خبرایران: در جلسه ای که صبح امروز با حضور مدیرعامل سازمان نوسازی، قائم مقام سازمان مدیریت بحران، مشاور شهردار تهران در پدافند غیرعامل و جمعی دیگر از معاونان و مدیران برگزار شد، پیرامون بحران زلزله در شهر تهران و راهکارهای پیشگیری و مدیریت آن بحث و گفتگو شد.
به گزارش خبرایران از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، عباداله فتح اللهی، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در این جلسه با بیان این که تاکنون تعاریف متفاوتی از نوسازی اراده شده است، خاطرنشان کرد: پس از وقوع زلزله بم، محلاتی که بیش از 50% از آن ها دارای سه شاخصه ی ریزدانگی، نفوذناپذیری و عدم استحکام باشند، از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری به عنوان بافت فرسوده معرفی شده اند.
وی نوسازی را تلاش برای رفع این سه شاخصه از بافت های فرسوده تعریف کرد و گفت: دولت پس از وقوع زلزله بم حدود 55 میلیون دلار برای صد هزار نفر در این روستا سرمایه گذاری کرده و هنوز هم در نیمه راه است، حال تصور کنید در صورت وقوع زلزله در شهر تهران که قریب به 3700 هکتار بافت فرسوده مصوب دارد چه عددی باید هزینه شود؟
فتح اللهی در ادامه به ارائه اطلاعات و آماری از میزان بافت های فرسوده موجود و اقدامات صورت گرفته در زمینه نوسازی در شهر تهران پرداخت.
در ادامه این جلسه رودکی، مشاور شهردار تهران در پدافند غیرعامل به ذکر نکاتی در خصوص بهسازی و مقاوم سازی اماکن دولتی و عمومی، ملاحظات پدافند غیرعامل، برنامه جامع کاهش بلایای طبیعی پرداخت و ضرورت اطلاع از وضعیت بافت های فرسوده به منظور انجام اقدامات پشتیبان پرداخت.
نادی، قائم مقام مدیریت بحران نیز با اشاره به سلسله جلسات برگزار شده از سوی شورای عالی امنیت ملی در بحث زلزله، تأکید کرد: از جمله مصوبات مهم این جلسات، شناسایی و استخراج مشکلات و اولویت های بافت ناپایدار و فرسوده در شهر تهران و اتخاذ تصمیمات شایسته برای این آن ها است.
قائم مقام مدیریت بحران نوسازی بافت های فرسوده را یک جریان داوطلبانه دانست و اظهار داشت: اگر به دنبال کاهش ریسک زلزله در شهر تهران هستیم و می خواهیم با رویکرد پیشگیرانه این مهم را پیگیری کنیم، بهترین اقدام در این زمینه نوسازی بافت های فرسوده شهر خواهد بود.
بیت اللهی، استاد دانشگاه و عضو اتاق فکر سازمان مدیریت بحران نیز در این جلسه بر اهمیت استفاده از تجربیات سایر کشورها در خصوص زلزله تاکید کرد.
وی نفوذناپذیری بافت های فرسوده را مشکل قابل تأمل در هنگام عملیات امداد و نجات در زمان زلزله دانست و گفت: در زمان وقوع زلزله 3 ساعت اولیه، ساعات طلائی است و چنانچه در این ساعات عملیات امداد و نجات به دلیل نفوذناپذیری در بافت های فرسوده مختل گردد، با بحرانی جدی روبرو خواهیم شد.
استاد دانشگاه و عضو اتاق فکر سازمان مدیریت بحران در خاتمه سخنان خود، عزم شهرداری تهران را برای این که بتواند اقداماتی را قبل از وقوع زلزله در تهران برنامه ریزی و انجام دهد بسیار ارزشمند دانست.
سرو قد مقدم، دانشیار و رئیس پژوهشکده مهندسی سازه نیز از دیگر حاضرین در این جلسه بود که به ارائه نکاتی در خصوص زلزله و راهکارهای مدیریت بحران پرداخت.
ضرورت شناسایی ساختمان های فرسوده و بحرانی در مناطق و اولویت بندی آنها، رصد اقدامات سایر کشورها در مواجهه با زلزله، آسیب شناسی اقدامات انجام شده و جمع بندی برنامه ها و اولویت اقدامات برای شهر تهران از جمله مهمترین مطالبی بود که سروقد مقدم به آن اشاره نمود.
در پایان جلسه مقرر شد جلسات مشترک بین سازمان نوسازی شهر تهران و سازمان مدیریت بحران با حضور کارشناسان بصورت مستمر برگزار شود.