خبرایران: محمدمهدی طباطبائینژاد مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی از همکاری شبکه اول و شبکه چهارم سیما با هشتمین جشنواره سینماحقیقت خبر داد.
به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری هشتمین جشنواره سینما حقیقت صبح امروز با حضور «محمدمهدی طباطبائینژاد» دبیر جشنواره و مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی،« شهنام صفاجو» مدیر روابط عمومی این مرکز و اصحاب رسانه در سالن حقیقت مرکز گسترش برگزار و صفاجو در ابتدای این نشست به بیان آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره پرداخت و گفت: از زمانی که برای جشنواره هشتم فراخوان منتشر کردیم طی بازده زمانی سه ماه بیش از ۱۳۰۰ مستند به دبیرخانه ارسال شد که حدود ۸۵۰ فیلم ایرانی و ۴۵۰ فیلم خارجی در این میان وجود دارد که طی برنامه فشرده انتخاب این آثار صورت گرفت .
صفاجو تصریح کرد: در بخش ملی و بینالملل مجموعا ۱۱۸ فیلم در بخش مسابقه فیلمهای کوتاه و بلند و نیمه بلند گنجانده شده است و در بخش بینالملل نیز ۳۰ فیلم پذیرفته شده است.بخش مستند شهر و بخش صنایع دستی نیز از دیگر بخشهای جشنواره هشتم است که در این میان ۱۳ فیلم در بخش مستند شهر و ۱۱ فیلم در بخش صنایع دستی حضور دارند.
درادامه این نشست خبری «محمدمهدی طباطبائینژاد» مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با اشاره به اعزام کاروان سینما حقیقت پس از جشنواره به اصفهان اظهارداشت: امسال کاروان سینماگران جشنواره حقیقت به اصفهان اعزام میشوند تا در این برنامه مروری بر ۲۰ مستند از فیلمسازهای اصفهانی داشته باشیم. همچنین نکوداشت جشنواره امسال هم به سه مستندساز پیشکوست اصفهانی اختصاص دارد و در بخش بینالملل هم از هدیهدیگمان تجلیل به عمل خواهد آمد.
صفاجو با اشاره به افتتاحیه هشتمین جشنواره سینما حقیقت تاکید کرد: برای جشنواره حقیقت مراسم افتتاحیه به آن شکل معمول نداریم اما روز یکشنبه از ۹:۳۰ صبح هشتمین جشنواره سینما حقیقت با نمایش فیلمهای «عیار مشروطه»، «میراث مجید» به بهانه چهارمین سالگرد شهادت شهید مجید شهریاری آغاز به کار خواهد کرد.
محمدمهدی طباطبائی نژاد در ادامه این نشست در پاسخ به این سوال که ادغام جایزه شهید آوینی چه بازخوردهای مثبتی را برای مرکز گسترش خواهد داشت گفت: جشنواره سینما حقیقت در اولین دوره برگزاری خود یکسالی بود که از جشنواره شهید آوینی میگذشت و اساسا جشنواره آوینی جشنواره مستندهای برتر بود و پس از تاسیس جشنواره حقیقت عملا جشنواره شهید آوینی محدود به فیلمهای حوزه مقاومت شد که ما در دوره چهارم از جشنواره سینما حقیقت سعی کردیم جشنواره را به سمت سینمای متعهد سوق دهیم.
وی افزود: جشنواره شهید آوینی دو سالانه برگزار میشد که این اعتبار نیست که یک امر ارزشی را به پرداخت پول محدود کنند و ما فکر کردیم که حالا که جشنواره سینما حقیقت جایگاه و اعتبار خود را پیدا کرده جشنواره آوینی را با این جشنواره ادغام کنیم که این امتیاز به کسانی میرسد که در حوزه سینمای دفاع مقدس فعالیت میکنند و ارزش جوایز جشنواره شهید آوینی همطراز با جشنواره ملی سینما حقیقت است.
طباطبائینژاد در پاسخ به این سوال که طی روزهای گذشته فیلمسازی گفته که مرکز گسترش هیچ حمایتی از فیلمش انجام نداده و این مرکز ۸۰۰ میلیون تومان پول برای برخی از پروژههای خرج میکند، ولی ۵۰ میلیون هم به برخی از فیلمها نمیدهد، گفت:حرف آن بزرگوار از اساس درست نیست و شایسته نیست که اگر بودجهای دریافت نمیکنیم با لگد به همه چیز بکوبیم.
وی خطاب به آن فیلمساز گفت:در این میان مقایسهای صورت گرفته و اثر پسر شما پذیرفته نشده است و این سنت بدی است که ما انصاف را رعایت نکنیم اما بیان گلایه امر طبیعی است و اگر آن دوست عزیزمان به جای این حرفها گلایه میکرد طبیعیتر بود و سینماگری که موی خود را در سینما سفید کرده توقع دارد برای پسرش یک پپسی ویژه باز کنیم هرگز این کار را نخواهیم کرد.
مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی عنوان کرد: ۳۵ فیلمنامه سینمایی طی ماههای گذشته به مرکز ارائه شده که ما قرار بود بر اساس بودجه ۵ میلیاردی از ۵ فیلم حمایت کنیم که این بودجه به ۳ میلیارد کاهش یافت و این امر صورت نگرفت و آن دوست عزیز که این حرف را مطرح کرده میتوانند بگوید که ما به کدام یک از دوستانمان ۸۰۰ میلیون تومان پول دادیم!! البته اگر فیلمی درباره دفاع مقدس باشد میتوانیم ۸۰ درصد از حمایت این فیلم را برعهده بگیریم، اما میانگین حمایت ما از ۴۰۰ میلیون تومان فراتر نمیرود.
وی با اشاره به تبلیغات مستند در تلویزیون گفت: ما با معضلی به نام بازار عرضه مواجه هستیم و فضای تلویزیونی خارج از کشور هم به چند دلیل عرضهکننده محصولات ما نشدند و ما تلاش کردیم با تلویزیون صحبت کنیم و این فضای عرضه را در تلویزیون پر کنیم که این اتفاق به صورت کامل رخ نداد البته در بخش نمایش خانگی فیلمهای سینمایی هم این معضل وجود دارد به طوری که ۵ سال پیش میانگین فیلمهای نمایش خانگی ما ۲۵۰ میلیون تومان بود اما در حال حاضر محصولات نمایش خانگی ما ۱۰۰ میلیون تومان هم نمیفروشد.
مدیر هشتمین جشنواره سینما حقیقت گفت: در سفری که آقای رزاق کریمی به کن داشتند از شبکه مستند EDM بازدید کردند و امسال هم در سه جلسه آخر کارگاههای پژوهشی سینما حقیقت به توضیح این سیستم و آموزش آن به مستندسازان خواهیم پرداخت.
طباطبائینژاد با اشاره به کیفیت آثار تولید شده از سوی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تاکید کرد: ما همه تلاشمان را میکنیم ک آثارمان با بهترین کیفیت تولید شود و این که در حین تولید چطور بر این فیلمها نظارت کنیم طی پیگیریهای که انجام شده مثل کمپانیهای بزرگ نظارت آثار به صورت اقساطی اداره خواهد شد و من فکر نمیکنم از ۷ درصد آثارمان بیشتر به نقصان و زیان رسیده باشیم اما اگر این روند به ۳ درصد برسد نشان میدهد ما یک مجموعه خیلی خوب هستیم.تلاش ما این است که در سطح قاعدهمند فیلم تولید کنیم البته کمی هم برای کوتاهی فیلمسازان جا باقی میگذاریم ولی در جایی که فیلمسازی بخواهد اینکار را به سوء استفاده تبدیل کند قطعا جلوی آن را خواهیم گرفت.
وی درباره بخش تصویر عاشورا که امسال در جشنواره سینما حقیقت حضور دارد گفت: وظیفه دینی ما بود که به این موضوع بیتوجه نباشیم البته امسال ما بخش ویژهای به نام عاشورا نداریم و گفتیم که اگر فیلمی به مزمون عاشورا اشاره کرد هیات داوران از بین آثار به یک اثر جایزه ۷ میلیونی همراه با تندیس اهدا کند. طی برنامهریزیهایی که انجام دادیم بنا داریم از دوره دهم جشنواره سینما حقیقت برای تولید آثار و نمایش آنها سختگیرانهتر عمل کنیم. به طوری که فیلمهای بخش مسابقه باید در سطح رده A باشد.
طباطبائینژاددر خصوص همکاری تلویزیون با هشتمین جشنواره سینما حقیقت تاکید کرد: امسال هم همانند سالهای گذشته شبکه چهار سیما در یک برنامه یک ساعته به همراه شبکه یک به پوشش هشتمین جشنواره سینما حقیقت میپردازد و تکرار این برنامهها از شبکه جامجم و شبکه مستند پخش میشود.
مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در پاسخ به این سوال که تعامل میان سینمای مستند ایران و کشورهای دیگر به چه شکل است خاطر نشان کرد: ما در هفتههای فیلمی که در ایران طی هفتههای گذشته برگزار میکردیم آثار برگزیده سینمای مستند کشورهای دیگر را مورد بررسی قرار میدادیم تا مستندسازان ما با آثار دیگر کشورها آشنا شوند البته از طرفی هم در ماههای آینده آثار برگزیده سینمای مستند خودمان را برای دیگر کشورهای خواهیم فرستاد تا آنها برای ما هفته فیلم برگزار کنند و هفتههای فیلم باعث میشود که سینما حقیقت منقطع نشود.
طباطبائینژاد در ادامه از همکاری شبکه مستند با جشنواره سینما حقیقت خبر داد و گفت: با آقای پورحسین مدیر شبکه مستند توافق کردیم که پنجشنبه شبها با کسی را با عنوان سینما حقیقت در اختیار ما قرار دهند که با این کار تلاش میکنیم موضوع مستند و جشنواره سینما حقیقت را تا سال آینده ادامه بدهیم و شبکه مستند سیما امسال هم طی سنوات گذشته جایزه ویژهای را به یک فیلم اهدا خواهد کرد.
وی از همکاری انجمن منتقدان با جشنواره سینما حقیقت خبر داد و گفت: اتفاق خوبی که امسال افتاد همکاری انجمن منتقدان با جشنواره سینما حقیقت است که قبل از برگزاری جشنواره منتقدان آثار را دیدهاند و نقدهایی را برای این آثار نوشتهاند که در طول جشنواره دیده خواهد شد.
مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در پایان گفت: اختتامیه جشنواره امسال به دلیل هزینه ۴۰ میلیون تومانی برای برگزاری در تالار وحدت، در تالار اندیشه حوزه هنری با یک چهارم این هزینه برگزار میشود.
بنابراین گزارش، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی، هشتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را همزمان با ولادت باسعادت حضرت امام موسی کاظم(ع) و طی روزهای ۹ تا ۱۶ آذرماه ۱۳۹۳، با شعار «حقیقت بهترین راهنماست» که از فرمایشات حضرت علی(ع) است، در سینما فلسطین و سینما سپیده شهر تهران برگزار خواهد کرد.