امروز: یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/28]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 6509 تاریخ انتشار: سه شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۵:۵۵:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

جهانگیری خبرداد؛

صادرات غیرنفتی در 6 ماهه نخست امسال بیش از 20 درصد افزایش یافت / هزینه ترخیص کالا کاهش یافت / در این دولت مصمم به اجرای دولت الکترونیک در نظام اداری کشور هستیم

خبرایران: اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری از افزایش بیش از 20 درصدی صادرات غیرنفتی در 6 ماهه نخست سال جاری خبر داد.
صادرات غیرنفتی در 6 ماهه نخست امسال بیش از 20 درصد افزایش یافت / هزینه ترخیص کالا کاهش یافت / در این دولت مصمم به اجرای دولت الکترونیک در نظام اداری کشور هستیم

به گزارش خبرایران، اسحاق جهانگیری عصر سه شنبه در مراسم رونمایی از سامانه جامع امور گمرکی کشور اظهارداشت: در ماه های اخیر واردات کالاهای سرمایه ای نیز رشد مناسبی داشته است که رشد صادرات غیرنفتی و همچنین رشد واردات کالاهای سرمایه ای بیانگر اینست که اقتصاد کشور از رکود به سمت رونق درحرکت است.

وی با اشاره به نقش دانشگاه ها در تهیه سامانه های الکترونیکی گفت: دولت می تواند با کمک دانشگاه ها کارهای بزرگی انجام دهد؛اگر دستگاه های اجرایی مسائل خودشان را به خوبی تعریف کنند این پتانسیل در دانشگاه ها وجود دارد که گره های پیش روی کشور را بازکنند و مسیر توسعه را با سرعت بیشتری طی کنند.

جهانگیری اضافه کرد:یکی از جهت گیری های اصلی که هم مورد انتظار مردم و هم در برنامه های دولت به آن متعهد است،اینست که روند توسعه کشور با سرعت بیشتری به سامان برسد.

وی ادامه داد:درگذشته اتفاقاتی افتاده بود که حرکت توسعه کشور را از مسیر اصلی خود منحرف کرده بود؛براثر این انحراف از مسیر اصلی،تورم سنگینی درکشور حاکم شده بود و همزمان با تورم، رکودی جدی نیز بر مجموعه اقتصاد کشور حاکم شده بود.

معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد: تیم اقتصادی دولت تیمی هماهنگ و منسجم است و می داند که درباره هر موضوعی باید چه تصمیمی اتخاذ کند و همچنین می داند که تصمیم بعدی چه خواهد بود و تصمیمات از آن دست تصمیماتی نیست که نداند قدم بعدی چیست.

وی با اشاره به دستاوردهایی که طی یک سال اخیر در زمینه کنترل تورم و خروج از رکود انجام شده است گفت: در سال گذشته مصوبه ای 35 بندی برای خروج از رکود به تصویب رسید و مجموعه تصمیمات مناسبی اتخاذ شد که این بسته سیاست خروج از رکود می تواند کشور را به رونق اقتصادی برساند.

وی اضافه کرد: الزاما باید زمان ورود به رونق را کوتاه کنیم به دلیل مطالباتی که در این بخش وجود دارد؛ رشد اقتصادی در سه ماهه اول امسال 4.6 درصد بود که این رقم ، رقمی امیدوارکننده است و با سیاست هایی اتخاذ شده، چه آنچه به مجلس رفته و انتظار می رود زودتر تصویب شود و چه آنهایی که نیاز به قانون ندارد و به دستگاه های ابلاغ شده است و در صورتی که دستگاه ها با یکدیگر هماهنگ باشند به طور قطع بسته خروج از رکود می تواند کشور را به سرعت وارد رونق کند.

  جهانگیری افزود: در نتیجه اتخاذ سیاست های خروج از رکود ، در بخش تولید، در کشور تحرکی اتفاق افتاده است؛ در بخش صنعت رشد قابل توجهی انجام شده و خیلی از واحدهای تولیدی که دچار رکود بوده اند در همین فضا و یک سال اخیر دوباره وارد چرخه تولید شدند.

وی افزود: در بخش کشاورزی تصمیمات مهمی اتخاذ شد و به دنبال آن هم اکنون در حوزه ماشین آلات کشاورزی، تولید کنندگان ماشین آلات محصولات خود را چند ماه پیش فروخته اند؛همچنین در این مدت تولید محصولات رشد داشته و میزان خرید تضمینی گندم رشد داشته است.

معاون اول رییس جمهوری با تاکید بر تسهیل در امور مرتبط با فعالیت های اقتصادی گفت: وظیفه دولت این است که بتواند شرایطی ایجاد کند که فعال اقتصادی احساس نکند در اقتصاد گرفتار شده است؛ هر چند در ایران نظام اداری کند حرکت می کند.

وی یکی از برنامه های جدی دولت را اجرای دولت الکترونیک اعلام کرد و گفت:ما در این دولت مصمم به اجرای دولت الکترونیک به معنای واقعی در نظام اداری کشور هستیم که به این ترتیب حتما رضایتمندی مردم و فعالان اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.

وی یکی دیگر از دستاوردهای دولت الکترونیک را پیشگیری از مفاسد اقتصادی عنوان کرد و افزود: یکی از جاهایی که مفاسد اقتصادی زیادی داشتیم و از نقاط تاریک کشور است، موضوع گمرکات است؛ در سفر بوشهر بعضی اطلاعاتی به ما داده شد که بسیار تکاندهنده بود.

وی اضافه کرد: گمرک یکی از کلیدی ترین سازمان های ما برای گسترش تجارت خارجی است؛ در این مدت کوتاه گام هایی اساسی در این زمینه برداشته شده و مدت زمان و همچنین هزینه ترخیص کالا کاهش یافت.

وی یکی از فعالیت های اساسی که باید درحوزه گمرکات انجام شود را «پنجره واحد» عنوان کرد و گفت:درمدت زمانی قبل گزارش هایی گرفته شد که براساس آن کامیون ها برای ورود یا خروج 70 روز در مرز معطل می شدند که ما برای حل این مساله دو تیم ارسال کردیم که آنها چنین مساله ای را تعیین می کردند در سفری به کرمانشاه که اخیرا انجام شد این مساله مرتفع شد.

وی با تاکید بر سامانه های الکترونیکی گفت:روز گذشته درجلسه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی،بانک مرکزی اعلام کرد که 9 سامانه در سیستم بانکی کشور ایجاد شده است؛ این سامانه ها حلقه های تنهایی هستند که باید به یکدیگر متصل شوند.

وی در خاتمه تصریح کرد:درگذشته برخی برای واردکردن کالاهایی از مرجع می گرفتند تا در بازار آن کالاها را عرضه کنند اما مشاهده شده است که برخی کالاهای دیگری وارد کردند و برخی هنوز شرکت هایشان شناسایی نشده است که با تشکیل سامانه های الکترونیکی کل مسیر در کنترل گمرک قرار می گیرد و از تکرار چنین مساله هایی جلوگیری می شود.

 

 

 

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب