خبرایران :حمید علی صمیمی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ گفت: با توجه به توصیه رهبری در مورد گلزار شهدای بهشت زهرا(س) که فرمودند: سعی کنید شکل ظاهری را تغییر ندهید. شرایط فعلی را از لحاظ شکل و وضعیتی که مورد قبول خانواده شهدا است حفظ میکنیم.
به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری «حمید علی صمیمی» مدیر کل بنیاد شهید استان تهران بزرگ با حضور اصحاب رسانه برگزار و دراین نشست خبری «حمید علی صمیمی» مدیر کل بنیاد شهید استان تهران بزرگ در خصوص پرداخت مطالبات اظهارداشت: پرداخت معوقات اشتغال از سال 72 در مجلس تصویب و از سال 74 عملیاتی شد. در بحث مطالبات و معوقات ایثارگران، چند بخش مطرح می شود بخشی مربوط به حقوق و دستمزد جامعه هدف می شود و بخشی مربوط به پاداش پایان خدمت شهدا است.
وی ادامه داد: بخشی مربوط به آزادگان و زندانان سیاسی مسلمان قبل از انقلاب می باشد که دارای پرونده هستند و طلبکار بودند و همچنین همسران دارای حکم حقوقی و تعدادی از والدین شهدا که تحت تکلف شهید بودند و از حکم حقوقی شهید استفاده می کردند در سال 88 تا پایان سال 90 لحاظ شدند و نیز در دستور کار پرداخت مطالبات قرار گرفتند.
همچنین افزود: همه جانبازان، آزادگان، همسران و تعدادی از والدین شهدا که حقوق دریافت می کردند و در سال های 91 و 92 طلبکار بودند به طور نسبی این مطالبات پرداخت شده است البته والدین مستمری بگیر شهدا شامل پاداش پایان خدمت شهدا نمی باشند.
مدیر کل بنیاد شهید استان تهران در پاسخ به سوال مربوط به بیمه تکمیلی کارمندان ایثارگران گفت: در بحث بیمه درمانی طرحی به نام نظام سلامت وجود دارد که قاعده آن بیمه همگانی است و شامل بیمه های خدمات درمانی، نیروهای مسلح و تامین اجتماعی می شود که یک پله بالاتر از آن بیمه تکمیلی است و در مجموعه ایثارگران 100 درصد بیمه باید پرداخت شود.
حمید علی صمیمی افزود: تا قبل از سال 93 بر این روال بود که گروهی تحت پوشش مستقیم و غیرشاغل بودند و از بیمه اولیه و ثانویه برخوردار می شدند اما از سال 93 در بند "ج" قانون بودجه همه اقشار جامعه هدف اعم از شاغل و غیر شاغل با خانواده های خود تحت پوشش بیمه قرار می گیرند البته برای شاغلان با شرط اینکه اعتبار از دستگاه مربوطه جدا شود و به بنیاد شهید داده شود امکان پذیر می باشد.
علی صمیمی در خصوص وام مسکن بیان داشت: این وام به 3 دسته از جامعه هدف تعلق می گیرد که شامل همسران و فرزندان شهیدان، آزادگان و جانبازان می باشد البته شرایط پرداخت وام به جانبازان قبلا شامل جانبازان 25 درصد به بالا بود که در سال جاری این وام به جانبازان 15 درصد به بالا هم تعلق می گیرد. مبالغ وام در تهران و مراکز استان هایی که جمعیت بیشتر از 1 میلیون نفر دارند 72 میلیون تومان است در شهرستان ها 50 میلیون و روستایی 30 میلیون و در سایر استانها 60 میلیون می باشد.
مدیر کل بنیاد شهید استان تهران در خصوص قوانین مربوط به فرزندان شاهد گفت: سعی برآن داشتیم که تا حد ممکن قوانین موجود را بازبینی و اصلاح کنیم تا تبعیض های موجود بین جامعه هدف کمتر شود و قوانین مربوط به فرزندان شهید و جانبازان بالای 50 درصد جز در 3 حوزه با دیگر اقشار جامعه هدف فرقی ندارد در بحث اشتغال، آموزش و حوزه فرهنگی قوانین یکی است اما در بعضی موارد ابتدا فرزندان شهید و بعد آزاده ها و جانبازان با توجه به درصدشان در اولویت قرار می گیرند.
حمید علی صمیمی در این نشست خبری درباره طرح ترافیک برای جامعه هدف گفت: در سال 92 مجموعا 90 هزار طرح ترافیک در تهران توزیع شد که سهمیه بنیاد شهید 10هزار طرح ترافیک بود که در سال 93 با توجه به آلودگی هوا از مجموع طرح های توزیع شده در تهران 25 درصد کاهش یافت ولی با همکاری سازمان ترافیک سهمیه مربوط به بنیاد کم نشد.17 هزار فرزند شهید و 18 هزار والدین شهید و25 هزار و 600 نفر جانبازان زیر 25 درصد در تهران زندگی می کنند طبق بند الف ماده 44 طرح ترافیک به تمامی جانبازان بالای 25 درصد و فرزندان شاهد تعلق می گیرد اما سهمیه طرح ترافیک ما جوابگوی همه این عزیزان نیست بنابراین مجبور به اولویت بندی هستیم.
وی اضافه کرد: جانبازان بالای 50 درصد برای رفع مشکل تردد می توانند پلاک مخصوص بگیرند و به تعدادی از جانبازان بالای 35 درصد، همسران، فرزندان و والدین شهیدان که در محدوده ترافیک باشند طرح ترافیک داده می شود.
مدیر کل بنیاد شهید استان تهران گفت: بقیه جامعه ایثارگری که تردد کمتری دارند می توانند کارت های شناور یا سهمیه روزانه طرح ترافیک را بگیرند که سهمیه اصلی برای افراد با تردد بالاتر استفاده شود.
علی صمیمی در پایان تصریح کرد: در حال حاضر افزایش سهمیه طرح ترافیکی نخواهیم داشت اما با رایزنی های که با شورای عالی ترافیک داریم امیدواریم شرایط بهتر شود.