امروز: پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/21]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 8820 تاریخ انتشار: دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۵۲:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

فرامرزی در نشست «مروری بر هنر انقلاب» مطرح كرد؛

امروز جامعه نسبت به هنر نقاشی احساس گناه ندارد / تاثیر انقلاب در ادبیات و سینما خیلی بیشتر از تجسمی بوده است

خبرایران: فرامرزی هنرمند پیش كسوت نقاشی معتقد است به دلیل وجه مذهبی كه رهبر كبیر انقلاب اسلامی داشت و مجتهد و فقیه بود، تایید ایشان باعث شد كه منع شرعی كارهای هنری به ویژه نقاشی برداشته شود و امروز جامعه نسبت به هنر نقاشی احساس گناه ندارد
امروز جامعه نسبت به هنر نقاشی احساس گناه ندارد / تاثیر انقلاب در ادبیات و سینما خیلی بیشتر از تجسمی بوده است

به گزارش خبرایران از حوزه هنری، علی فرامرزی هنرمند نقاش كشورمان در نشست «مروری بر هنر انقلاب» كه یك شنبه 19 بهمن در حوزه هنری برگزار شد، درباره شكل گیری هنرهای تجسمی انقلاب اسلامی گفت: از سال 56 به بعد كه فعالیت های مبارزاتی و اجتماعی مردم به طور وسیع در برابر رژیم شاهنشاهی آغاز شد، من نیز كه از طبقه متوسط و مذهبی جامعه بودم مانند همه مردم با این جریان همراه بودم و جلو می رفتم تا این كه انقلاب 57 شكل گرفت. تا امروز نیز من تنها از راه آموزش نقاشی و فروش آثارم زندگی كرده ام. نه حقوقی از جایی دارم و نه بیمه هستم و هنوز هم در سن 64 سالگی آموزش می دهم و نقاشی می كنم.

الگویی برای هنرمندان جوان وجود ندارد

وی ادامه داد: نسل جدید نسبت به نسل دهه 40 و 50 بسیار ایدئالیست فكر می كند و این موضوع تقویت می شود. ما فكر می كنیم مقطع های زمانی گذشته بسیار خوب و مثبت بوده است و یاس و ناامیدی وجود نداشته است، در حالی كه این گونه نیست. همه مشكلات امروز در گذشته هم بوده است. اما ما قهرمان داشتیم و بخشی از هنرمندان قدیم سعی می كردند خود را به قهرمانانشان نزدیك كنند و این چیزی است كه امروز نمی بینم. قهرمان ها و ایدئال ها صدمه خورده اند و الگویی برای هنرمندان جوان وجود ندارد. نسل امروز سقف هنری ندارد. سقف هنری یعنی ناظرینی كه هركس در ذهنش تصور می كند و می خواهد اثرش مورد قبول آن ها باشد.

فرامرزی همچنین گفت: به دلیل وجه مذهبی كه رهبر كبیر انقلاب اسلامی داشت و مجتهد و فقیه بود، تایید ایشان باعث شد كه منع شرعی كارهای هنری به ویژه نقاشی برداشته شود. امروز بچه های روستاییان نقاشی كار می كنند و دانشگاه هنر می روند؛ در حالی كه سال های پیش از انقلاب این لایه های هنرمندان و علاقه مندان به نقاشی وجود نداشته است. امروز جامعه نسبت به هنر نقاشی احساس گناه ندارد و این خیلی اتفاق بزرگ و جهش اجتماعی خوبی است و اگر انقلاب پیروز نشده بود، صد سال طول می كشید تا این دگرگونی در جامعه رخ دهد.

می گفتند پولی كه از راه هنر كسب می كنی حرام است

این هنرمند نقاش خاطرنشان كرد: این یك واقعیت است كه انقلاب 57 داعیه عدالت خواهی، فرهنگی و معنوی داشت. زمانی كه تعدادی از هنرمندان جوان حوزه هنری را برپا كردند هنوز تكلیف دین با هنر مشخص نبود و به طور مشخص نقشه راهی نداشتند و تا آمدند خود را پیدا كنند جنگ تحمیلی آغاز شد. در آن زمان به من می گفتند پولی كه از راه هنر كسب می كنی حرام است و به نظر من تاثیر انقلاب در ادبیات و سینما خیلی بیشتر از تجسمی بوده است.

هنر انقلاب می تواند نیاز منطقه و جهان را پاسخ دهد

فرامرزی با بیان این كه موقعیت منطقه ای و جهانی برای كشورمان به وجود آمده است، عنوان كرد: اگر از این موقعیت خوب استفاده شود، بخش هنر انقلاب می تواند جواب نیاز اساسی كه در منطقه و سطح جهانی به وجود آمده است را بدهد و آن نیاز به محبت و مهر است. متاسفانه امروز چهره ای كه منطقه خاورمیانه از مذهب تجربه می كند و دنیا نگاه می كند چهره مهرآمیزی نیست و فكر می كنم ایران این امكان را دارد كه به جنبه محبت آمیز مذهب بیشتر اهمیت بدهد. امیدوارم این مجموعه و مجموعه های دیگر فعال در هنر انقلاب اسلامی به این نیاز جواب مثبت بدهند و امكاناتشان را بیشتر در این جهت به كار ببندند و خروجی های بهتر و بیشتری داشته باشند.

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب