امروز: دوشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ [2025/04/07]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 8162 تاریخ انتشار: سه شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۴۴:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

معاون حقوقی و امور مجلس وزیر آموزش و پرورش خبرداد؛

سالانه ۱۵۰ هزار پرونده در گزینش آموزش و پرورش بررسی می‌شود/ درصد رد گزینش در آموزش و پرورش از دو درصد هم کمتر است/ پرونده‌های گزینش را تا 15 روز جواب می‌دهیم

خبرایران : حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی ناصری زنجانی معاون حقوقی و امور مجلس وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه نیروهای جدید و ورودی به آموزش و پرورش باید گزینش شوند، گفت: در آموزش و پرورش سالانه حدود ۱۵۰ هزار پرونده گزینش در گردش است.
سالانه ۱۵۰ هزار پرونده در گزینش آموزش و پرورش بررسی می‌شود/ درصد رد گزینش در آموزش و پرورش از دو درصد هم کمتر است/ پرونده‌های گزینش را تا 15 روز جواب می‌دهیم

به گزارش خبرنگار خبرایران، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی ناصری زنجانی معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری که امروز پیرامون موضوع گزینش در این وزارتخانه برگزار شد، اظهار داشت: نیروی انسانی رکن رکین نظام اداری کشور است و هر چقدر پول، قانون، امکانات و تشکیلات خوبی داشته باشیم، اگر نیروی خوب در اختیار نداشته باشیم نتیجه مطلوب را نمی‌گیریم. در گذشته در دستگاه‌ها بر اساس سلیقه، هسته‌ها و هیأت‌های گزینش پس از انقلاب تشکیل شد تا برای انتخاب نیروهای ورودی جدید گزینش انجام شود و تا سال 61 به دلیل اینکه چارچوب خاصی وجود نداشت گله‌هایی در این خصوص به وجود آمده بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین ناصری ادامه داد: حضرت امام خمینی(ره) در 15 دی 61، گزینش تمام دستگاه‌ها را منحل کرد و دولت وقت را ملزم کرد برای گزینش نیروی انسانی یک هیأت 3 نفره متشکل از نخست‌وزیر و دو نفر از نمایندگان مجلس تشکیل شود که این 3 نفر به عنوان هیأت عالی گزینش معرفی شدند.

وی با بیان اینکه از همکاران اولیه گزینش در آن زمان بوده‌ام، خاطرنشان کرد: از آن زمان در تمام دستگاه‌ها هیأت عالی گزینش تشکیل شد و در هر جایی که از اعتبارات دولتی استفاده می‌شد، هیأت در مرکز تشکیلات، و هسته‌ها در واحدها تشکیل شد.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش افزود: کار گزینش باید به دور از سلیقه باشد که مجلس نیز برای قانون‌مند شدن این گزینش‌ها در سال 74 قانون گزینش کارکنان و معلمان را به تصویب رساند و در سال 75 این قانون ظرف یک سال به سایر دستگاه‌ها تسری پیدا کرد.

وی با اشاره به اینکه مسئول گزینش نیرو بر اساس قانون، رئیس جمهور است، تصریح کرد: رئیس جمهور، رئیس هیأت عالی گزینش است اما به دلیل مشغله‌های بسیاری که دارد نماینده‌ای معرفی می‌کند؛ نماینده قوه قضاییه، معاون رئیس جمهور در امور نیروی انسانی و نماینده‌ای که رئیس جمهور تعیین می‌کند، هیأت عالی گزینش را در کشور تشکیل می‌دهد.

وی با بیان اینکه در کشور معمولاً به گزینش حمله می‌شود و دفاعی از آن صورت نمی‌گیرد، اظهار داشت: فقط در آموزش و پرورش سالانه حدود 150 هزار پرونده گزینش در گردش است و از نیروهای جدید که از طریق دانشگاه فرهنگیان، بخش خصوصی و مدارس غیر دولتی که در نظر دارند وارد فرایند تعلیم و تربیت شوند، گزینش انجام می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین ناصری با اشاره به آمار پذیرفته شدگان در گزینش آموزش و پرورش، گفت: درصد رد گزینش در آموزش و پرورش از دو درصد هم کمتر است یعنی از هر 100 نفری که متقاضی ورود به آموزش و پرورش هستند، 98 درصد را می‌پذیریم و فقط دو درصد در گزینش رد می‌شوند.

وی با انتقاد از اینکه توجهی به زحمات افراد حاضر در گزینش نمی‌شود، خاطرنشان کرد: هیچوقت از زحمتی که برای آن 98 درصد کشیده می‌شود صحبتی به میان نمی‌آید اما به صورت غیر کارشناسی درباره آن دو درصد صحبت می‌شود.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه تمام کارها در گزینش براساس زمان‌بندی انجام می‌شود، تصریح کرد: پرونده‌های گزینش را حداکثر در 15 روز جواب می‌دهیم و واحد تحقیق، مصاحبه و اداری در یک زمان مشخص وظایف محوله خود را انجام و بر اساس قانون، دستورالعمل و آیین‌نامه‌ها، گزینش انجام می‌شود.

وی افزود: اگر فردی در گزینش واجد شرایط نباشد می‌تواند اعتراض کند و هسته گزینش وظیفه دارد، پرونده وی را بررسی کند و اگر مجدداً پذیرفته نشد این فرد دوباره می‌تواند اعتراض کند اما این بار پرونده وی به هیأت مرکزی ارجاع می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین ناصری ادامه داد: در نهایت پس از بررسی‌ها، نظرات در خصوص گزینش فرد اعلام می‌شود و اگر او بخواهد می‌تواند به دیوان عدالت اداری نیز شکایت کند و ما برای دیوان توضیحاتی در این خصوص ارائه می‌دهیم و اگر دیوان عدالت اداری نظرمان را نپذیرفت مجدداً این پرونده مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب