خبرایران : معاون بهداشتی وزیر بهداشت تاکید کرد: در حال حاضر طرح پزشک خانواده در دو استان فارس و مازندران در حال اجراست که پس از انجام آسیبشناسی درصدد اصلاح آن هستیم.
به گزارش خبرایران، علی اکبر سیاری معاون بهداشتی وزیر بهداشت در تشریح چگونگی اجرا و اهداف برنامه پزشک خانواده، گفت: ارتقای سطح سلامت خانواده از اهداف ما در اجرای این طرح است و تلاش می شود پیشگیری از بیماری ها در دو جنبه خدمات عمومی و فردی سلامت دنبال شود و اجرای طرح پزشک خانواده دسترسی عمومی به خدمات سلامت را افزایش داده و موجب کاهش هزینه های بیمارستانی و درمانی برای بیماران شده است، اگرچه این طرح نیازمند اصلاحاتی است.
وی با اشاره به اجرای طرح تحول نظام سلامت در کشور، گفت: یکی از مهمترین اهداف اجرای این طرح، کاهش هزینه های درمانی مردم در بخش بستری بوده است ودر حال حاضر با اجرای این طرح، مردم در شهرها تنها 10 درصد هزینه بستری و در روستاها 5 درصد را پرداخت می کنند.
سیاری گفت: با اجرای طرح پزشک خانواده، مراجعه مردم به بیمارستان ها کاهش می یابد و تنها در صورت نیاز به پزشکان متخصص ارجاع می شوند و این امر با مشورت و ارجاع پزشک خانواده صورت می گیرد.
وی تصریح کرد: این طرح باید به تدریج اصلاح شود و در این راستا بازنگری در آموزش پزشکی و تربیت پزشک خانواده ضروری است.
معاون بهداشت گفت: ارتقای سطح سلامت خانواده از دیگر اهداف ما در اجرای این طرح است و تلاش می شود پیشگیری از دو جنبه خدمات عمومی و فردی سلامت دنبال شود.
سیاری ادامه داد: اهمیت اجرای طرح پزشک خانواده در تداوم آن است و هم اکنون رضایت مردم از اجرای این طرح مشاهده می شود.
وی در تشریح چگونگی اجرای این طرح از ابتدا و تغییرات حاصله در روند اجرای آن، گفت: برنامه پزشک خانواده برنامهای است که در دوره قبل یک تیم 17 نفره برای اجرای آن پیش بینی شده بود که در مرحله بعد به یک مطب آموزشی و یک پزشک و یک نفر دستیار پزشک تغییر کرد و مجددا به دنبال اصلاح آن هستیم.
سیاری با تاکید بر اینکه بستههای خدمتی تعریف شده توسط اعضای هیئت علمی تدوین شده است، گفت: این بستهها در اختیار همه پزشکان خانواده قرار میگیرند و آنها پس از کسب مهارتها و آموزشهای لازم به عنوان پزشک خانواده به مردم ارائه خدمت میدهند.
وی در پایان اظهار داشت: ما برای اجرای طرح پزشک خانواده مشکلات فراوانی داریم و در این مسیر تکلیف قانونی یکی از ابزارهاست.