خبرایران: دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجردرخصوص اینکه چرا تعداد بیشتری فیلم به جشنواره فجر راه نیافت، هم گفت: تمام متقاضیان علاقمند بودند که فیلم شان در جشنواره به نمایش در بیاید. مقررات ما می گوید که ۲۲ فیلم در بخش سودای سیمرغ و ۱۱ فیلم در بخش نگاه نو حضور داشته باشند.
به گزارش خبرنگارخبرایران، اولین نشست خبری سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجرصبح امروز با حضور«علیرضا رضاداد» دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر،«سیداحد میکائیلزاده» معاون ارتباطات و اطلاعرسانی سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر و اصحاب رسانه در هتل انقلاب تهران برگزار و دراین نشست خبری «علیرضا رضاداد» دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر درخصوص فیلم های بخش خارج از مسابقه اظهارداشت: همیشه باید برای حضور فیلم در بخش خارج از مسابقه، از صاحب اثر کسب اجازه کرد. در دنیا همه برای جشنواره ها فیلم می فرستند اما هیچ کس متوجه نمی شود که چرا فیلمی انتخاب شد و فیلم دیگر انتخاب نشد. اما متاسفانه در فجر، همه پرسش ها از انتخاب نشده ها شروع می شود. در هر صورت باید از بین ۸۸ فیلم، ۲۲ عنوان انتخاب شوند و حتی آقای سینایی رسما گفتند که فیلم ایشان به آن معنای معمول قابل داوری نیست و وقتی با ایشان طرح موضوع شد، استقبال کردند. با بزرگواران دیگر نیز وارد گفتگو شدیم و آقای احد صادقی که امین جامعه سینمایی هستند و رازدارانه فعالیت های دبیرخانه را جلو بردند، از بزرگواران اجازه گرفتند.
وی تصریح کرد: بعضی از این فیلم با مشارکت فارابی و سازمان سینمایی ساخته شده اما خود را ملزم می دانستیم که از فیلمسازان برای حضور اکثرشان در بخش خارج از مسابقه اجازه گرفته شود. ضمن آنکه تاکید شد حضور فیلم ها در بخش خارج از مسابقه به دلیل تعداد فیلم ها بوده است و آقای سیروس الوند که خودم شخصا با ایشان صحبت کردم خیلی حرفه ای برخورد کردند و تاکید کردند که خیلی از فیلم ها را ندیده اند اما آقای یدالله صمدی توجیه نبودند و در گفتگو با برخی رسانه ها ابراز گلایه زیادی از عدم حضور فیلمشان داشتند و ابراز داشتند که چرا ما در مقررات جشنواره اعلام نکرده ایم که پیشکسوتان در این دوره نباید حضور داشته باشند.
دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجرعنوان داشت: در هر صورت ما هیات انتخابی برای جشنواره انتخاب کردیم که ممکن است تعداد اندکی از دوستان، آن ها را ذی صلاح ندادند. جامعه هنری جامعه حساسی است و همه ما در شرایط آسیب پذیر قرار داریم. در هر صورت برای تولید فیلم ها چندین ماه زحمت کشیده شده است. باید بگویم واقعا وقتی آقای صمدی از شرایط سخت فیلم سازی شان برایم گفتند، اشکم درآمد و یک پرسش نابه هنگام توسط برخی رسانه ها، ممکن است این بزرگواران را به هم بریزد.
وی خاطرنشان کرد: ما واقعا نگران جشنواره نیستیم بلکه بیشتر نگران فضای اعتماد هستیم. در هر صورت ۲۲ فیلم انتخاب و دو سه فیلم برای بخش خارج از مسابقه پیشنهاد شد که نهایتا با سه فیلم به توافق رسیدیم و ما امسال به این رویکرد دست پیدا کردیم که بهتر است در جوانان در بحث انتخاب آثار در تقدم باشند و یکی از این فیلم ها، «ابوزینب» ساخته آقای علی غفاری است که در بخش مسابقه جشنواره فیلم مقاومت حضور داشت و به همین دلیل در بخش خارج از مسابقه جشنواره حضور دارد.
رضاداد یادآورشد: ما درباره وضعیت استان ها به وضعیت دوره 31 و قبل بازگردیم. سال گذشته سال عدم استقرار استاندارها و تغییر و تحولات بود که آقای وزیر کشور کمک کردند که جشنواره فیلم فجر در استان ها برگزار شود. هزینه این بخش در سال قبل واقعا سخت جفت و جور شد و ما در مقاطعی گاهی شرمنده فیلمسازان می شدیم. به هر حال، در صورت مشارکت مالی یک استان، جشنواره در آن استان نیز برگزار می شود.
وی ادامه داد: ما امانتدار صاحبان فیلم ها هستیم نه مالک آن ها و حق تصرف شرعی آن را نداریم و در اولین جلسات با تهیه کنندگان، دوستان گفتند که ما امسال فیلم به جشنواره نمی دهیم چون پس از جشنواره متوجه می شویم که چندین نمایش بیشتر از آنچه توافق شده به نمایش در می آید. به همین دلیل ما شرعا به تهیه کنندگان قول دادیم که این اتفاق نیفتد. حتی اگر وزارت ارشاد بگوید برای کارکنان می خواهیم نمایش فیلم بگذاریم، خارج از این توافق امکان پذیر نخواهد بود.
رضاداد درخصوص جزئیات بخش بینالملل جشنواره هم ابرازداشت: جمع بندی ما این است که بخش بین الملل در همین تهران برگزار شود. البته گزینه اصلی شهر شیراز مطرح بود و اگر امکان آن فراهم می شد، شیراز اولویت داشت اما مجموعه مورد نظر برای برگزاری، آماده نمیشود و آقای علم الهدی در گفتگو با فیلمسازان تاکید کردند که حضور فیلم در بخش هنر و تجربه جشنواره، الزامی برای اکران آنها در گروه هنر و تجربه در سال آینده نیست و نمیخواستیم بخش هنر و تجربه، سر ریز فیلمهای سینمای ایران باشد. شورای سیاستگذاری بر این امر تاکید داشتند و ما نیز ۲۰ فیلم پیشنهاد دادیم. در واقع به همین دلیل بود که شورای سیاستگذاری هنر و تجربه تاکید داشتند که از بخش نگاه نو و سودای سیمرغ حتما فیلمهایی در بخش هنر و تجربه حضور داشته باشند.
وی درخصوص اینکه چرا تعداد بیشتری فیلم به جشنواره فجر راه نیافت، هم گفت: تمام متقاضیان علاقمند بودند که فیلم شان در جشنواره به نمایش در بیاید. مقررات ما می گوید که ۲۲ فیلم در بخش سودای سیمرغ و ۱۱ فیلم در بخش نگاه نو حضور داشته باشند. حال می توان در سال آینده به هیات انتخاب گفت که ۸۸ فیلم برای بخش مسابقه انتخاب کنند و ما در هر صورت بر اساس تجربه گذشته، رویکرد کاهش تعداد فیلم های بخش مسابقه را پیش گرفتیم و حتی نظرم این است که این تعداد در سال آینده نیز کمتر شود. طبیعتا این اتفاق تبعات دارد. ضمن آنکه این انتخاب نشدن، برای خیلی از فیلمسازان پذیرفته شدهتر از بعضی رسانه هاست. ما تلاش کردیم فضایی توأم با احترام در انتخاب فیلم ها پدید بیاوریم و کار را بر این اساس جلو ببریم.
دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجرعنوان داشت: هیات انتخاب بدون هیچ ملاحظهای فیلمها را دیدند و آثار تعدادی از فیلمسازان انتخاب و تعدادی دیگر انتخاب نشدند. نباید سینما دو قطبی کنیم. این ارزیابیها را میتوانیم در پایان جشنواره داشته باشیم. ضمن آنکه بعضی از این فیلمها که نام آن ها گاهی بیان می شود را شخصا بنا به درخواست سازندگانشان مشاهده کردم. واقعا بعضی از آن فیلمها برای رونق سینما آثار خوبی هستند. در هر صورت خواهشم این است که اجازه ندهیم فضای دو قطبی در سینما حاکم شود.
وی در خصوص بازبینی آثار هم خاطرنشان کرد: وقتی گزارشات مربوط به بازبینی فیلم های اول را می دیدم، برایم قابل باور نبود اما وقتی بعضی از آثار را دیدم، خیلی خوشحال شدم. امسال سطح به کارگیری عوامل حرفه ای در بخش فیلم های اول، بر اساس سیاست گذاری شورای پروانه ساخت، رشد قابل توجهی داشته است. خوشبختانه سیاست های شورای پروانه ساخت هم در سطح کیفی و هم در استعدادیابی جوانان بسیار موثر بوده است و در هر صورت مقررات ما این اجازه را نمی دهد اما سال قبل وقتی هیات داوران فیلم ها را دیدند، پیشنهاداتی را مطرح کردند. امسال هم به شما قول می دهم که سازمان سینمایی در ادوار آتی مجبور خواهد شد که جشنواره فیلم های اول را مجزا برگزار کند و با موجی از فیلمسازان اول مواجهیم که هم بسیار با استعدادند و هم پیشرفت آنها غیر قابل کنترل؛ لذا فکر میکنم ممکن است در دوره های آتی به مفهوم مستقلی از برگزاری این بخش برسیم.
