امروز: چهارشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ [2025/04/09]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 7100 تاریخ انتشار: سه شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۴:۴:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

مسعود پیرمرادیان اعلام کرد؛

نشر معارف در سال گذشته بیش از 3 میلیون تیراژ کتاب تولید کرده / مشکل کتاب و کتاب‌خوانی در کشورعدم دسترسی به کتاب و توزیع نامناسب است/ در شهرستان‌ها500 فروشگاه و پاتوق کتاب راه‌اندازی می کنیم

خبرایران: مسعود پیرمرادیان رئیس نشر معارف گفت: در حالی که بسیاری از ناشران در سال‌های اخیر مشکلات عدیده‌ای در حوزه نشر کتاب داشته‌اند، نشر معارف حدود سه میلیون کتاب منتشر کرده است.
نشر معارف در سال گذشته بیش از 3 میلیون تیراژ کتاب تولید کرده / مشکل کتاب و کتاب‌خوانی در کشورعدم دسترسی به کتاب و توزیع نامناسب است/ در شهرستان‌ها500 فروشگاه و پاتوق کتاب راه‌اندازی می کنیم

به گزارش خبرنگارخبرایران، آیین رونمایی از پنج عنوان کتاب و نشست خبری جشنواره فرهنگی روشنا امروزبا حضور«مسعود پیرمرادی» رئیس نشر معارف، «حجت‌الاسلام زائری» نویسنده یکی از کتاب‌هایی که از سوی نشر معارف و اصحاب رسانه برگزار و دراین نشست خبری ، «مسعود پیرمرادی» رئیس نشر معارف با ابراز تأسف از اینکه حوزه کتاب مورد بی‌مهری قرار گرفته است درباره فعالیت‌های نشر معارف که زیرمجموعه دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌هاست، گفت: مجموعه نشر معارف به عنوان یک ناشر دانشگاهی با مخاطبی بالغ بر چهار میلیون دانشجو مواجه است و به استناد آمار عملکردی، مدعی است که بزرگترین ناشر دانشگاهی است.

وی تصریح کرد: نشر معارف در سال گذشته بیش از سه میلیون تیراژ کتاب تولید کرده که از این تعداد 120 عنوان کتاب چاپ اولی بودند، 200 عنوان تجدید چاپی و 20 درصد چاپ کتاب‌ها هم مربوط به نوقلم‌مان بوده است.

مدیر نشر معارف سپس به مشکلات حوزه نشر اشاره کرد و گفت: مهمترین مشکل کتاب و کتاب‌خوانی در کشور عدم دسترسی به کتاب و توزیع نامناسب است که ما برای رفع این مشکل طرحی با عنوان راه‌اندازی کتاب‌فروشی‌های «پاتوق کتاب» کرده‌ایم و تا به حال در 20 استان کشور فروشگاه‌های پاتوق کتاب دایر کرده‌ایم.

او به موضع‌گیری مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای دولت یازدهم و رویکرد آن‌ها نسبت به ممیزی اشاره کرد و گفت: متأسفانه چند وقت پیش متولیان حوزه کتاب در ارشاد بحث ممیزی را مطرح کردند، اما باید پرسید که واقعا چند درصد مسئله ما در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی موضوع ممیزی است؟ گمان نمی‌کنم تعداد ناشرانی که با موضوع ممیزی مشکل دارند به بیش از تعداد انگشتان دست برسد.

پیرمرادیان همچنین با اشاره به مشکل توزیع کتاب در سراسر کشور اظهار کرد: قصد داریم در شهرستان‌ها بالغ بر 500 فروشگاه پاتوق کتاب راه‌اندازی کنیم که امیدواریم وزارت ارشاد نیز ما را در این زمینه یاری کند.

او در ادامه به برنامه‌های جشنواره روشنا و فعالیت‌های نشر معارف به مناسبت هفته کتاب اشاره کرد و گفت: تا به حال ما در دانشگاه‌ها کتاب‌های مهمی با تیراژ‌های بالا که از جمله آن گزیده‌ای از نظرات امام خمینی (ره) است، منتشر کرده‌ایم که تیراژ این کتاب تا به حال به بیش از 65 هزار نسخه رسیده است.

وی درباره جشنواره روشنا نیز گفت: این جشنواره چهار مرحله دارد که مرحله اول این جشنواره با موضوع سبک زندگی است. در مرحله اول قرار است پنج عنوان کتابی که امروز رونمایی می‌شود برای مسابقه در نظر گرفته شوند. هدف ما هم از این طرح علاقه‌مند کردن مردم به کتاب‌خوانی است.

پیرمرادیان سپس به چگونگی حضور علاقه‌مندان و شرکت در جشنواره روشنا اشاره کرد و گفت: هدف ما از برگزاری این جشنواره ترویج کتاب‌خوانی و معرفی صحیح سبک زندگی اسلامی است.

گفتنی است، در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام زائری، نویسنده یکی از کتاب‌هایی که از سوی نشر معارف منتشر شده و برای مسابقه در نظر گرفته شده است، به سخنان مقام معظم رهبری درباره سبک زندگی اشاره کرد و درباره کتاب «زندگی حسینی» که خود نوشته است، گفت: در این کتاب سعی شده محورهای مختلفی در قالب 16 یادداشت و یک مقدمه به ابعاد مختلف سبک زندگی بپردازم. آداب، پوشاک، سبک زندگی حسینی، چگونگی رفتار مردم در ماه محرم از جمله مواردی است که در این کتاب به آن پرداخته‌ام.

زائری در ادامه سخنانش به موضوع تبلیغ و معرفی معارف اسلامی اشاره کرد و گفت: جریان تبلیغ و معرفی ارزش‌های دینی در عین حال که اصالتش در روحانیت است، اما نباید آن را منحصر به روحانیت دانست. باید یک راننده تاکسی و یک استاد دانشگاه و همه آحاد جامعه به تبلیغ دین و شعائر دینی بپردازند، مخصوصا اینکه در حال حاضر فرهنگ ما در معرض تهدید و آسیب است.

وی افزود: در حالیکه در جامعه‌ی‌ ما فرهنگ کتاب‌خوانی در حال کمرنگ شدن است، اما موضوع کتاب‌خوانی در سبک زندگی غربی در حال پررنگ شدن است. کتاب‌خوانی میراث ما بوده و از گذشته نقش پررنگی در زندگی مردم ایران داشته است.

در پایان این مراسم از کتاب‌های «زندگی حسینی(ع)» نوشته حجت‌الاسلام زائری، کتاب «مثبت شهر» نوشته سمیه اصلانی و کتاب‌های «از گشت ارشاد تا چادر المیرا»، «میثاق غلیظ» و «اوقات فراغت و گزینه‌های روی میز» نوشته ابوالفضل اقبالی رونمایی شد. این کتاب‌ها آثاری هستند که شرکت‌کنندگان در مرحله اول جشنواره روشنا باید بخوانند.

طبق اعلام جشنواره روشنا، علاقه‌مندان به شرکت در این جشنواره می‌توانند از طریق سامانه پیامکی 30008585، مراجعه به کتاب‌فروشی‌های پاتوق کتاب در 20 استان کشور و تهیه کتاب از طریق مراجعه دانشجویان به دفتر مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در این جشنواره شرکت کنند. همچنین آن‌ها می‌توانند به سایت www.roshana.ir مراجعه و نسخه الکترونیکی کتاب‌ها را در آنجا بخوانند و در مسابقه این جشنواره شرکت کنند.

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب