امروز: شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/27]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 2147 تاریخ انتشار: یکشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۵:۳۶:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

هادیانفر خبر داد؛

راه‌اندازی پلیس افتخاری در پلیس سایبری کشور / پلیس فتا سایه‌سار امنیت در فضای مجازی کشور

خبرایران: رئیس پلیس سایبری کشور گفت: همراهی مردم در قالب پلیس افتخاری با پلیس فتا یکی از عوامل موثر در کاهش جرائم سایبری و برقراری امنیت در فضای مجازی است.
راه‌اندازی پلیس افتخاری در پلیس سایبری کشور / پلیس فتا سایه‌سار امنیت در فضای مجازی کشور

به گزارش خبرایران به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس فتا، رئیس پلیس سایبری کشور ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: سوء‌استفاده مجرمان و باندهای جرایم سازمان یافته موجب شده تا آنها همواره جلوتر از پلیس حرکت کنند به‌گونه‌ای که این پدیده امروز به یک معضل بسیار بزرگ برای کشورها تبدیل شده است.

وی، اقدامات پیشگیرانه را یکی از اقدامات دولت‌ها برای مقابله با مجرمان عنوان و بیان کرد: تلاش‌های پیشگیرانه، اولویت نخست مقابله با جرایم فضای مجازی محسوب می‌شود که تحقق این امر بدون مشارکت آحاد جامعه و نیز همکاری پلیس سایر کشورها امری غیرممکن است.

پیشگیری اجتماعی؛ یکی از علل کاهش روند رشد جرایم درفضای سایبری

سردار هادیانفر، پیشگیری از جرم در فضای مجازی را یکی از اهداف پلیس فتا دانست و گفت: این پلیس تلاش کرده با اتخاذ تدابیر پیشگیرانه در دو حوزه اجتماعی و وضعی موجب کاهش روند رشد جرایم در فضای سایبری کشور شود.

وی، اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی عمومی با هدف ایجاد ایمنی برای کاربران فضای مجازی را از اقدامات مهم در حوزه پیشگیری اجتماعی برشمرد و گفت: مجرمان با جامعه کوچکتری از افراد غیرمطلع و آسیب‌پذیر با عنوان هدف مواجه هستند؛ بنابر این افزایش سطح دانش تخصصی و امنیتی و نیز اطلاع کاربران از شیوه‌های مقابله با شگردهای مجرمانه موجب می‌شود تعداد افرادی که به صورت بالقوه در معرض این آسیب قرار دارند، کاهش یابد؛ از سوی دیگر احتمال موفقیت مجرمان نیز در ارتکاب جرم به همین نسبت کاهش می‌یابد.

رئیس پلیس فتا ناجا تصریح کرد: با افزایش تعداد افراد آگاه، شناسایی مجرمان به سرعت انجام خواهد شد.

این مقام ارشد انتظامی خاطرنشان کرد: در پیشگیری وضعی، تمرکز پلیس فتا بر تغییر شرایط محیط های ارتکاب جرم است؛ در این بخش، همکاری سایر سازمان های ذیربط، تقویت سامانه های سازمانی و تغییر در فرآیندهای فنی و عملیاتی در کاهش امکان آسیب و نفوذ مجرمان به سیستم ها نقش بسزایی دارد.

سردار هادیانفر ادامه داد: با توجه به تعداد افرادی که در سیستم‌های رایانه‌ای و پردازشی سازمان‌های بزرگ مانند بانک‌ها که دارای اطلاعات مهم هستند، اهمیت حفظ و تقویت امنیت آنها با استفاده از روش‌های پیشگیری وضعی بسیار زیاد است.

وی افزود: در سال 2012، براساس گزارش‌های جهانی بیش از دو و نیم تریلیون دلار در حوزه فناوری اطلاعات هزینه شده که بیش از یک و نیم تریلیون دلار آن، صرفاً در جهت تامین امنیت فضای سایبر بوده است، مجرمان از این طریق توانستند 488 میلیون دلار درآمد از محل جرائم سایبری در دنیا کسب کنند.

رئیس پلیس فتا ناجا گفت: استفاده از رویکرد مشارکتی و چند نهادی در زمینه پیشگیری اجتماعی از اهمیت بسزایی برخوردار است به گونه ای که غفلت در این حوزه، هزینه های زیادی را در آینده به جامعه تحمیل خواهد کرد.

به گفته وی، هزینه کردن و تخصیص منابع در حوزه پیشگیری موجب شده تا هزینه‌های ناشی از وقوع جرایم کاهش یافته و جبران شود.

این مقام مسئول ادامه داد: در پیشگیری اجتماعی به علت دامنه تاثیرگذاری و دخیل بودن تک تک افراد جامعه از اهمیت زیادی برخوردار است به گونه‌ای که می‌تواند موجب تقویت رویکردهای جامعه محوری در پلیس شود.

سردار هادیانفر بر نهادینه کردن این نوع پیشگیری‌ها در نهاد خانواده خصوصاً آموزش آن از دوران کودکی تاکید کرد: آموزش اقدامات پیشگیرانه باید از دوران کودکی آغاز شده و مستمرباشد.

رئیس پلیس فتا ناجا تصریح کرد: فعال‌تر شدن سازمان‌های اجتماعی و فرهنگی در کشور زمینه را برای توسعه کمی و کیفی خدمات پیشگیری از جرایم سایبری با رویکردهای اجتماعی افزایش دهد که در این زمینه نباید از نقش مردم و سازمان‌های غیر دولتی غافل شد.

وی خاطرنشان کرد: مشارکت دادن مردم در حوزه مسائل اجتماعی می‌تواند زمینه‌ساز موفقیت‌های کشورها در پیشگیری از جرایم باشد.

سردار هادیانفر با بیان اینکه مجرمان تلاش می‌کنند جلوتر از پلیس باشند، گفت: پلیس فتا با اتخاذ تدابیر پیشگیرانه، در روش‌های مقابله با جرم و مجهز بودن به علم روزعرصه را بر فعالیت مجرمان در فضای مجازی تنگ کرده است و از سوی دیگر با شناسایی خلاء های موجود از وقوع جرایم پیشگیری کرده و راه‌های نفوذ آنان را مسدود می‌کند .

برداشت غیرمجاز، بیش از 49 درصد جرایم سایبری کشور در سال جاری

این مقام ارشد انتظامی اعلام کرد: در سال جاری برداشت غیرمجاز، 49.5 درصد از جرایم سایبری در کشور را به خود اختصاص می‌دهد.

وی افزود: سرقت اطلاعات کارت‌های بانکی از جمله شماره کارت، رمز دوم، کد cvv2 از طریق صفحات جعلی(فیشینگ)، "اسکمیر" (کپی کردن غیرقانونی داده‌های کارت بانکی)، سوء استفاده از اعتماد افراد و دریافت کارت و رمز آن، روش‌های پیچیده مجرمان در فریب افراد و تکنیک‌های مهندسی اجتماعی از جمله شگردهای مجرمان است که به برداشت غیرمجاز منجر می‌شود.

رئیس پلیس فتا ناجا گفت: سهل انگاری، بی توجهی به حفاظت از اطلاعات شخصی و اعتماد بیجا یا فریب افراد از علل موفقیت مجرمان محسوب می‌شود.

وی به عدم آگاهی و رعایت نکات امنیتی شهروندان هنگام استفاده از کارت‌های بانکی، اینترنت بانک، فناوری‌های جدید بانکداری و تجارت الکترونیک اشاره کرد و افزود: بیش از 75 درصد برداشت‌های غیرمجاز به علت خطای انسانی و ناآشنایی کاربران به ابزارهای جدید رخ می‌دهد.

راه‌اندازی پلیس افتخاری در پلیس سایبری کشور

این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: همراهی و همکاری مردم درقالب پلیس افتخاری با پلیس فتا یکی ازعوامل موثر درکاهش جرائم سایبری و برقراری امنیت در فضای مجازی محسوب می‌شود.

رئیس پلیس فتا ناجا تصریح کرد: همکاری، تعامل و ارتباط دوسویه این پلیس با شهروندان در کاهش چشمگیر جرایم سایبری نقش بسزایی دارد؛ ارتقاء سطح مشارکت اجتماعی پلیس با جامعه در پیشگیری از بروز جرایم یکی از شاخصه‌های اصلی جوامع پیشرفته محسوب می‌شود.

هادیانفر در خاتمه گفت: پلیس فتا خود را سایه‌سار امنیت در فضای مجازی کشور می‌داند و بدیهی است که این امر بدون حضور و مشارکت مردم و کاربران عزیز غیر ممکن است؛ نقش کاربران و جامعه در تأمین امنیت در فضای مجازی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

 

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب