خبرایران : بهروز افخمی کارگردان فیلم سینمایی«روباه» گفت: سابقه تقلب در بخش آرای مردمی جشنواره وجود دارد تا جایی که ما میدانیم خانه سینما در این زمینه همیشه تقلب کرده است. برای من خوشایند است که در این بخش حضور ندارم.
به گزارش خبرایران، نشست خبری فیلم «روباه» دقایقی پیش با حضور بهروز افخمی کارگردان، محمد پیرهادی تهیهکننده، ماکان عاشوری مدیر فیلمبرداری، جلال فاطمی، حمید گودرزی، بابک حمیدیان، آرش مجیدی و مرجان شیرمحمدی بازیگران این فیلم برگزار شد.
محمد پیرهادی در ابتدای این نشست گفت: قصه فیلم روباه از آنجا شروع شد که با فیلمنامهنویسی طرح موضوع کردم و ایشان طرحی ارائه دادند من طرح اولیه فیلم را در اختیار بهروز افخمی گذاشتم اما ایشان این طرح را نپسندید و ایده دیگری را پیشنهاد داد که در نهایت همین ایده تبدیل به فیلمنامه شد.
وی افزود:برای اینکه فیلمنامه از استحکام بیشتری برخوردار شود به افخمی پیشنهاد دادم تا با کارشناسان سازمان انرژی اتمی و عزیزانی که فعالیتهای امنیتی میکنند مشاوره داشته باشد که خوشبختانه این اتفاق افتاد. آنچه در فیلم مشاهده کردید بخشهای از آن در مسائل امنیتی کشور واقعاً اتفاق افتاده بود.
این تهیهکننده سینما درباره حامیان مالی این پروژه گفت: بنیاد سینمایی فارابی و سازمان انرژی اتمی ما را در این فیلم یاری کردند اما هیچ نهاد امنیتی خاصی غیر از امکانات نرمافزاری که در اختیار ما گذاشتند به ما کمک مالی نکردند.
بهروز افخمی کارگردان فیلم «روباه» در ادامه نشست با اشاره به موضوع برادر نتانیاهو در فیلم گفت: داستان برادران نتانیاهو که در سازمان اطلاعات فوق سری ارتش اسرائیل فعالیت میکردند را میتوانید در اینترنت جستجو کنید. برادران نتانیاهو سه نفر بودند که یکی از آنها در سال 1976 و در عملیات نجات یک هوپیما کشته شد. یکی از آنها هنوز در سازمان اطلاعات فوق سری ارتش اسرائیل کار میکند و دیگری هم که اکنون نخستوزیر است ما برادر چهارم این خانواده را در فیلم ساختیم و این موضوع ریشه در واقعیت ندارد.
در ادامه نشست فیلم «روباه» محمد پیرهادی در پاسخ به سؤالی مبنی براینکه چرا فیلم روباه در هیچ بخشی کاندید نشده و در بخش آرای مردمی هم حضور ندارد، گفت: درباره حضور فیلم روباه در بخش آرای مردمی به ما اعلام کردند که طبق آییننامهای خانه سینما این اجازه را نمیدهد. در عین حال قرار بود فیلم ما دوره سی و سوم جشنواره فیلم را افتتاح کند که این اتفاق هم نیفتاد. متأسفانه بیتدبیری در این خصوص انجام گرفته است ما با حضور این فیلم در بخش آرای مردمی میتوانستیم بازخوردها را ببینیم که متأسفانه این اتفاق میسر نشد.
وی افزود: کاندیدا شدن یا نشدن فیلمی به یک فیلم اعتبار نمیدهد اساساً هیچ فیلمی از جشنواره فیلم فجر اعتبار کسب نمیکند به هر حال نظرات داوران سلیقهای است و باید به سلیقه آنها احترام گذاشت هیچ فیلمی براساس شایستگی انتخاب نمیشود و همه چیز به سلیقه برمیگردد.
افخمی در این خصوص گفت: برای من کاندید شدن یا نشدن اهمیتی ندارد جوایز جشنواره نماینده سلیقه چند نفر است اگر این افراد عوض شوند همه فیلمهای کاندید نیز عوض میشوند. شرکت کردن در جشنواره بیشتر جنبه مهمانی دارد و یک جشن است. من همه فیلمهای بخش مسابقه را ندیدم که بگویم اجحافی صورت گرفته یا نه.
وی در خصوص بخش آرای مردمی جشنواره نیز گفت: سابقه تقلب در بخش مردمی وجود دارد تا جایی که ما میدانیم خانه سنیما در این زمینه همیشه تقلب کرده است برای من خوشایند است که در این بخش حضور نداریم چرا که مطمئنم امسال هم در این بخش تقلب صورت گرفته است.
بابک حمیدیان در ادامه این نشست درباره حضورش در فیلم «روباه» گفت: دوستی من با آقای افخمی در پیادهروی در خیابان ولیعصر شکل گرفت در ابتدا که فیلمنامه را خواندم قرار بود نقش دیگری را ایفا کنم اما به صلاحدید آقای افخمی این نقش عوض شد خیلی دوست داشتم که جلوی دوربین افخمی باشم و رفتارهای او را به عنوان کارگردان از نزدیک مشاهده کنم.
مرجان شیرمحمدی درباره حضورش در فیلمهای بهروز افخمی گفت: طبیعی است که من هم مثل همه بازیگران دوست دارم با کارگردانان بزرگ کار کنم سال گذشته هیچ پیشنهادی از کارگردانی نداشتم من منتظر میمانم که کارگردانهایی که دوستشان دارم به من پیشنهاد بدهند و این بدشانسی من است که تا به امروز این پیشنهاد صورت نگرفته است اما برای من کار کردن با بهروز افخمی همیشه جذاب بوده است.
جلال فاطمی در ادامه نشست درباره ایفای نقش برادر نتانیاهو در این فیلم گفت: دود بودن در این سینما به چشم خیلیها رفته است متأسفانه به واسطه حضورم در خارج از کشور همیشه به من به چشم یک بیگانه نگاه شده است.
بهروز افخمی در خصوص دیالوگهای این فیلم گفت: دیالوگهای فیلمی که میخواهد به نگاهی مستند نزدیک شود باید دیالوگهایی عادی و ساده باشند که در ارتباطات روزمره مورد استفاده قرار میگیرد.
این کارگردان همچنین در خصوص تغییر تیم بازیگران این فیلم گفت: من به این موضوع عادت دارم 20 سال پیش وقتی فیلم روز شیطان را میساختم این اتفاق افتاد و بازیگران فیلم تهدید میشدند و تحت فشار قرار میگرفتند. در این فیلم هم این ماجرا تکرار شد. آقای پیرهادی تمایل داشتند تا با بازیگران دیگری هم کار بکنند اما نمیتوانم بگویم همه این بازیگران ترسیدند یا تهدید شدند که در این فیلم حضور پیدا نکردند.
پیرهادی نیز در این خصوص گفت: آقای محسن تنابنده که یک ماهی هم در این پروژه حضور داشتند به دلیل اینکه میخواستند فیلم خودشان را بسازند از پروژه کنار رفتند. آقای رامبد جوان هم که سر پروژه خندوانه بودند و نمیتوانستند همکاری کنند. با آقای فریبرز عربنیا هم به خاطر مسائل مالی به توافق نرسیدیم.عجیب است که در سینمای جهان هالیوود همه بازیگران بدون هیچ مشکلی در فیلمهای جاسوسی و امنیتی ایفای نقش میکنند اما در ایران به این گونه نیست و بسیاری برای حضور در فیلمهای جاسوسی و امنیتی ترس دارند.