خبرایران: سردار اسماعیل احمدیمقدم فرمانده نیروی انتظامی گفت: وقتی یک گرونگانگیری، اسیدپاشی، زورگیری مسئله روز ملی ما میشود نشاندهنده تراز امنیتی ماست و حساسیت رسانهها به جرائم نیز نشاندهنده امنیت موجود است.
به گزارش خبر ایران، سردار اسماعیل احمدیمقدم فرمانده نیروی انتظامی در اولین همایش شبی با کارآگاهان اظهار داشت: بخش مهمی از جرائم به اطلاع مردم میرسد و تازه آن هم مردم از نتایج آن آگاه میشوند و از حجم فعالیتهایی که در آن زمینه رخ داده اطلاعی ندارند.
فرمانده نیروی انتظامی تصریح کرد: این بخشی از پروندههاست و شاید بتوان گفت یک صدم پروندهها رسانهای میشوند و مردم از آن مطلع میشوند.
وی در ادامه با تقدیر از عزیزان پیشکسوت پلیس آگاهی و کارآگاهان پلیس آگاهی اظهار داشت: مجموعه فعالیتهای نظامهای امنیتی، انتظامی و قضایی توانسته حاصل جمعش امنیتی شود که مردم امروز از آن برخوردارند و این امنیت ما چه در منطقه و چه در جهان امنیت برجستهای است و از نظر آماری و مقایسهای میتوانیم ادعا کنیم که کشور ما به خوبی در مسیر امنیت به صورت پویا، پیچیده و فعال حرکت میکند. ما تهدیدات را کلی میبینیم؛ جرائم فضای مجازی در جهان رو به گسترش است؛ جرائم فرهنگی لیبرال دموکراسی جهانی است ولی همه بر علیه ما با یک هدفمندی حرکت میکنند و علیه ما یک ابزار جنگیاند.
وی به اعزام گروههای تروریستی و تعیین هدفمند تولید مواد مخدر در همسایگی کشور ما اشاره کرد و افزود: امروز هدفمندانه تهدیدات بر علیه کشور ما هدایت میشود و بخش عمدهای از سرویسها تلاش میکنند فضای کشور ما را ناامن کنند.اگر امروز یک گروگانگیری، اسیدپاشی یا زورگیری پیش بیاید مسئله روز ملی ما میشود و این مسئله نشاندهنده تراز امنیتی ماست و حساسیت رسانهها به جرائم نیز نشاندهنده امنیت است و پلیس باید در این زمینه اقتدار خود را نشان دهد و برای بازدارندگی تمام تلاش خود را انجام دهد.
سردار احمدیمقدم در ادامه به برپایی این همایش اشاره کرد و افزود: با این همه توانایی و انباشت تجربه خوب نیست که ما سرگردان فیلمنامههای خارجی باشیم.
وی به فیلمهای کرهای پرداخت و گفت: آنها تلاش میکنند با افسانه و اسطوره برای خود تاریخ درست کنند.
فرمانده نیروی انتظامی مستندسازی عملیات کارآگاهی را کار خوبی ارزیابی کرد و گفت: مستندسازی یک حقیقت تاریخی است و مبنایی برای تجزیه و تحلیل و ضعف قدرت پروندههاست و میتواند مبنای آموزش باشد؛ همچنین در تبدیل دانش ضمنی به دانش رسمی مفید باشد.
سردار احمدیمقدم با طرح این پرسش که ما چقدر کتاب پلیسی در ایران داریم، گفت: فیلمهای ما دچار مشکل است چون داستان خوب نداریم؛ اگر حادثه سرقتهای مسلحانه و قتلهای گلپایگان را که از 84 تاکنون طول کشید بخواهیم به کتاب تبدیل کنیم خودش چند جلد میشود؛ همچنین کشف گروهک تروریستی منطقه سرباز در سیستان و بلوچستان که 50 نفر را به قتل رساندند؛ 25 عملیات داشتند و اینکه چگونه از چشم دور مانده و چگونه کشف شدند خودش چندین جلد کتاب میشود.باید تصویرسازی مقتدری از پلیس داشته باشیم که این امر به اغنای ادبیات بومی نیز کمک میکند.
وی به عملیاتهای گروگانگیری در غرب اشاره کرد و گفت: غربیها که این همه فیلم درست میکنند که در کدام عملیات گروگانگیریشان هم گروگان و هم گروگانگیر سالم میمانند؛ ما میتوانیم تصویر مقتدر و صحیحی از پلیس در اذهان ایجاد کنیم.
سردار احمدیمقدم به باور عمومی که در مسئولان ایجاد شده اشاره و تصریح کرد: در باور عمومی این امر ایجاد شده که ناجا میتواند هر پروندهای را کشف کند و اگر نخواهد آن پرونده کشف نمیشود مثل قضیه اسیدپاشی اصفهان که انگار ما اسیدپاش را در پشتمان پنهان کردهایم و میگویند ملاحظه کسی را نکنید؛ البته درست است که 96 درصد پروندهها کشف میشود اما 3 تا 4 درصد نیز کشف نمیشود مثل ماجرای گلپایگان که بعد از 10 سال کشف شد.
این مقام ارشد انتظامی در ادامه به مجرمهای پررو پرداخت و گفت: یکسری مجرمها عادت کردهاند که به زندان بروند و برگردند البته دستگاه قضایی کار خود را به درستی انجام میدهد، با سرعت به پروندهها رسیدگی میکند و با قاطعت حکم صادر میکند اما وقتی سقف مجازات در قانون مشخص است مجرم به زندان میرود دوباره برمیگردد و باز شروع میکند و زندان و شلاق خوردن برایش ناراحت کننده نیست. البته این امر شامل جرائم سنگین نیست ولی باید گفت در بعضی موضوعات مجازات بازدارنده نیست و بازدارندگی ایجاد نمیکند.