خبرایران: معاون امنیتی وزیر کشور با بیان اینکه زائران ایرانی اربعین برای بازگشت عجله نکنند، گفت: 10 روز برای بازگشت فرصت خواهد بود و برای استقرار هم مشکلی نیست.
به گزارش خبر ایران، حسین ذوالفقاری معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور صبح امروز در نشست خبری با خبرنگاران که در محل وزارت کشور برگزار شد، اظهار داشت: بعد از اینکه تعداد زائران برای سفر به عراق زیاد شد در سطح کلان کشور این تصمیمگیری صورت گرفت که شورای امنیت کشور موضوع را دنبال و در این راستا کمک کند و ما هم بر همین اساس یک ستاد عالی را برای سازماندهی و هماهنگی کلی ایجاد کردیم.
وی اضافه کرد: مسئولیت کار به طور طبیعی با سازمان حج و زیارت بود که در این راستا نیز زحمات زیادی کشیدند اما پس از لغو ویزای مورد نظر توسط دولت عراق که یک همکاری از سوی آنها به شمار میرفت با موج گستردهای از زائرین برای حضور در مراسم اربعین به سمت عراق مواجه شدیم.
وی با تأکید بر اینکه به همین دلیل همه دستگاهها وارد شده و به سازمان حج و زیارت کمک کردند گفت: حدود 20 دستگاه در این زمینه مسئولیت دارند که سازمان حج و زیارت، وزارت راه و شهرسازی، شهرداریها، هلالاحمر و وزارت بهداشت همکاری خوبی را در این زمینه اتخاذ کردند.
ذوالفقاری با بیان اینکه طبق آخرین آمار حدود یک میلیون و پانصد هزار نفر از هموطنانمان وارد خاک عراق شدهاند اظهار داشت: در حال حاضر 375 دستگاه اتوبوس در داخل خاک عراق فعالیت دارند، 500دستگاه نیز سازمان حج و زیارت اعلام کرد که اجاره کرده و 1000دستگاه اتوبوس نیز از سوی شهرداریها قرار شده به کشور عراق منتقل شود.
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور در عین حال به تقویت حمل و نقل ریلی کشور نیز در این ایام خبر داد.
وی با بیان اینکه از ابتدای این ایام 500هزار جلد گذرنامه تولید شده که بیسابقه بوده است، افزود: ما در حال حاضر مشکل کمبود سوخت هم نداریم و تعدادی خودروی سیار حامل سوخت در ایلام و خوزستان استقرار مییابند.
وی با اشاره به 130هزار اسکان موقت در نظر گرفته شده در داخل عراق گفت: حدود 30 موکب نیز در نظر گرفته شده که کار تغذیه زائران را در این کشور برعهده دارد.
ذوالفقاری با تأکید بر اینکه زائرانی که در کشور عراق هستند برای بازگشت عجله نکنند، افزود: بعد از روز اربعین یعنی از فردا به مدت 10 روز فرصت دارند تا به کشور برگردند و از این جهت نگرانی نداشته باشند.
ذوالفقاری در ادامه توضیحاتی را درباره کسانی که به خاک عراق رفتهاند، ارائه داد و گفت: افرادی بیگذرنامه و کسانی که گذرنامهشان نیز مفقود شده نگران نباشند چرا که آنها به مرز انتقال داده میشوند و در آنجا اقدامات مربوط به هویتشان صورت خواهد گرفت.
وی با تأکید بر اینکه افرادی که نه گذرنامه دارند و نه گذرنامهشان مفقود شده پیشبینی شده که از مرز چذابه به کشور ورود کنند تا اثبات هویت شوند چرا که کسانی که فاقد گذرنامه هستند باید وارد مرز چذابه شوند و در مرز مهران پذیرش نخواهند شد.
ذوالفقاری در پاسخ به سؤالی درباره خمپارههای اثابت کرده در کربلا نیز خاطرنشان کرد: خمپاره در خانهای از روستاهی اطراف بوده و یک شهید و چند مجروح گفته شده به دنبال داشته اما اینکه این شهید زائر بوده یا خیر، هنوز اثبات و اعلام نشده است.
ذوالفقاری درباره تأمین امنیت و حضور داعش در عراق نیز یادآور شد: داعش تهدیدی جدی بود اما وزارت کشور عراق مسئول تأمین امنیت زائران بود و تا کنون ما تهدید خاصی را شاهد نبودهایم.
ذوالفقاری همچنین درباره بیماری خاصی که در این سفرها انتشار یافته باشد، میگفت: تا کنون موردی را نشنیدهایم و اگر هم باشد اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور همچنین به مذاکرات کشورهای ایران و عراق اشاره کرد که از نظر دیپلماسی اقدامات لازم از سوی وزارت خارجه صورت گرفته بود.
ذوالفقاری در ادامه توصیه کرد که ممکن است تعداد معدودی در بخش کرایه یا رستورانها اجحافی به زائران صورت گیرد که این گناه نابخشودنی است از این رو دستگاههای مرتبط در آنجا استقرار یافتهاند و اگر زائرین با چنین مواردی برخورد کردند حتماً به سازمان حمل و نقل و دستگاه مرتبط در آنجا اطلاعرسانی کنند گرچه مردم در خدمتدهی به زائران کم نگذاشتهاند.
وی با تأکید بر اینکه از استانداریهای مختلف برای کمک در این امر اعلام آمادگی کردهاند، گفت: برخی روزها شاهد بودیم به یکباره 50هزار نفر در لحظه در داخل پایانه برای خروج از کشور حضور مییافتند و همه تلاش میکردند که خدماتدهی را داشته باشند.
ذوالفقاری در پایان نشست خبری خود در پاسخ به سؤالی درباره پرونده اسیدپاشی اصفهان نیز خاطرنشان کرد: تمام موارد به صورت ریز بررسی میشود اما اینکه به نتیجه قطعی برسید هنوز صورت نگرفته است؛ همه این پرونده را پیگیری میکنند و سران سه قوه نیز نمایندگانی در این زمینه دارند.