رضا داد درادامه این نشست خبری نسبتا طولانی مدت درخصوص سوال یکی از خبرنگاران پیرامون دیده شدن بعضی فیلم های متقاضی توسط کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی هم تاکید کرد: به هیچ وجه هیچ کسی جز مسئولان سازمان سینمایی هیچ فیلمی را از ناحیه دفتر جشنواره مشاهده نکردند. البته بعضی از دارندگان فیلم ها برای فیلم شان نمایش عمومی و خصوصی می گذارند اما ما هیچ برنامه ای برای این مطلبی که می گویید، نداشتیم و ممکن است فردا روزی، اعضای کمیسیون فرهنگی فیلمی را از طریق صاحبان آن مشاهده کنند اما ما و سازمان سینمایی را متهم و منتصب به این ماجرا نکنید. البته ممکن است یک روز تشخیص دهم که یک فیلم را به افرادی نمایش دهیم و طبیعتا میتوانم از اختیاراتم استفاده کنم.
وی افزود: در عین حال قویأ ابراز میکنم که کمیسیون فرهنگی مجلس هیچگونه دخالتی در انتخاب فیلمها نداشتند اما نمیتوانم منکر این بشوم که برخی از اعضای آن توسط برخی از تهیه کنندگان فیلمهایی را دیده باشند وهمه باید تلاش کنیم که فضا را به سمت دو قطبی شدن پیش نبریم. همه ما در این کشور زندگی می کنیم و همه در خدمت یک هدف هستیم. باید بتوانیم با همدیگر گفت وگو کنیم. حتی می گویم اگر دوستی در مجلس روی فیلمی نظر دارد، اجازه دهیم که نظرش را بگوید. چنین مسائلی در مدیریت سازمان سینمایی خیلی پذیرفته شده است اما وقتی به رسانه ها راه پیدا می کند، دو قطبی می شود و عده ای سعی در یارکشی کردند میکنند ما باید تلاشمان را بر همدلی بگذاریم.
رضاداد در پاسخ به مطلبی درباره علت حضور نیافتن فیلم سینمایی «محمد (ص)» در بخش رقابتی جشنواره فجر هم گفت: من سال قبل هم از آقای مجیدمجیدی درخواست کردم که در داوری به ما کمک کنند. بنابراین حضور ایشان در هیات داوران ربطی به خروج فیلم سینمایی «محمد (ص)» از جشنواره نداشت. در هر صورت این فیلم در فضای رقابتی حضور نداشت و این فیلم با نیت دیگری ساخته شده و در هر صورت «محمد (ص)» به کارگردانی آقای مجیدی که قرار است در افتتاحیه به نمایش در بیاید، یک فیلم ۲ ساعت و ۴۵ دقیقهای است و طبیعتا نمیتوان یک افتتاحیه ۵، ۶ ساعته برگزار کرد. به همین دلیل برگزاری آیین بزرگداشت ها و نکوداشت ها به یکی دو روز بعد از افتتاحیه موکول شد و به همین مناسبت بزرگداشت ها در روز ۱۴ بهمن برگزار می شود.
وی در خصوص نحوه پذیرایی از اصحاب رسانه هم تاکید کرد: ما هنوز به جمع بندی جامعی برای چگونگی پذیرایی از اصحاب رسانه نرسیده ایم و جالب اینجاست که بسیاری از اصحاب رسانه به ما اعلام کردند که مایل نیستند در جشنواره بوی غذا استشمام نمایند و به همین منظور ما هنوز در حال جمع بندی نهایی برای چگونگی پذیرایی از آن ها هستیم.
بنابراین گزارش درابتدای این نشست خبری «سیداحد میکائیلزاده» معاون ارتباطات و اطلاعرسانی سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر طی سخنانی کوتاه اظهارداشت: سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر رویداد بزرگ فرهنگی و سینمایی کشورمان است وهمه باید برای برگزاری هرچه بهتر این رویداد هنری کمک کنیم.
وی با آرزوی سلامتی برای حسین معززینیا عنوان داشت: نشست خبری امروز جشنواره بینالمللی فیلم فجر در 3 بخش موضوعات، محورها و نکات مرتبط با این دوره، ارائه گزارش برنامههای دوره سی و سوم و پرسش و پاسخ اهالی رسانه با دبیر جشنواره برگزار میشود.
بنابراین گزارش، پوستر سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر صبح امروز، ۲۱ دیماه در نشست خبری جشنواره و با حضور علیرضا رضاداد و اهالی رسانه رونمایی شد.
بنابراین گزارش، پوستر سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر صبح امروز، ۲۱ دیماه در نشست خبری جشنواره و با حضور علیرضا رضاداد و اهالی رسانه رونمایی شد.