امروز: جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/22]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 9657 تاریخ انتشار: شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۷:۷:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

شهردار تهران اعلام کرد؛

برگزاری نمایشگاه کتاب سال آینده درباغ کتاب/ تمرکز 70 درصد چرخه نشر کشور در تهران اسفبار است/گردش مالی لوازم‌آرایشی 20 هزار میلیارد تومان است

خبرایران: محمدباقر قالیباف شهردار تهران گفت: قول می‌دهیم که بیست‌و‌نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سال آینده در همین تپه‌های عباس‌آباد(باغ کتاب) که ۱۳۰ هزار مترمربع فضای استاندارد خواهد داشت، برگزار کنیم.
 برگزاری نمایشگاه کتاب سال آینده درباغ کتاب/ تمرکز 70 درصد چرخه نشر کشور در تهران اسفبار است/گردش مالی لوازم‌آرایشی 20 هزار میلیارد تومان است

 به گزارش خبرایران، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران در مراسم اختتامیه بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که عصر امروز ۲۶ اردیبهشت‌ماه، در ضلع جنوبی مصلای تهران برگزار شد، گفت: بحث آگاهی‌‌بخشی به جامعه بهترین رسالت کسانی است که در مسیر قرآن و اهل بیت(ع) حرکت می‌کنند، همیشه این سؤال مطرح می‌شود که چرا معجزه پیامبر کتاب بود و چرا مانند سایر پیامبران معجزه دیگری نداشت، شاید دلیل این بود که کتاب و خواندن مهم‌ترین اثری است که در تاریخ بشریت جاودانه باقی می‌ماند.

وی افزود: خواندن انسان را به اشرف مخلوقات مبدل می‌کند و مهم‌ترین تحول فرهنگی در جامعه خواندن و کتاب است؛ از این رو این موضوع و ترویج آن باید در اولویت قرار گیرد و برنامه‌های اساسی در رابطه با آن اجرا شود؛ چرا که پیشرفت کشور در گرو دانایی‌محوری است و نمایشگاه کتاب یکی از پدیده‌های بزرگی است که نقش مهمی در توسعه فرهنگی ایفا می‌کند.

قالیباف با اشاره به آمارهای وضعیت انتشار کتاب در کشور ادامه داد: آمارها نشان می‌دهد که ما در حوزه کتاب‌های کودک و نوجوان با یک سیر نزولی در آثار تألیفی و متأسفانه سیر صعودی در آثار ترجمه‌ای مواجه هستیم. از سوی دیگر در سال 58 حدود 1800 عنوان کتاب منتشر شده بود که این رقم در حال حاضر به 70 هزار عنوان رسیده است  که این موضوع از افتخارات انقلاب اسلامی است.

وی چالش اصلی صنعت نشر را نبود ویترین‌های کافی برای عرضه کتاب دانست و بیان کرد: ما در عرصه نشر شاهد تولید زیاد کتاب هستیم، اما مصرف کم است و این موضوع چالش مهمی است که باید مورد توجه قرار داد؛ از این رو تولید و توزیع باید در مسیری باشد که سیاست‌های مصرف کتاب در کشور اصلاح شود و کتابخوانی ترویج یابد.

قالیباف تصریح کرد: تمرکز 70 درصد چرخه نشر کشور در تهران اسفبار است و براساس آمارهایی که گرفته‌ایم، در تهران حدود 1200 کتابفروشی داریم، در حالی که برای فروش لوازم آرایشی، 5900 فروشگاه وجود دارد و گردش مالی اقتصاد نشر 80 میلیارد تومان اما لوازم‌آرایشی 20 هزار میلیارد تومان است.

شهردار تهران ادامه داد: سالانه حدود 40 میلیارد تومان کتاب از طریق برگزاری نمایشگاه یاد یار مهربان به مدارس و کتابخانه‌ها اختصاص یافته است، همچنین در حال حاضر بیش از 380 کتابخانه شبانه‌روزی در تهران دوجود دارد.

وی با بیان اینکه مذاکرات شهرداری تهران در دوره دولت قبل نیز برای ساخت محلی دائمی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران انجام شده بود، اظهار کرد: امروز نمایشگاه بین‌المللی در شهر آفتاب با یک شرایط بسیار خوب در حال ساخت و در شرف افتتاح و آماده‌سازی است که تاکنون بیش از 700 میلیارد تومان اعتبار برای آن هزینه شده است و تا زمان افتتاح نیز هزار میلیارد تومان مورد نیاز است.

قالیباف ادامه داد: تا زمان آماده‌سازی این مکان، یک نمایشگاه خاص و دائمی کتاب با عنوان «باغ کتاب» در تپه‌های عباس‌آباد را افتتاح خواهیم کرد که به مکانی برای رونق گرفتن بازار مصرف کتاب در تهران تبدیل خواهد شد.

شهردار تهران یادآور شد: بیاییم به هم قول دهیم که بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سال آینده در همین تپه‌های عباس‌آباد که 130 هزار مترمربع فضای استاندارد خواهد داشت، برگزار کنیم.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب