بنابراین، شایسته است ازدواج با توجه به این اهداف در نظر گرفته شود. خانواده زیربنا و ریشه‌ی همه‌ی نهادهای اجتماعی است. بیشتر حرکت‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی از خانواده آغاز شده و درجامعه موج آفرینی می‌کند. برهمین اساس، همه ادیان الهی به ویژه اسلام عزیز، خانواده را مؤثرترین راه برای هر گونه تغییر و تحول در بافت فرهنگی و اجتماعی جامعه می‌دانند.
دکتر سیف ازدواج و تشکیل خانواده را دارای نقش مهمی در تزکیه و بقای جامعه دانست و تلاش در جهت استحکام آن را زمینه ساز سلامت اخلاقی و سعادت عمومی جامعه عنوان کرد و گفت: ازدواج و تشکیل خانواده برای انسان‌ها یک نیاز طبیعی است که از فطرت و آفرینش ویژه‌ی آنان سرچشمه می‌گیرد و نباید آن را یک قرارداد متعارف اجتماعی تلقی کرد که درصورت عدم تحقق آن، آسیبی به نظام اجتماعی وارد نمی‌شود، بلکه برعکس، هرگونه آسیب به این بنیان مقدس، پیامدهایی را در تحول ساختار کلی جامعه و نظام ارزشی و فرهنگی آن به دنبال دارد.
رئیس‌کل بانک مرکزی مسئولیت نهادها و سازمان‌ها را در قبال ازدواج جوانان چنین برشمرد: بحث ازدواج جوانان و مطالبات و نیازهایشان در این حوزه، مسئله‌ای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است که عموم جامعه را در بر می‌گیرد؛ پس باید با توجه کامل، مورد بحث و بررسی کارشناسان و صاحبنظران مسائل جوانان و خانواده قرار گیرد. تمام نهادها و سازمان‌ها باید برنامه‌های خود را با محوریت خانواده طراحی کنند و به اجرا برسانند. هر تدبیری در جامعه اندیشیده شود باید تاثیر مثبت آن در خانواده متبلور شود. مهمترین کاری که باید صورت بگیرد سهل کردن تشکیل خانواده به صورت یک نهضت ملی است.
سیف با اشاره به موضوع تسهیل و رفع موانع موجود در امر ازدواج به عنوان یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های دولت تدبیر و امید افزود: دغدغه اصلی رییس جمهور محترم در جلسات هیئت دولت همواره تسریع و تسهیل در روند اعطای این تسهیلات می‌باشد. بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور نیز علیرغم تمام مشکلات موجود از قبیل کمبود منابع قرض‌الحسنه، اهتمام ویژه خود را در جهت تأمین و تسریع در پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به کلیه‌ی متقاضیان در صف انتظار به کار بسته است.
وی همچنین افزود: بانک مرکزی و به تبع آن شبکه بانکی کشور نیز در همین راستا ، اقدامات متعددی را در رابطه با اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج، تامین مسکن زوج‌های جوان، اجرای قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، و حمایت از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور، به انجام رسانده که به بعضی از آن‌ها به اختصار اشاره می‌شود:
1- اقدامات درخصوص پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج از آغاز راه‌اندازی سامانه قرض‌الحسنه ازدواج: از ابتدای راه‌اندازی سامانه ازدواج بانک مرکزی (اواخر سال 1387) تا تاریخ 1393/7/24 به تعداد شش میلیون و 47 هزار و 224 نفر از مزدوجین (معادل 157.875.012 میلیون ریال)، تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج از سوی شبکه بانکی کشور پرداخت شده است.
  2- اقدامات در رابطه با تامین مسکن زوج‌های جوان: شورای پول و اعتبار دریکهزارویکصدوهفتادویکمین صورتجلسه مورخ 1392/10/17ضمن افزایش سقف تسهیلات ساخت و خرید مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم به میزان 350 میلیون ریال مقرر نمود "به منظور کمک به تأمین مسکن زوج‌های جوان (از محل تسهیلات ساخت و خرید مسکن اوراق گواهی حق تقدم بانک مسکن)، سقف تسهیلات خرید برای هر یک از زوجین که تاریخ وقوع عقد آنها از تاریخ1392/10/17 باشد، تا سقف مبلغ 250 میلیون ریال و جمعاً معادل مبلغ 500 میلیون ریال بر روی یک واحد مسکونی ( اخذ یک واحد مسکونی به عنوان وثیقه هر دو وام ) از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن، تعیین شود. که این تسهیلات به علاوه تسهیلات جعاله تعمیر و تکمیل واحد مسکونی از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن تا سقف مبلغ 100 میلیون ریال به ازای هر واحد مسکونی مجاز، مجموعاً به میزان 600 میلیون ریال خواهد بود."
3- اقدامات در راستای اجرای قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی: همه ساله و با هماهنگی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سهمیه‌ای از محل منابع شبکه بانکی کشور بابت تسهیلات مشاغل خانگی تخصیص می‌یابد که در سال جاری نیز مبلغ 5.000 میلیارد ریال از منابع عادی بانک‌های دولتی و خصوصی‌شده بابت اجرای قانون موصوف، تخصیص یافته که از سوی شبکه بانکی درحال پرداخت می باشد.
4- اقدامات درخصوص حمایت از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور: هر ساله طی مفاد بندهای مرتبط قانون بودجه کل کشور سهمیه مربوطه برای حمایت از مددجویان تحت پوشش تعیین و ابلاغ می‌گردد. در این رابطه در سال جاری نیز در راستای اجرای بند "د" تبصره 17 قانون بودجه سال 1393 کل کشور مبلغ 30.000 میلیارد ریال مانده تسهیلات قرض‌الحسنه بانکی و رشد منابع مزبور به تفکیک 20.000 میلیارد ریال به کمیته امداد امام خمینی (ره) و 10.000 میلیارد ریال به سازمان بهزیستی کشور با معرفی دستگاه‌های ذی‌ربط به مددجویان تحت پوشش و کارفرمایان طرح‌های مددجویی اختصاص یافت که بر این اساس سهمیه برآوردی بانک‌های عامل جهت اعطای تسهیلات، تعیین و ابلاغ گردید.
دکتر سیف در پایان افزود: هر یک از نهادهای اجتماعی عهده دار مسئولیت ها و وظایف مشخصی از کارکردهای یک جامعه هستند. فرایند عملکرد این نهادها و نیز تعامل بین آنها، چگونگی حرکت یک جامعه را مشخص می سازد. برنامه‌ریزی صحیح اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در بخش‌های مختلف می‌تواند تا حدی در جلوگیری از بالا رفتن سن ازدواج و همچنین افزیش نرخ رشد طلاق موثر باشد. نهادها، خانواده‌ها و رسانه‌ها با تشویق و آموزش صحیح می‌توانند شوق عمومی را برای ترغیب جوانان به ازدواج افزایش دهند. موسسه مطالعات و تحقیقات زنان، نمونه‌ای بارز در زمینه فرهنگ‌سازی صحیح و بینش‌دهی به نسل جوان برای ازدواج آگاهانه و پایدار می‌باشد. نگرش جامعه به مقوله ازدواج باید تغییر کند. رسانه‌ها باید قبل از دولت، رسالت خود را که همان فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی است، انجام دهند. بانک مرکزی نیز به همراه نظام بانکی کشور، تمام توان و امکانات خود را در جهت نیل به این هدف بکار خواهد بست تا در کنار سایر دستگاه‌ها و نهادهای تاثیرگذار، موجبات تسهیل ازدواج پایدار جوانان این مرز و بوم را فراهم سازد.
رئیس‌کل بانک مرکزی با تقدیر از برگزارکنندگان همایش عنوان کرد: امیدوارم با راه‌اندازی طرح‌های ارزشمندی نظیر "حامی کارت مهربانو" و "دفترچه الکترونیک سلامت" شاهد ارایه خدمات بهتر و موثرتری برای بانوان گرامی باشیم. در پایان، از تمام عزیزانی که برای بهبود و ارتقای وضعیت مهربانوان این مرز و بوم تلاش بی‌وقفه می‌کنند سپاس و قدردانی می‌نمایم.
این همایش با عنوان «ازدواج پایدار و زندگی سالم» با همکاری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، وزارت ورزش و جوانان، موسسه مطالعات و تحقیقات زنان،‌معاونت اجتماعی وزارت کشور 28 مهر در سالن همایش‌های وزارت کشور با حضور زنان و مردانی از سراسر کشور و همچنین با حضور همسران سفرا و همسران مدیران دولتی برگزار شد و از «حامی‌ کارت مهربانو» - کارت اختصاصی زنان- که می‌تواند بخشی از فعالیت پولی و مالی بانوان را انجام دهد، رونمایی شد.

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب