به گزارش خبرایران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، صبح امروز، یکشنبه 10 خرداد، در همایش فرمانداران سراسر کشور اظهار کرد: انتخابات هرچه پرشورتر و حضور مردم در آن گستردهتر باشد، منجر به تقویت نظام و مایوس شدن دشمنان خواهد شد و منتخبین مردم از پشتوانه و اقتدار بیشتری برخوردار خواهند بود.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه فرمانداران و بخشداران نزدیکترین بخش دولت به مردم هستند خاطرنشان کرد: آنچه مردم بیشتر از دولت متوجه میشوند نتیجه عملکرد فرمانداران و بخشداران است.
وی افزود: دولتها با انتخابات ریاست جمهوری میآیند و میروند و آنچه بعد از هر انتخابات شکل میگیرد رنگ و بوی خواست و اراده مردم است.
دکتر جهانگیری ادامه داد: وقتی از دولت سخن گفته میشود معنای آن تنها هیئت وزیران و کسانی که دور میز جلسات هیئت دولت مینشینند، نیست بلکه استانداران، فرمانداران و بخشداران همگی همان وظیفه اعضای کابینه را در قبال خواست مردم و تعهد نسبت به اجرای برنامههای دولت دارند.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه همواره باید این سؤال را از خود بپرسیم که دولت تدبیر وامید در خرداد سال 92 از میان چه خواسته و رأیی برآمد افزود: پیام دولت دکتر روحانی در 24 خرداد 92 ، نه به افراط و افراطیگری و آری به اعتدال و عقلانیت بود و در مقطعی که مردم نگرانیهای متعدد داشتند رأی به این دولت به منزله پایان نگرانیها نسبت به آینده کشور بود.
دکتر جهانگیری اضافه کرد: مردم به دولت یازدهم رأی دادند که به نگرانیهای آنها پایان داده شود و بتوانند منزلت خود در جهان را پیدا کنند زیرا به دلیل سوء مدیریتها در دولت گذشته جایگاه ملت ایران تنزل یافته بود و مردم احساس میکردند باید مجددا به جایگاه حقیقی خود بازگردند.
وی ادامه داد: مردم میخواهند عزت و احترامشان در جامعه حفظ شود و اساس حکومت بر آنها مبتنی بر قانون بوده و مسئولین اداری و اجرایی کشور فکر نکنند که میتوانند با هر روشی که می خواهند بر مردم حکومت کنند.
معا ون اول رئیس جمهور با تأکید براینکه مردم میخواهند کشور از فساد و ناکارآمدی به دور باشد خاطرنشان کرد: فسادهایی که در زمینههای مختلف شکل گرفته بود باعث تنفر مردم شده بود و مردم ناراحت بودند از اینکه ببینند عدهای با سختی برای تامین نان شب تلاش میکنند و عدهای با توسل به رانت و برخی ارتباطات به پول های میلیاردی میرسند.
جهانگیری با بیان اینکه مردم خواهان رونق اقتصادی بودند و میخواستند فرهنگشان از ریا، تظاهر و دروغ به دور باشد افزود: همه اینها یعنی مردم به اصلاح و تغییر روند در اداره کشور میاندیشیدند و میخواستند که ترس و نگرانی نسبت به آینده نداشته باشند.
وی اضافه کرد: همه مسئولین چه آنها که از دولتهای گذشته بر سر کار هستند و چه کسانی که در دولت فعلی مسئولیت پیدا کردهاند، مکلف هستند به خواستههای مردم عمل کنند و خود را به تحقق وعدههای رئیس جمهور ملتزم بدانند.
جهانگیری با تاکید براینکه مردم باید احساس کنند که تغییری رخ داده و از امید آنها حفاظت میشود گفت: مهمترین سرمایه هر دولت و نظام سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم به آن نظام است و ما موظف هستیم اعتماد عمومی را به جامعه بازگردانیم و مردم احساس کنند که نظام اسلامی قادر است گرههای زندگی مردم را باز کرده و در دنیا نقش مثبت ایفا کند.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: دولت باید خود را در برابر خواسته مردم پاسخگو بداند و شهروندان باید احساس کنند که در پشت سر دولتی ایستادهاند که میتواند از حقوق اساسی آنها دفاع کند.
وی از بازگشت به قانون، مبارزه با فساد و تقویت حس دولتداری در مردم بعنوان رویکردهای جدی دولت تدبیر وامید یاد کرد و گفت: دولت ضعیف، نظام و سایر قوا را ضعیف می کند و اگر حس دولتداری در جامعه تضعیف شود، آشفتگی و خودرایی و خودسری موجب مختل شدن نظم اجتماعی کشور میشود.
جهانگیری همچنین با تأکید براینکه کشور دائما نیازمند حماسههای مشارکت است خاطرنشان کرد: این موضوع بخصوص در شرایط فعلی منطقه بسیار اهمیت دارد و هیچ پشتوانهای بهتر از حمایت مردمی برای نظام وجود ندارد و در این زمینه فرمانداران بیش از همه در سازماندهی حماسههای مشارکت نقش دارند.
وی با اشاره به دو انتخابات مهم پیش روی گفت: آنچه بیش از همه میتواند مشارکت مردم در انتخابات را تقویت کند، اجرای انتخابات قانونی، شفاف و رقابتی است که زمینهساز مشارکت مردم خواهد بود.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با تاکید براینکه فرمانداران دارای مسئولیت مهمی هستند و نباید خود را دست کم بگیرند تصریح کرد: فرماندار رییس اصلی شهرستان است و همه مکلف هستند در اداره امور شهرستان با او هماهنگ باشند.
جهانگیری با تاکید براینکه هیچ مقام دولتی و هیچ نهاد حاکمیتی حق ندارد در انتخاب مردم دخالت کند گفت: همه موظف هستیم انتخابات را خوب و قانونمند برگزار نماییم.
وی افزود: اینکه عدهای سعی میکنند خبر دروغی بسازند و در رسانههای متکی به خودشان منتشر کنند و فرمانداران و دولت را منفعل سازند، نباید ما را فریب دهد زیرا وقتی که میگوییم دولت یازدهم چکیده مدیران نظام و متشکل از افرادی مجرب و کار کشته است یعنی دیگران نمی توانند ما را با اینگونه حرف ها و مسائل بترسانند.
وی تاکید کرد: ما مصمم هستیم انتخابات به شکل قانونمند، دقیق و در چارچوب قوانین برگزار شود.
جهانگیری موضوع پرونده هستهای را به عنوان یکی از مهمترین مسائل پیش روی نظام نام برد و گفت: یکی از ویژگیهای دکتر روحانی اشراف ایشان بر پرونده هستهای است و از روزی که ایشان به عنوان رییس جمهور انتخاب شد، شخصا وقت زیادی برای پرونده هستهای گذاشته و روسای قوا و افراد صاحبنظر را به مشورت خواسته است.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و تلاش دولت تدبیر و امید برای اجرای این سیاستها گفت: عدهای از اقتصاد تنها این را میدانند که گندم مردم را درو کنند و تصور میکنند کار بزرگی انجام شده است. البته خدمت به مردم خوب است اما اقتصاد امروز ایران جزو چند اقتصاد بزرگ دنیاست و تولید ناخالص داخلی کشور بیش از هزار هزار میلیارد تومان است.
وی با بیان اینکه در سیاست های اقتصاد مقاومتی بر درونزا و بروننگر بودن تاکید شده گفت: درونزا بودن به معنای اتکا به ظرفیتهای داخلی است و برون نگر یعنی اینکه با دنیا تعامل و صادرات و واردات داشته باشیم.
جهانگیری همچنین یکی از بندهای اقتصاد مقاومتی را تاکید بر ذخیرهسازی کالاهای اساسی عنوان و خاطرنشان کرد: در مقطعی که دولت یازدهم شروع به کار کرد ذخایر کالاهای اساسی کشور در نقطه خط قرمز و رو به پایین بود اما هم اکنون با اتکا به اقتصاد مقاومتی انبارهای کشور پر شده و ذخایر گندم نیز از وضعیت خوبی برخوردار است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به تصویب لایحه دولت برای رونق اقتصادی و رفع موانع تولید گفت: مجموعه برنامهها و سیاستهای اتخاذ شده باید مارا به رونق اقتصادی برساند زیرا امروز رونق یک نیاز نیست بلکه یک ضرورت برای کشور است و امروز مجبور هستیم برای پاسخگویی به نیاز اشتغال نسل جوان به سرعت به سمت رونق حرکت کنیم.
وی لازمه رسیدن به رونق را محوریت دادن به بخش خصوصی دانست و با تاکید بر لزوم ارتباط و تعامل فرمانداران با بخش خصوصی گفت: تاکید دولت برای مقابله با مفاسد اقتصادی و رانتخواران نباید مانع از ارتباط با بخش خصوصی سالم شود زیرا اقتصاد ایران جز با کمک بخش خصوصی شکوفا نخواهد شد.
معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به رویکرد دولت در جهت توسعه صادرات غیرنفتی از فرمانداران سراسر کشور خواست در این زمینه تلاش جدی داشته و با اقدامات لازم نظیر 24 ساعته شدن گمرکات و نظارت مستمر، زمینه توسعه صادرات در همه استانها را فراهم کنند.
وی در ادامه با اشاره به کاهش درآمدهای نفتی که ناشی از کاهش میزان فروش به دلیل تحریمها بوده است، با انتقاد از سوء مدیریت سالهای گذشته گفت: در سالهای قبل به بهانه افزایش صادرات نفت، نفت را به افرادی واگذار کردند و متاسفانه پول آن به کشور بازنگشت.
جهانگیری همچنین از طرح هدفمند سازی یارانهها بعنوان یکی از داستانهای پرغصه کشور نام برد و گفت: با اجرای غلط این طرح بندها و گرههایی را به پای نظام بستند که تا مدتها گرفتار بماند.
وی افزود: طبق قانون باید 50 درصد از درآمد افزایش قیمت حاملهای انرژی برای توزیع در میان مردم هزینه میشد و این کار نیازمند محاسبات پیچیده نبود بلکه بایک ضرب و تقسیم ساده میتوانستند درآمدهای حاصل از افزایش قیمت حاملهای انرژی را محاسبه کرده و 50 درصد آن را تقسیم بر جمعیت مردم کشور کنند تا میزان یارانه نقدی مشخص شود اما معلوم نیست طبق چه مجوز قانونی و با چه انگیزهای جز گرفتار کردن نظام، دو تا سه برابر آنچه قانون معین کرده بود به عنوان یارانه پرداخت کردند.
وی افزود: مشخص نیست چرا مجلس شورای اسلامی و دستگاههای نظارتی نیز از این اقدام خلاف قانون جلوگیری نکردند و حالا به ما میگویند که یارانه ثروتمندان را حذف کنید. یعنی الان ما بدهکار شدهایم که چرا یارانه پردرآمدها را حذف نکردهایم و آنها که به شکل غیرقانونی این یارانهها را توزیع میکردند، خود را قهرمان می دانند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به کسانی که دولت را متهم میکنند که جرئت تصمیمگیری ندارد افزود: دولت تدبیر و امید تا کنون دو مرتبه قیمت بنزین را افزایش داده و این هنر نیست که قبل از افزایش قیمت حاملهای انرژی و بیش از میزان درآمد از آن، یارانه نقدی میان مردم توزیع شود.
جهانگیری خاطرنشان کرد: متأسفانه در سختیها هیچ کس به دولت کمک نمیکند. آنجا که ما را تشویق به اصلاحات بزرگ میکردند و ما در دل مشکلات رفتیم، آنها که خوب بودند سکوت کردند و بقیه با استفاده از رسانههایشان علیه دولت اقدام کردند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مفاسد اقتصادی اشاره و خاطرنشان کرد: مفاسد اقتصادی بصورت سیستمی در کشور ورود کرده و متاسفانه در سالهای قبل مبارزه با مفاسد به حربهای برای مقابله با رقیب تبدیل شده بود و مفسدین نیز فهمیده بودند که با افراد کارنابلد روبرو هستند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به پرونده بابک زنجانی و مشخص نبودن محل دو میلیارد و هفتصد میلیون دلار از ثروت کشور که در اختیار این فرد قرار گرفته بود، گفت: این پول در نظام بانکی دنیا جابه جا شده و باید مشخص شود که کجا رفته و همچنین باید مشخص شود که بابک زنجانی چگونه توانسته به سیستم نفوذ کند.
وی تصریح کرد: این دولت مصمم است یک پیشگیری جدی در زمینه مبارزه با مفاسد اجرا کند زیرا فساد همانند غده سرطانی است که اگر فورا با آن مبارزه نشود همه جا را درگیر میکند و مانند خوره امید مردم را میخورد.
معاون اول رئیس جمهور معوقات بانکی و زمینخواری را دو بخش مهم در مفاسد اقتصادی دانست و از فرمانداران سراسر کشور خواست نسبت به این موضوعات حساسیت نشان داده و تغییر کاربری و مقابله با تصرف اراضی و منابع طبیعی را به شکل جدی دنبال کنند.
جهانگیری تصریح کرد: برای پیشگیری از فساد مصمم هستیم در دولت یازدهم، دولت الکترونیک به طور کامل اجرا شده، لذا بایستی مقررات شفاف گردد و سامانههای الکترونیکی اجرا شوند.
وی خطاب به فرمانداران سراسر کشور گفت: از شما انتظار داریم اگر در مرکز مشکلاتی وجود دارد شما جبران کنید. فرماندار باید با مردم صمیمی و درب اتاقش به روی مردم باز باشد.
وی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از مردم ساکن روستاها هستند، بر لزوم توجه به روستاها تاکید کرد و افزود: روستاها مرکز تولید و جمعیت تولیدکننده کم توقع و پرکار کشور هستند که اگر به آنها توجه نکنیم باید هزینههای چند برابری برای رفع مشکلات و مسائل حاشیهنشینی در شهرها صرف کنیم.
معاون اول رئیس جمهور از فرمانداران خواست انسجام کشور را جدی گرفته و اقتدار مدیریتی خود را نشان دهند و به آنان گفت: قابل قبول نیست که یک سخنرانی و یا برنامهای که مجوز دارد لغو شود. احدی نباید حس کند که میتواند در برابر قانون بایستد.
در ابتدای این مراسم وزیر کشور نیز در سخنانی موضوع اصلی این همایش را آمادگی برای برگزاری انتخابات سالم و با شکوه دانست و گفت: ما موظف هستیم به گونه ای برنامهریزی کنیم که خروجی انتخابات نتیجه مطلوب داشته و موجب افزایش اعتماد عمومی به نظام و تقویت امید مردم به آینده باشد.
رحمانی فضلی با تاکید بر ضرورت حضور با شکوه مردم در انتخابات خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی، حضور با شکوه مردم قدرت ملی و مانور بزرگی در برابر دشمنان است ضمن آنکه تکیهگاه و نقطه قوتی برای مجلسی خواهد بود که برخواسته از رای اکثریت جامعه باشد.
وی با بیان اینکه تمام مراحل فرآیند انتخابات را چندین بار مرور کردهایم که بتوانیم صحت و سلامت آن را تایید کنیم تصریح کرد: بعنوان وزارت کشور آنچه را قانون تعیین کرده باید بر آن پافشاری کنیم و هم از حقوق نامزدها و هم از حقوق مردم به عنوان رأیدهندگان دفاع کنیم.
وزیر کشور تأکید کرد: تعیین هیئت اجرایی که نظارت و اجرای انتخابات را بر عهده دارد باید از افرادی سالم و مورد تایید باشد که از صلاحیتهای لازم قانونی برخوردار هستند.