امروز: شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/27]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 6665 تاریخ انتشار: چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۲:۴۰:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

وزیر بهداشت خبر داد؛

50 درصد جمعیت کشور به دلیل مصرف بالای چربی اضافه وزن دارند/ 200 درصد به مصرف روغن کشور و 30 درصد به مصرف شکر اضافه شده/ مصرف نمک در ایران 5/2 برابر استاندارد جهانی است

خبر ایران : با رونمایی از برچسب جدید مواد غذایی در کشور و ابلاغ آن به وزارت صنعت، معدن و تجارت، دامنه طرح تحول سلامت به سفره مردم رسید.
 50 درصد جمعیت کشور به دلیل مصرف بالای چربی اضافه وزن دارند/ 200 درصد به مصرف روغن کشور و 30 درصد به مصرف شکر اضافه شده/ مصرف نمک در ایران 5/2 برابر استاندارد جهانی است

به گزارش خبر ایران ، به گفته وزیر بهداشت تعیین فهرست کالاهای خوراکی آسیب رسان، توسعه و گسترش پایش محصولات غذایی با نظارت عمومی بر محصولات، غنی سازی مواد غذایی با افزایش ریز مغذی ها و برچسب گذاری مواد غذایی از جمله برنامه هایی است که تا 3 سال آینده در عرصه غذا محقق خواهد شد.بر این اساس همایش روز جهانی غذا امسال با محوریت موضوع کشاورزی خانوادگی، تغذیه جهان و مراقبت از زمین، در حالی برگزار شد که طبق آخرین آمار سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر بیش از 800 میلیون نفر در جهان از گرسنگی رنج می برند. براین اساس در هزاره سوم، که عنوان هزاره آب و غذا نام گرفته است همه کشورهای دنیا به لحاظ شرایط زیست محیطی حاکم بر دنیا و حل مسائل جمعیتی به دنبال حل مسأله آب و غذا هستند.

کشور ما نیز که در سال های اخیر با مشکل زیست محیطی از جمله کم آبی دست و پنجه نرم می کند از این امر مستثنی نیست. متأسفانه با وجود اینکه یک سوم اراضی کشور قابل کشت و برداشت است اما متأسفانه تاکنون موفق شده ایم سالانه 5 میلیارد دلار صادرات و 13 میلیارد دلار واردات مواد غذایی داشته باشیم، این در حالی است که توسعه تکنولوژی در بخش کشاورزی چالش های امنیت غذایی و کمبود آب را برطرف می کند.
دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت در همایش روز جهانی غذا با انتقاد از مصرف بالای چربی، شکر و نمک در بین ایرانیان و بروز بیماری های قلبی و عروقی به عنوان نخستین علت مرگ و میر در کشور تصریح کرد: «50 درصد جمعیت کشور به دلیل مصرف بالای چربی اضافه وزن دارند. از سویی طی سال های 87 تا 90 حدود 200 درصد به مصرف روغن کشور و 30 درصد به مصرف شکر اضافه شده است. علاوه بر این، مصرف نمک در ایران 5/2 برابر استاندارد جهانی است. براین اساس وزارت بهداشت مصمم است این شیوه تغذیه مردم را تغییر دهد. وی درباره برنامه های وزارت بهداشت در حوزه غذا توضیح داد: «فهرست فراورده های آسیب رسان تهیه و تحویل سازمانهای مربوطه شده است، توسعه و پایش محصولات غذایی با نظارت عمومی، پایش باقی مانده سموم و آفت کش ها در محصولات کشاورزی، غنی سازی مواد غذایی، افزایش مصرف ریزمغذی ها و برچسب گذاری مواد غذایی از جمله برنامه هایی است که در وزارت بهداشت دنبال می شود
نصب چراغ راهنما روی موادغذایی از سال آینده
دکتر رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو با اعلام خبر درج چراغ راهنمای تغذیه ای تا 18 ماه آینده روی تمام محصولات غذایی عنوان کرد: «ضابطه جدید برچسب گذاری فرآورده های غذایی در امر نظارت مردم بسیار کمک کننده خواهد بود. به این ترتیب میزان شکر، نمک، چربی و اسید چرب ترانس روی محصولات غذایی برای مردم مشخص خواهد شد. در این چراغ راهنما رنگ قرمز نشان دهنده آن است که فرد باید در مصرف آن فراورده مراقبت کند. رنگ زرد نشانه هشدار بوده و رنگ سبز هم به معنی آن است که این فراورده مطلوب بوده و نگرانی از بابت مصرف آن وجود ندارد

 
مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب