خبرایران: سند راهبردي پژوهشگاه صنعت نفت پس از ترسیم چشمانداز پژوهشگاه تا افق 1404 و نیز تصویب ماموریت و اهداف کلان سازمان در دستیابی به آن در هجدهمین جلسه هیات امنا تدوين شد.
به گزارش خبرایران از واحد ارتباطات پژوهشگاه صنعت نفت، سند راهبردي پژوهشگاه صنعت نفت پس از ترسیم چشمانداز پژوهشگاه تا افق 1404 و نیز تصویب ماموریت و اهداف کلان سازمان در دستیابی به آن در هجدهمین جلسه هیات امنا، راهبردهای پژوهشگاه صنعت نفت با استفاده از نظرات کارشناسی و برگزاری پانل خبرگان (با مشارکت فعال مدیران ارشد سازمان) در سه حوزه صنایع بالادستی، پایین دستی و محیط زیست و انرژی تدوين شد.
چشم انداز اين سند پیشگام در توسعه فناوری و ارائه راهکارهای فناورانه در صنعت نفت و متعهد به توسعه پایدار در افق 1404 است.
بر اساس اين گزارش مأموريت پژوهشگاه، توليد، انتقال و عرضه فناوريهاي مورد نياز صنعت نفت، توسعه محصولات جديد، بهبود مستمر فرآيندهاي عملياتي موجود و ارائه برنامههاي كشف، توسعه و بهرهبرداري بهينه از منابع انرژي است.
اين گزارش حاكي است پژوهشگاه با حضور فعال در عرصه جهاني و بهرهگيري از سازوكارهاي نظام نوآوري باز، ارتقاي شايستگيهاي محوري، توسعه روابط راهبردي با مؤسسات علمي و تحقيقاتي داخلي و بينالمللي و توسعهدهندگان محصول، مأموريت خود را به انجام خواهد رساند.
بر پايه اين گزارش پژوهشگاه در 4 حوزه فناوري، ساختار و فرآيندها، ارتباطات و مشتري و منابع اهداف كلان خود را دنبال ميكند.
همچنين توصيف و مطالعه يكپارچه مخازن و ارايه سناريوهاي توليد بهينه و صيانتي از ميادين كشور، بكارگيري و توسعه فناوريهاي ازدياد برداشت و رفع مشكلات توليد و بهرهبرداري، مطالعه و مدلسازي حوضه رسوبي و سيستمهاي هيدروكربني برخي از راهبردهاي پژوهش و فناوري پژوهشگاه در صنايع بالادستي محسوب ميشود.
گفتني است طراحي، توليد، توسعه و تجاريسازي نرم افزار در راستاي حل مشكلات فناورانه صنعت، توسعه فناوريها و بوميسازي دانش فني در جهت ارتقاءكيفيت و ايجاد ارزش افزوده و طراحي فرآيندهاي مورد نياز صنعت نفت و تدوين و ارايه دانش فني ساخت كاتاليستها و جاذبها از مهمترين راهبردهای پژوهش و فناوري پژوهشگاه درصنایع پاییندستی است.
بر اساس اين گزارش ميتوان به راهبردهای پژوهش و فناوري اين مركز درحوزه انرژی و محیط زیست نظير توسعه روشهاي ارتقاء كارايي تجهيزات انرژي بر، توسعه فناوريهاي پيشرفته مربوط به انرژيهاي نو و توسعه فناوريهاي تصفيه آب و فاضلاب اشاره كرد.
استقرار نظام پیشنهادات و نظام آراستگيدر پژوهشگاه صنعت نفت
بر پايه اين گزارش، در راستای دستیابی به مدیریت فراگیر، و نيز با صنعتی شدن جوامع و علمی بررسی کردن پدیدهها، مدیریت مشارکتی بعنوان یکی از نظامهای مدیریت پویا و ابزار قدرتمند برای موفقیت، بهبود و تغییر سازمانی مطرح است که نقش مهمی در توسعه منابع انسانی سازمانی ایفاء مینماید.
در همین راستا، پروژه طراحی و استقرار نظام پيشنهادها در پژوهشگاه صنعت نفت در سال 1393 اجرا شد كه اهداف استقرار نظام پيشنهادات مشتمل بر ارتقاء منابع انساني و فرهنگ سازماني، بهبود عملكرد و نتايج اقتصادي، ايجاد بانك اطلاعاتي دستيابي همگاني به گامها و فرصتهاي بهبود است.
پژوهشگاه هم اكنون نظام آراستگي 5S را براي رسيدن به هدفهای متعددی در دست اجرا دارد كه برخی از مهمترین اهداف استقرار اين سيستم مشتمل بر بهسازي فرايند هاي سازمان و پيشگيري از اتلاف منابع، و نيز ایمنی و بهداشت، بهرهوری، صرفهجویی در هزینهها، کیفیت و پيشگيري از خرابيها، حذف ضايعات، افزايش روحيه و جلب مشتري است.